Pixel “Din enhet är skadad. Det går inte att lita på och kanske inte fungerar korrekt. ”Fel, andra problem

Välkommen till vår senaste artikel #GooglePixel för den här veckan. I det här försöker vi ta itu med några Android- eller operativsystemproblem som rapporterats av vissa medlemmar i vårt samhälle de senaste dagarna. Förhoppningsvis tycker du att våra lösningar är användbara.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Google Pixel “Din enhet är skadad. Det går inte att lita på och fungerar kanske inte ordentligt. ”Fel vid uppstart

Min Google Pixel slås inte på. Det ger säkerhetsvarning ”enheten är skadad. Det fungerar inte ordentligt ”då stängs det av. Det startar inte i återhämtningstemning varken i säkert humör. Jag fotgot för att aktivera oem-låsning så att bootloder inte kan låsas upp. Vad ska jag göra? Det är en verizonvariant. - Azeemk35

Lösning: Hej Azeemk35. Om du får det här felet " Din enhet är skadad. Det går inte att lita på och kanske inte fungerar ordentligt . ”Det betyder att enheten har upptäckt ett problem med operativsystemet som kan äventyra dina data eller förlust. När du startar om din Pixel-telefon gör systemet en snabb självkontroll för att se till att Android inte är skadat och normala säkerhetsfunktioner implementeras som de borde. Om den här självkontrollproceduren upptäcker några inofficiella ändringar av operativsystemet, eller om det är skadat, får du troligtvis meddelandet.

Nu, eftersom vi inte känner till hela enhetens historik och din problembeskrivning inte ger mycket användbar information, är vår fråga till dig, om du avsiktligt ändrade den officiella programvaran för din enhet. Om du gjorde det kan du helt enkelt ignorera meddelandet och fortsätta att starta enheten genom att trycka på strömbrytaren en gång. Vi antar att du vet vad du gör (eftersom du själv har manipulerat med den officiella programvaran) så använd enheten på egen risk.

Men om du aldrig avsiktligt har manipulerat med Android föreslår vi att du undviker att använda din telefon. Någon måste ha ändrat enhetens programvara så du bör låta den personen byta allt tillbaka till lager om du inte är bekväm att använda din telefon. Innan du låter den personen spela om en fabriksbild till din enhet måste du skapa en säkerhetskopia av allt som är viktigt för din Google Drive.

Om du aldrig låter någon manipulera med telefonens programvara avsiktligt någonsin, rekommenderar vi att du returnerar telefonen till tillverkaren så att de kan återfasta firmware till lager. Om du vill göra det blinkande själv, se till att göra en del undersökningar först. Du kan hitta många guider på internet för hur du gör det.

Problem 2: Google Pixel fastnat i bootloop

Hej. Jag köpte Google Pixel för cirka två månader sedan i London. Jag bor nu i Australien och det kommer inte att starta förbi bubblorna på hemskärmen. Jag försökte göra en hård återställning och alla andra procedurer som listas på den här sidan, men har inte lyckats. Kan du ge dig råd om nästa steg? Som jag är säker på att du förstår, jag behöver min telefon, det är det huvudsakliga sättet att hålla kontakten med min familj när jag är utomlands. Vad är det bästa sättet att fixa och ersätta ASAP? - Stephanie

Lösning: Hej Stephanie. Den bästa och enda effektiva lösningen på det här problemet, förutom att kontakta telefontillverkaren och skicka telefonen in, är fabriksinställning. Detta innebär att torka av enheten och återställa alla programinställningar tillbaka till deras, väl, fabrikstillstånd.

Försök först att starta din Pixel till säkert läge

Innan du gör den drastiska lösningen föreslår vi dock att du försöker starta om telefonen till säkert läge först. Om telefonen startar till säkert läge betyder det att orsaken till problemet troligtvis är program- eller app-relaterad, vilket du borde kunna fixa i slutet. Så här startar du till säkert läge:

 1. Stäng av enheten genom att hålla ner strömbrytaren.
 2. När handenhetens alternativ visas, knackar du på Stäng av och väntar på att enheten stängs av helt.
 3. Tryck sedan på strömbrytaren tills Google-logotypen visas. Släpp strömbrytaren.
 4. Med Google-logotypen fortfarande på skärmen trycker du på och håller ned Volym- knappen.
 5. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills " Säker-läge " visas längst ner till vänster på upplåsningsskärmen och släpp sedan. Det kan ta upp till 30 sekunder.

Kom ihåg att om telefonen startar i säkert läge måste du också kontrollera om telefonen fungerar korrekt. Säker-läget inaktiverar appar från tredje part så att du inte kan använda dem alls. Om du vill återgå till normalt läge startar du bara om telefonen.

Torka av telefonen med fabriksinställning

Om telefonen inte startar i säkert läge alls, är det dags att du ska fortsätta med fabriksinställning. Så här görs:

 1. Om enheten är på, stäng av den.
 2. Tryck och håll ned volymknappen. Håll volymen nedtryckt och håll ner
 3. Strömbrytare tills telefonen slås på. Du ser ordet "Start" med en pil runt det.
 4. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar "Återställningsläge."
 5. Tryck på strömbrytaren för att starta återställningsläget. Du ser en bild av en Android-robot med ett utropstecken (du kan också se "Inget kommando").
 6. Tryck och håll ned strömbrytaren. Tryck på Volym upp-knappen en gång när du håller på strömmen. Släpp sedan strömbrytaren.
 7. Om “Torka data / fabriksåterställning” inte markeras, tryck på Volym ned-knappen tills det är det. Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 8. Tryck på Volym ned-knappen tills du markerar “Ja” (eller “Ja - radera all användardata”). Tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 9. När återställningen är klar trycker du på strömbrytaren för att välja "Starta om systemet nu."
 10. När du är klar ska du återställa dina data.

Problem 3: Google Pixel saknas klocka vid omstart

Jag har en ganska ny Pixel-telefon. Efter Oreo-uppgraderingen gjorde det "power on" -klockan en eller två gånger, men nu har det slutat att göra chime alls på power up. Jag har ringt Tech Coach och de vet ingenting. Telefonen fungerar bra, så det är förmodligen en detalj i den nya Oreo-uppgraderingen. Jag har kontrollerat alla ljudinställningar under “inställningarna”, men hittar ingenting där. Några idéer? - Tom Forrest

Lösning: Hej Tom. Bra att du tog upp den saknade klockan. Vi märkte också att vår egen Pixel inte längre gör klockan antingen vid omstart eller när den laddas upp efter att den stängts av. Android utvecklas ständigt och funktioner kommer och går så av någon anledning kan Google ha avsiktligt tagit bort det. Av någon anledning kanske vi aldrig vet.

Problem 4: Google Pixel XL-frysproblem med Texas Holdem Poker Pro-appen

ORIGINALPROBLEM: Jag köpte just Pixel XL som jag spelade Geax Texas Holdem pokerappar på utan problem. Två veckor senare tvingade Pixel XL en systemuppdatering av den nya Oreo på mig vilket fick alla spelfunktioner att hänga så illa att jag inte kan använda dem efter flera års spel. Vad tror du hände och vad kan jag göra? Jag har utfört en fabriksåterställning som inte hjälpte. Jag har kontaktat Google som ville ha felsökningsrapporter som jag har skickat och min operatör kom med fel som de sa att jag gjorde ett fjärrdiagnostiskt test. Mitt hem wifi fungerar korrekt och är inställt på en mycket snabb hastighet. Kan någon ge någon trovärdig kunskap om detta? Tack så mycket. - LA

FÖLJ UPP: Jag lämnade en tidigare fråga här som fortfarande granskas för svar. Det handlar om att hänga / släpa som pågår i det senaste tvångssystemet Oreo-uppdateringen tillsammans med de många andra problem som Google-ägare har. Jag ska dela hur Google erbjöd sig att hjälpa: de vill ha min telefon tillbaka (lämnar mig telefonlöst) och sedan skickar de mig en annan renoverad telefon under min garanti för ett pris! Jag köpte just den här telefonen för 3 veckor sedan! Google med sina miljarder bryr sig inte om att konsumenterna får det de betalar för och jag har haft det med dessa Goliat-företag som säljer över rankade skräp till allmänheten. Det är dags att ta fram David och hans slangbult! Så den här tjejens fråga är vem som är villiga att ta på sig rollen som David? Jag undrar om Zuckerberg vet eller ens skulle bry sig om hur hans kunder behandlas? Nä! - LA

Lösning: Hej LA. Som flaggskepptelefoner från Google får Pixel- och Pixel XL-enheter normalt de senaste Android-uppdateringarna, vilket är ganska coolt. Men det betyder också att Pixel-enheter är de första som får problem om det skulle vara några problem med inkompatibilitet med vissa appar. Vi tror att det här är vad som händer just nu.

Medan Google-utvecklare strävar efter att minimera buggar så mycket som möjligt i sina nya Android-produkter, är de lika konstant som solen i våra vardagsliv. Det finns miljoner variabler i en Android-miljö och inte alla problem kan förväntas. Det är möjligt att den nya Android Oreo-uppdateringen kan ha stört de appar du har problem med. Men på samma sätt är det också möjligt att det motsatta är sant - att det är ett app-problem och att apputvecklarna själva har släppt en inkompatibel version.

Eftersom du redan har kontaktat Google föreslår vi också att du informerar apputvecklarna om problemet. Inte alla app-relaterade problem orsakas av Android-kodningsproblem. Precis som ett operativsystem består appar också av koder, som en apputvecklare kan röra sig då och då. Se till att be direkt hjälp från dem för att se om de har hört talas om din upplevelse från andra Pixel-användare.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.