Motorola Moto G7 kommer inte att ansluta till WiFi. Här är fixen.

Varje smartphone bör kunna ansluta till ett WiFi-nätverk såvida det inte verkligen är problem med hårdvaran. Vissa ägare till Motorola Moto G7 har dock klagat eftersom deras enheter inte kommer att ansluta till nätverket de använde för att ansluta. Detta kan vara ett problem med telefonens firmware eller bara ett mindre problem med själva nätverket.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din Moto G7 som inte kommer att ansluta till ett WiFi-nätverk. Vi kommer att försöka överväga alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra vad problemet egentligen är och förhoppningsvis kunna fixa det. Om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning Moto G7 som inte kommer att ansluta till WiFi

Du behöver bara utföra några procedurer för att kunna lösa problemet eller åtminstone veta vad det handlar om. Först försöker se om detta bara är ett resultat av ett mindre fel i systemet och sedan gå vidare för att felsöka nätverksenheterna. Med det sagt, här är vad du bör göra vid den här frågan ...

Första lösningen: Utför tvungen omstart för att fixa Moto G7 som inte kommer att ansluta

Det är viktigt att det första du måste göra är Tvungen omstart. Det är ett simulerat batteri borttagning som kommer att uppdatera telefonens minne och ladda om alla appar och tjänster. Det här problemet är ett möjligt resultat av ett mindre fel i firmware och det här förfarandet bör kunna fixa det om det verkligen är fallet. Så här gör du:

 • Håll strömbrytaren intryckt i 15 sekunder eller tills Motorola-logotypen visas och skärmen blir blå.

När telefonen har startat omstart, försök att låta telefonen ansluta till nätverket igen för att se om problemet är rätt. Om det fortfarande inte kommer att ansluta, gå vidare till nästa lösning.

LÄS Också: Hur fixar du en Motorola Moto G7 som hela tiden tappar sin WiFi-anslutning

Andra lösningen: Strömcykla din nätverksenhet

Om problemet fortsätter efter tvingad omstart är det dags att se om det beror på ett problem med ditt modem eller router. Dessa enheter måste uppdateras då och då och en enkel omstart fixar även problem som verkar vara komplicerade. Så följ dessa steg och se om den här proceduren kan lösa problemet:

 1. Koppla ur modemet eller routern från vägguttaget eller koppla helt enkelt bort nätkabeln från huvudenheten.
 2. Lämna den utan ström i en minut eller två.
 3. Koppla sedan tillbaka det i vägguttaget eller anslut sladden igen.
 4. Vänta tills enheten blir online och låt sedan din telefon ansluta till den igen.

Efter att ha gjort detta, låt din Moto G7 ansluta till samma nätverk igen. Om telefonen fortfarande inte kommer att ansluta är det dags att felsöka enhetens firmware.

LÄS Också: Motorola Moto G7 Återställ guider: Hur du kan återställa din Moto G7 hårt

Tredje lösningen: Återställ nätverksinställningarna på din telefon

Att cykla nätverksenheterna kommer att uppdatera anslutningen men ett annat sätt att göra det är att återställa nätverksinställningarna på din telefon. Det kommer att ta bort alla befintliga anslutningar och uppdatera enhetens tjänster inklusive de som gör radioanslutning möjlig. Så här gör du på din Moto G7:

 1. Dra uppåt på startsidan för att dra upp applådan.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Tryck på System och tryck sedan på Avancerat.
 4. Klicka på Återställ alternativ.
 5. Tryck nu på Återställ Wi-Fi, mobil och Bluetooth.
 6. Tryck på Återställ inställningar.
 7. Tryck på Återställ inställningar igen för att bekräfta din åtgärd.

När du har gjort den här proceduren och din telefon fortfarande inte kommer att ansluta till nätverket, gå sedan vidare till nästa lösning.

LÄS Också: Hur man fixar Motorola Moto G7 gick helt död och svarar inte

Fjärde lösningen: Master Återställ din Moto G7

Om allt annat misslyckas, är nästa sak du måste göra att återställa masteren. Om detta bara är ett problem med firmware bör en återställning kunna fixa den. Innan du gör det, se till att skapa en kopia av dina viktiga filer och data eftersom de kommer att raderas och du kanske inte kan hämta dem efter det. Det rekommenderas också att ta bort ditt Google-konto bara för att förhindra att telefonen låser dig efter återställningen. När allt är i ordning, följ dessa steg för att återställa din enhet:

 1. Stäng av din Moto G7.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren och knappen Volym ner i 3 sekunder, eller tills du är på en skärm med en trasig Android-robot.
 3. Använd knappen Volym ner eller upp för att bläddra i RECOVERY MODE och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 4. Skärmen blir blå med Motorola-logotypen och tar dig till en annan svart skärm med trasig Android med utropstecken.
 5. Håll strömbrytaren och tryck på Volym upp och släpp sedan båda knapparna.
 6. Använd knappen Volym ned för att markera 'Torka data / fabriksåterställning' och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 7. Tryck på Volym ned-knappen en gång för att markera 'Ja' och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Markera Userdata + personligt innehåll med knappen Volym ned och tryck sedan på strömbrytaren för att välja det.
 9. Återställningen börjar och när det är klart markerar du omstart av systemet nu och trycker på strömbrytaren.
 10. Vänta tills din telefon är klar med omstart och ställ sedan in telefonen som en ny enhet.

Efter återställningen ställer du in din telefon som en ny enhet. Om telefonen fortfarande inte kommer att ansluta till WiFi-nätverket och alla dina andra enheter kan, kan problemet vara med hårdvaran. Det är dags att du tar den till en lokal butik och får en teknisk kontroll för det.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att fixa din Moto G7 som inte kommer att ansluta till WiFi. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter. Du kan också besöka vår Youtube-kanal eftersom vi publicerar användbara videor varje vecka.