Överhettning av Galaxy J7, kommer inte att ladda, kommer inte att slås på, andra kraftproblem

Det finns ett stort antal rapporter som vi hittills har fått om # GalaxyJ7 som inte slås på eller inte laddas så vi hoppas att detta inlägg idag kommer att vara ett bra tillägg till vårt befintliga J7-felsökningsmaterial.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Galaxy J7 kommer inte att ladda, kommer inte att aktiveras på grund av moderkortproblem

Hej Sir. Jag har köpt en begagnad J7 som sa att den har problem med moderkort, men telefonen är inte helt död, jag kan använda telefonen med hjälp av startmenyn. Telefonen startar många av tiden men stänger ofta efter att ha visat Samsung J7-logotypen eller efter några sekunder och då är det enda sättet jag kan starta min telefon genom att ansluta laddaren. det tar flera försök men det kommer igång. Efter att det har startat och på något sätt om det inte stängde så är problemet det kommer inte att ladda säga dålig laddare ansluten.

Även när min telefon är av, laddas den inte men fortsätter att blinka på vit batterisignal, och för det har jag ytterligare en J7 med trasig skärm för att ladda mitt batteri så i princip har jag två batterier och båda fungerar bra. Jag har också utfört både hård och mjuk återställning flera gånger men det löste inte problemet.

Jag har tagit bort kol från batterier och även från telefonens stift av batteriterminal. Så min fråga är, kommer att blinka med lager-ROM lösa mitt problem? Eller behöver jag reparera mitt moderkort och i så fall hur mycket kommer det att kosta? Var god svara så snart som möjligt. Tack på förhand. - Manu Yadav

Lösning: Hej Manu. Om du har rätt med att säga att telefonen har problem med moderkortet, kommer inte att blinka en annan ROM alls hjälpa. Varje problem med moderkortet betyder ett hårdvaruproblem och du kan inte fixa en trasig komponent med en mjukvarulösning som att blinka. Om du kan hantera det, gå vidare med byte av moderkort. Vi vet inte hur mycket ett moderkort för en Galaxy J7 kommer att kosta dig men du vill kontakta återförsäljare för den informationen.

Alternativt kan du prova att använda moderkortet till din andra J7 med en trasig skärm, så länge som nämnda moderkort fungerar naturligtvis bra.

Problem 2: Överhettning av Galaxy J7, laddas inte, startar inte

Min telefon svarar inte. Det stängs av efter att ha visat meddelandet som att din enhet värms upp först förhindra övervärme och ladda sedan det. Nu svarar det inte när jag ansluter den till den bärbara datorn. Då värms platsen under kameran och blixt utlöser också SAMSUNG J7. Lös mitt problem. Jag har försökt alla lösningar. - Meshu400

Lösning: Hej Meshu400. Om din telefon inte svarar just nu måste du se till att du laddar den tillräckligt länge för att säkerställa att det finns tillräckligt med ström i batteriet. Om du har en annan känd fungerande Samsung-laddare och laddkabel, använd den.

Om telefonen fortfarande misslyckas med att starta upp även efter att du har anslutit laddaren i minst en timme, försök att se om du kan starta telefonen till alternativa startlägen. Här är hur:

Starta i återställningsläge :

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Du kan antingen torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning i detta läge.

Starta i nedladdningsläge:

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym NED-tangenterna och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla ned knapparna Hem och Volym NER.
 4. Vänta tills nedladdningsskärmen visas.
 5. Om du kan starta upp telefonen i nedladdningsläge men inte i andra lägen, betyder det att din enda väg ut kan vara att blixta ett lager eller anpassad firmware.
 6. Använd Google för att leta efter en guide för hur du gör det.

Starta i säkert läge:

 1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy-logotypen visas släpper du strömbrytaren och håller omedelbart ned volymknappen.
 4. Fortsätt hålla knappen tills telefonen slutar starta om.
 5. När du ser texten "Säker-läge" längst ned till vänster på skärmen släpper du knappen Volym ned.
 6. Den enda skillnaden mellan säkert läge och normalt läge är att de förra hindrar att tredjepartsappar körs. Om du kan starta upp telefonen i säkert läge men inte i normalt läge avinstallerar du alla appar tills problemet (som förhindrar att du startar normalt) elimineras.

Alla dessa olika startlägen kräver att du utför en viss kombination av hårdvaruknappar. Om din telefon förblir död eller inte svarar, måste det vara hårdvarufel som orsakar den. Du måste låta en professionell kontrollera enheten så att hårdvaran kan undersökas.

Som ett bra steg innan du skickar in telefonen kan du försöka se om det bara är ett dåligt batteriproblem. Om du har en vän med en annan J7 kan du försöka låna hans eller hennes batteri och se om det kan få din telefon att fungera. Annars hoppar du bara över att köpa ett annat batteri och låta en tekniker ta reda på felet.

Problem 3: Galaxy J7 Prime laddar inte, slår inte på

Hej. Min Samsung J7 PRIME stängs plötsligt av och svarar inte alls. Jag kan inte slå på den. Försökte ladda den i över 10 minuter men fungerar fortfarande inte. Laddningsikonen visas inte ens. VAD SKA JAG GÖRA? - Markryan79

Lösning: Hej Markryan79. Du kan ha samma problem som Manu och Meshu400 ovan så hänvisa till våra förslag för dem.

Problem 4: Strömmenyn Galaxy J7 dyker ut slumpmässigt

Telefonen kommer att visa Samsung-skärmen men slutar helt enkelt att starta upp. Det verkar som om strömbrytaren kan vara felaktig eftersom det enda sättet att starta om det är att dra i batteriet. Men jag ifrågasätter denna hypotes eftersom jag kan få logotypskärmen att visa.

Även när telefonen har kört (en lycka får den att starta det verkar), med slumpmässiga intervaller kommer den mjuka återställningsskärmen att dyka upp som också visar flygläge. Jag har varit tvungen att ställa in skärmen för att dämpa efter 15 sekunder av inaktivitet eftersom när telefonen är på strömbrytaren har ingen effekt på att dimma skärmen. Jag läste igenom dina artiklar och försökte några saker men till ingen nytta. Hjälp? - Gabriel Blair

Lösning: Hej Gabriel. Ett av tecken på att en strömbrytare inte fungerar är när strömmenyn plötsligt visas, som om du tryckte på knappen manuellt. Om du

få kraftmenyn att komma upp slumpmässigt där följande visas:

 • Stäng av
 • Datanätverksläge
 • Flygläge
 • Omstart

då bör du överväga att få telefonen kontrollerad av en professionell.

Det finns några webbplatser som kan ge dig steg-för-steg-instruktioner om hur du byter ut en komponent inklusive en strömknapp så att du kan besöka dem om du tänker byta ut knappen själv. Tänk dock på att du fortfarande behöver den grundläggande reparationssatsen som rätt skruvmejsel, värmeutrustning och andra verktyg för att ta isär din telefon. Du måste också köpa ersättningskomponenten.

Problem 5: Galaxy J7 visar ojämna batterinivåer, batteriet tömmer mycket snabbt

Jag installerade just ett nytt batteri i min Galaxy J7. Omedelbart när du kopplar ur, sjunker effekten till 80%. När det kommer ner till cirka 40% sjunker det plötsligt till 0% och stängs av. Jag kan inte slå på igen förrän det har laddats för en stund. Detta är faktiskt mitt andra helt nya batteri. Några förslag. - Paul.andersenpm

Lösning: Hej Paul. Försök att kalibrera batteriet först. Det finns en chans att Android kanske inte upptäcker de verkliga batterinivåerna just nu. Om batterikalibreringen inte fungerar men det är möjligt att det finns ett fel på moderkortet. Om till exempel IC-strömhantering bryts kan det leda till felaktiga batteriläsningar hela tiden. Tyvärr är utbyte av moderkort en o garanterad, riskfylld procedur. Det är också oöverkomligt dyrt att det inte är praktiskt att få ett nytt ersättningskort. Men om du inte vill få en ny telefon just nu, är det enda alternativet för dig att vara reparation.

Som referens, här är stegen för att kalibrera batteriet:

 1. Använd telefonen genom att spela spel eller göra uppgifter för att påskynda strömavladdning tills telefonen stänger av sig själv.
 2. Ladda telefonen utan att slå på den igen.
 3. Vänta tills batteriet säger att det är fulladdat till 100%.
 4. Vänta i en timme innan du kopplar ur telefonen från laddaren.
 5. Använd telefonen tills batteriet når 0% procent. Telefonen ska stängas av av sig själv.
 6. Ladda upp telefonen till 100%, vänta en timme innan du kopplar ur den igen.
 7. Batteriet ska nu kalibreras om. Observera hur telefonen fungerar.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.