Mobildata fungerar inte på Samsung Galaxy S6 och andra internetproblem

Vi fick flera e-postmeddelanden från ägare av Samsung Galaxy S6 (#Samsung # GalaxyS6) som klagade över att vi inte kunde komma på # internet med mobildata. Det finns flera skäl till varför det inte fungerar, men det vanligaste av allt är de felaktiga APN-inställningarna. Till skillnad från Wi-Fi är mobildata lite mer komplicerade. Bortsett från det faktum att det måste vara aktiverat för att fungera, bör APN-inställningarna också överensstämma med tjänsteleverantörens inställningar så att enheten kan ansluta till nätverket och få service.

I det här inlägget inkluderade jag några av de problem vi fick. Läs vidare för att lära dig mer hur du hanterar dem. För dig som letar efter en lösning på ett annat problem, bläddra igenom vår S6-felsökningssida för att se om ditt problem redan har åtgärdats tidigare, kan du använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du inte hittar problem som är relaterade till ditt, fyll i detta frågeformulär för att kontakta oss.

Galaxy S6 kan inte få mobildata under roaming

Problem : Problemet sedan köpt telefon i april. När du roaming i ett avlägset område, inte kan få mobil data, dvs. e-post, väderkanal app data, radardata, etc. på Samsun S6. När jag befinner sig i detta exakta område fungerade min tidigare telefon iphone 4s bra. Försökte allt - timmar på samtal till kundtjänst, timmar i butik med Sprint. När vän kom med Samsung S5 till samma område, samma utrymme, fick han mobildata, det gjorde jag inte - fortfarande. Har provat, Automatic, CDMA / LTE, CDMA, uppdatering av profil osv ... Förra gången Sprint techs i butiken sa att det var för att S6 inte har en stark antenn (2 trådar) som S5 gör. De kanske villiga att byta ut mina telefoner. Låt mig veta dina tankar, idéer, förslag.

Förslag : Oavsett tekniska egenskaper bör en helt ny telefon kunna hämta god signal i ett område där det finns god täckning. Jag förstår om representanten citerade något som du verkligen inte kunde bekräfta men poängen är att andra telefoner kan få bra täckning i samma exakta område, din enhet borde kunna få samma men det gjorde inte så det måste vara några frågor. Jag tror att du bara har utbytt telefonen. Om det verkligen är ett problem med telefonens förmåga att upptäcka signaler, är det inte mycket vi kan göra åt det. Endast Samsung kan göra något för att åtgärda det. Som sagt, jag tycker att du borde rapportera problemet om den andra telefonen inte kunde få god signal också.

Det går inte att stänga Internet-flikar på Galaxy S6

Problem : Jag kan inte stänga mina internetflikar. Jag får ett meddelande om att jag har öppnat mer än 50 flikar och måste stänga dem. Men jag kan inte hitta flikikonen. Hur stänger jag dem.

Relaterat problem : Internet explorer säger att jag har nått 50 flikar för att stänga några, men jag har inte en fliksknapp längst ner på skärmen för att göra det.

Relaterat problem : Hej, jag undrade om du kunde hjälpa. Jag har Samsung S6 Jag använder min telefon för nästan allt men jag tycker att den här telefonen för att använda internet är en mardröm. Jag får hela tiden ett meddelande på min skärm när jag försöker klicka på länkar på webbplatser som säger att jag stänger flikarna när det maximala antalet har nått (50). I de flesta fall har jag inga där nära 50 flikar öppna. Jag stänger alla flikar enligt instruktionerna och kommer fortfarande upp samma sak även när jag bara har en flik, det gör mig galen jag uppgraderade från iphone 5 och jag tycker att s6 är väldigt frustrerande

Lösning : Om din telefon säger att du har mer än 50 flikar öppna, har du antagligen. Inga bekymmer, du kan stänga dem alla på en gång.

 1. Öppna bara Internet-appen.
 2. I det nedre högra hörnet kan du se indikatorn som berättar hur många flikar som är öppna. Tryck på det.
 3. Klicka på Mer i det övre högra hörnet.
 4. Tryck på Stäng alla.

Det är ganska mycket det!

Mobildata fungerar inte på Galaxy S6

Problem : Hej alla! Mitt problem är datakoppling. Enheten visar fullständiga fält 4g lte men appar som kräver dataförbindelse för att fungera (Spotify, Gmail, Facebook osv.) Fungerar inte på grund av att dataförbindelsen inte är tillgänglig. Några tankar?

Felsökning : Här är mitt förslag:

 1. Starta om först din telefon för att uppdatera minnet och försök sedan igen.
 2. Växla och stänga av mobiltelefondatorn. Det finns tillfällen då tjänsten som hanterar trådlösa funktioner fryser och att omkopplaren kan fixa den.
 3. Om de två första stegen inte fungerade är det dags att du ringde din tjänsteleverantör, be om rätt APN och låta representanten gå igenom dig för att se till att din telefon är korrekt inställd på att ansluta till nätverket.

Återställ saknad mobildataikon i snabbinställningar

Problem : Jag har nyligen uppgraderat till Android 5.0.2 och genvägen för mobildata, den med dubbla pilar, försvann helt och nu måste jag gå in i inställningar för att aktivera mobildata. Jag undrar vad som har hänt med genvägen för mobildata.

Lösning : Vi vet inte med säkerhet om Samsung tänkte ta bort några genvägar från snabbinställningar men du är inte den första som rapporterar ett sådant problem. Men baserat på företagets svar på rapporter verkar det som om detta problem är ett fel i systemet. Ladda ner appen som heter QuickPanel Restore från Galaxy Apps store för att återställa den saknade mobildataomkopplaren. Det kommer att återställa alla ikoner som försvann efter en uppdatering.

Internet-app stängs på Galaxy S6

Problem : När jag är i min webbläsare stängde den bara hela sidan och tillbaka till min startsida. Jag skulle gå tillbaka och sidan som jag öppnade skulle försvinna. Kan ni räkna ut varför det gör det? Tack.

Felsökning: Internet-appen kraschar när det händer, du hälsas inte bara av ett felmeddelande. Rensa bara cachen och appens data så fixas den.

 1. Tryck på appar från valfri startsida.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Bläddra till 'APPLICATIONS' och tryck sedan på Application manager.
 4. Dra åt höger till ALL-skärmen.
 5. Bläddra till och tryck på Internet.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Klicka på Rensa data och sedan på OK.

Mobildata fungerar inte efter en mindre firmwareuppdatering

Problem : Hej, jag har nyligen uppdaterat min Android-programvara och efter uppdateringen kan jag inte använda mina mobildata även om den är på. I inställningarna står det att mobildata är på men på meddelandepanelen finns det inte tecknet '4G +'. Detta betyder att jag inte kan använda mina mobildata. Snälla hjälp!! Mycket uppskattat!

Relaterat problem : Jag köpte en helt ny S6 men kommer inte att ansluta endast via mobildata wifi.

Relaterat problem: Jag kan inte ansluta till sociala medier eller internet såvida jag inte är ansluten via wifi. Ingen dataförbindelse tillåter mig att använda dem. Trots att min telefon säger att det är fulla LTE-staplar. Jag måste veta hur du fixar detta snälla

Felsökning : Jag slår vad om att telefonen inte ursprungligen köpts från din leverantör (BYOD) så efter en uppdatering återställdes APN-inställningen. Ring bara din leverantørs tekniska supporthotell, be om rätt APN för din telefon och låt representanten gå igenom dig när du ställer in den.

Wi-Fi-anslutning till Galaxy S6 släpper in och ut

Problem : Min wifi släpper också in och ut. Jag har en wifi-analysator som visar annorlunda. Du nämnde att ta bort systemcachen som en möjlig lösning på det här problemet. Nej, var kan jag hitta specifika instruktioner för att utföra denna åtgärd för att se om jag har gjort det du talar om. Tack. - Chuck

Felsökning : Hej Chuck. Innan du torkar systemcacherna, prova att stänga av mobildata eller inaktivera Smart Network Switch-funktionen:

 1. Dra ner från toppen av skärmen med ett finger.
 2. Klicka på Inställningsikonen i det övre högra hörnet.
 3. Klicka på WiFi-ikonen.
 4. Klicka på menyikonen i skärmens övre högra hörn.
 5. Välj Avancerat i rullgardinsmenyn.
 6. Avmarkera rutan bredvid "Smart nätverksbrytare."

Om det inte skulle fungera, fortsätt med att torka av cache-partitionen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Det går inte att ansluta till internet utan att använda mobildata

Problem : Jag kan bara få internetåtkomst hemifrån, jag kan inte ansluta till internet på jobbet etc. Jag måste använda DATA för att få tillgång till så frustrerande. Det finns ett sätt att komma åt utan att använda DATA.

Svar : Ja, det finns det. Använd Wi-Fi. Naturligtvis måste du ha ditt eget Wi-Fi-nätverk hemma för att kunna göra det. Om ditt företag har Wi-Fi, fråga teknikerna om anställda får använda det och i så fall kan du också skaffa lösenfras och / eller SSID från dem.

'Inställningen kunde inte slutföras. Autentiseringen misslyckades

Problem : Hjälp gärna att konfigurera min e-post. Jag har följt instruktionerna som du instruerar men det visar att installationen inte kunde slutföras. Autentisering misslyckades.' Mina inloggningsuppgifter är korrekta. Snälla hjälp.

Förslag : Vi är dock alltid villiga att hjälpa våra läsare, men vi kan inte göra det om det inte finns tillräckligt med information. I ditt fall vet vi inte om du bara försökte konfigurera din e-post med gratis e-posttjänster som Gmail, Yahoo-post etc. eller ditt företags domän eller adress. Du kanske har angett rätt användarnamn och lösenord men serverinställningarna kan vara felaktiga.

Om du använde någon av de gratis e-posttjänsterna, försök att använda den officiella e-postklienten. Om du till exempel försökte konfigurera Gmail på din telefon, ladda ner och installera den officiella Gmail-appen så att du inte behöver ange serverinställningar. Samma sak för Yahoo-post och andra e-posttjänster.

Men saken är även om du försökte använda lager-e-post-appen på din telefon med en gratis e-posttjänst, och enheten kommer automatiskt att söka efter och ställa in korrekta serverinställningar och allt du behöver göra är att ange rätt användarnamn, lösenord och annat information. Så jag tror att du försökte konfigurera ett anpassat e-postmeddelande och eftersom vi inte vet vad det är, föreslår vi att du kontaktar ditt företags tekniska support.

Bärbar dator kan inte upptäcka eller känna igen Galaxy S6

Problem : Jag uppgraderade min bärbara dator från Windows 7 skulle Windows 10 för över en månad sedan. Jag använde iPhone då och det upptäcktes bra av datorn. Jag fick S6 förra lördagen och när den är ansluten till datorn med en USB-kabel upptäcks inte telefonen. Jag har också installerat smart switch som inte känner igen telefonen heller. Telefonen säger också att den är ansluten som en mediaenhet och hängs upp när den är ansluten. Jag anslöt också min telefon med samma kabel till en Windows 7-bärbar dator och den upptäcktes direkt. Snälla hjälp mig att lösa problemet.

Felsökning : Det ser ut som om det inte är ett problem med din telefon utan med din bärbara dator. Har du försökt ansluta kabeln till en annan USB-port? Dessutom sa du att din bärbara dator kände igen din telefon som en "mediaenhet" men hänger, så jag skulle föreslå att du felsöker din dator och inte din telefon.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.