Pixel 3a vs Galaxy A50 Bästa Midrange Smartphone 2020

Medan Google främst är känt för sina high-end Pixel-telefoner, tog företaget snarare marknaden överraskande med ankomsten av Pixel 3a. Detta mellandelserbjudande gav all mjukvara för Pixel-telefoner i ett mindre och mindre kraftfullt paket. Samsung är under tiden också upptagen med att lansera mellanklippets egna erbjudanden. Dess senaste meddelande, Galaxy A50, är ​​en fantastisk enhet med hårdvara som matchar Pixel 3a. Så vilken är den bättre mellanstora smarttelefonen för de två? Vi tittar närmare på hårdvaran och andra attribut för att ta reda på det.

ProduktvarumärkenamnPris

GoogleGoogle - Pixel 3aKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy A50Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Pixel 3a vs Galaxy A50 Bästa Midrange Smartphone 2020

Google Pixel 3a

Funktioner

Även om Pixel 3a kan verka som en mellanslaganordning, har den maskinvarueigenskaper för de flesta flaggskepp. På hårdvarufronten kommer den med en 5, 6-tums OLED-skärm med 2220 x 1080 upplösning, vilket ger bättre solljussynlighet jämfört med vanliga LCD-paneler. Intressant nog går Google här med Asahis Dragontrail Glass och inte Cornings Gorilla Glass som vi har sett på otaliga enheter hittills. Här finns 4 GB RAM och 64 GB icke-utbyggbart lagringsutrymme. För att undvika förvirring säljer Google bara en lagrings- / RAM-variant av Pixel 3a.

Det finns en 12, 2MP-kamera på baksidan med anständiga kameratricks. Pixel 3a använder en 8MP-kamera på framsidan för selfies och videosamtal. Telefonen packar ett 3 000 mAh icke-avtagbart batteri under huven, och tack vare Android 9.0 Pie är batterioptimeringsfunktioner högst upp här. Telefonen packar 10nm octa-core Snapdragon 670 SoC, som erbjuder optimal prestanda och är skräddarsydd för att fungera med det senaste Android-operativsystemet.

Som är fallet med alla andra Pixel-enheter kommer Pixel 3a att vara en av de första smartphones som får stora Android-uppdateringar. Google erbjuder också en snabb batteriladdare (18W) tillsammans med Pixel 3a, så det är ganska mycket på nivå med avancerade erbjudanden tillgängliga på marknaden. Lyckligtvis har Google behållit 3, 5 mm-hörlursuttaget, så de med trådbundna öronsnäckor behöver inte längre använda adapter.

Kunderna kommer också att få det goda av Google Assistant med Pixel 3a, tillsammans med dina anslutna IoT-enheter.

Design

Utformningen av Pixel 3a liknar mycket några äldre Pixel-telefoner som vi har sett under åren. Detta betyder att den irriterande bakmonterade fingeravtrycksskannern är tillbaka, vilket gör en mycket obehaglig användarupplevelse. Eftersom det inte finns någon dubbelkamerauppsättning här, kommer du att hitta bakpanelen som något minimalistisk. Det är inte förvånande att baksidan är gjord av plast, vilket hjälper Google att sänka kostnaderna. Så det har gjorts några kompromisser här. Google säljer Pixel 3a i tydligt vita, bara svarta och lila färgvarianter, och fortsätter traditionen att tillhandahålla udda färgnamn för sina telefoner.

Prissättning

Pixel 3a är en mellanklänning men är inte prissatt som en. Onlinehandlare, inklusive Googles egen butik, erbjuder Pixel 3a för 399 dollar. Detta kan vara ganska mycket jämfört med vissa andra mellantelefoner som erbjuds. Men med löfte om 3 års kontinuerlig mjukvarusupport kan det hända att det inte är ett stort pris att betala på lång sikt.

Samsung Galaxy A50

Funktioner

Samsungs närvaro på mellanmarknaden känns väl. Den sydkoreanska tillverkaren förstärkte sitt grepp i segmentet med lanseringen av Galaxy A50 nyligen. Denna telefon packar en mammut 6, 4-tums Super AMOLED-skärm med en upplösning på 2340 x 1080. Så från början har Galaxy A50 en betydande fördel över Googles erbjudande. Vidare kommer Samsung midranger med en spännande trippelkameralayout på baksidan och erbjuder 25MP, 8MP och 5MP sensorer tillsammans. Fronten har också en 25MP kamera och kan ta några anständiga selfies och videor.

Även om det inte kör Qualcomms kisel, förpackar Galaxy A50 sina egna Exynos 9610 SoC som förväntas bli mycket effektiv tack vare 10nm-arkitekturen. Det innehåller ett enormt 4 000 mAh-batteri som erbjuds med en 15W snabbladdare, vilket gör att du kan ladda upp telefonen på nästan ingen tid. Du får också 4 GB RAM och 64 GB utbyggbart lagringsutrymme här, vilket igen är en fördel jämfört med Pixel 3a.

Android 9.0 körs som standard här ovanför företagets One UI. Det finns också ett hörlursuttag och USB C-plats. Den mest fascinerande funktionen här är fingeravtrycksskannern under displayen, ett stort steg upp över Pixel 3as bakmonterade sensor.

Design

Detta är ett område där Galaxy A50 kommer att få många poäng. Tack vare sin stora fastighetsfastighet och minimala ramar får kunderna all skärmens godhet utan något av röran. Baksidan lämnar dock mycket att önska. Liksom Pixel 3a har Samsung beslutat att gå med plast för bakpanelen. Även om detta verkligen hjälper till att spara kostnader, påverkar det väsentligt smarttelefonen. Vi berömmer också att Samsung inte har lagt till något onödigt hårdvarurum på Galaxy A50, vilket gör det enkelt och minimalistiskt.

Prissättning

Det är där saker blir ännu mer intressanta eftersom Galaxy A50 är tillgängligt för bara $ 269.99 online. Detta är en bra $ 130 billigare än Pixel 3a trots att den är bättre och utan tvekan bättre. Du kan få detta i svarta, vita och blå färger.

Slutsats

Som du tydligt kan se, saknar Pixel 3a något på några få områden. Det verkar som om Google rusade in i lanseringen av handenheten, eller kanske hade Samsung bara fördelen att lansera sin telefon något senare i branschen. I alla fall är Galaxy A50 en mycket bättre telefon när det gäller hårdvara, medan det enda som går för Pixel 3a är dess rena Android-programvara. Men om du måste göra en bestämning mellan de två, skulle du vara hårt pressad att inte följa Samsungs erbjudande, helt enkelt för den typ av teknik den har ombord.

Håller du med? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

ProduktvarumärkenamnPris

GoogleGoogle - Pixel 3aKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy A50Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.