Топ 10 НАЈДОБРИ бесплатен софтвер за заштитен ѕид за Windows

Дали барате бесплатен заштитен ѕид за заштита на вашиот компјутер или уред? Прочитајте го овој преглед за да го изберете најдобриот бесплатен софтвер за заштитен ѕид за целосна заштита:

Според една неодамнешна студија на MaketsandMarkets, пазарот на заштитен ѕид за безбедност на мрежата ќе порасне на 5,3 милијарди долари до 2023 година. Постојат неколку причини за раст на пазарот на Firewall.

Сепак, повеќето бизниси денес бараат заштита од заштитен ѕид за да ги заштитат чувствителните или важни податоци.

Заштита на заштитен ѕид: Преглед

Типовите на прекршување на податоците за кои бизнисите се најмногу загрижени и бараат заштита од заштитен ѕид се илустрирани во следниот инфографик:

Гледајќи го горниот инфографик, можеме да видиме дека кражбата на идентитет е убедливо најголемата грижа за бизнисите кои бараат заштита од сајбер и заштитен ѕид денес. Но, што ја прави заштитата на заштитниот ѕид толку важна или со други зборови „толку корисна“?

Можеби, најдобриот начин да ја дознаете е преку одговорите на најчесто поставуваните прашања за софтверот за заштитен ѕид што ги опфативме во претстојниот дел.

Често поставувани прашања за заштитен ѕид

Подолу се наведени најчесто поставуваните прашања за заштитните ѕидови.

П бр. 1) Што е заштитен ѕид?

Одговор: Штит или бариера што штити приватна мрежа од неовластен пристап, заштитен ѕид ги обезбедува уредите поврзани совидливост во безбедноста на мрежниот заштитен ѕид. Алатката ќе ви помогне да откриете безбедносни прекршувања со користење на проверки на политиката.

Цена: Цената на Управувачот со безбедносни настани започнува од 4805 долари. Нуди целосно функционален бесплатен пробен период од 30 дена.

Функција: Видливост во реално време на безбедноста на мрежниот заштитен ѕид, следење на промените во конфигурацијата на заштитата на заштитен ѕид, приспособени филтри за безбедносниот систем на заштитен ѕид, итн.

Позитивни:

 • Ќе добивате известувања за промени на заштитниот ѕид.
 • Можете да ја следите активноста од целните уреди.
 • Тоа ќе ви помогне да обезбедите дека само овластени администратори на заштитниот ѕид прават промени во политиките на заштитниот ѕид.
 • Има можност за креирање на сопствени филтри за истакнување на одредени настани на заштитен ѕид врз основа на стандардните или сопствени критериуми.

Недостатоци:

 • Менаџерот за безбедносни настани не нуди бесплатна верзија.

#2) ManageEngine Firewall Analyzer

Најдобро за Мрежни и безбедносни администратори на мали, претпријатија, приватни или владини ИТ инфраструктури.

ManageEngine обезбедува софтвер за управување со заштитен ѕид со Firewall Analyzer. Функциите ја прават вашата мрежна безбедност посилна.

Алатката континуирано ги следи дневниците на заштитниот ѕид за да идентификува сомнителна мрежна активност и обезбедува видливост во реално време на безбедноста на заштитниот ѕид на вашата мрежа. Тоа ви помага да ја откриете безбедностаранливости и во политиките на заштитен ѕид.

Цена: Цената на Firewall Analyzer започнува од 395 долари и има 30 дена, целосно функционален, бесплатен пробен период.

Карактеристики:

 • Аналитика на дневници и софтвер за управување со политики.
 • Мрежен софтвер за безбедност

Позитивни:

 • Ефикасно управува со политиките на заштитниот ѕид.
 • Обезбедува управување со промените во политиките.
 • Ги следи интернет активностите на корисниците.
 • Ја следи употребата на VPN на корисниците во реално време -time.
 • Постојано следи и генерира извештаи за различни стандарди за усогласеност.
 • Им помага на ревизорите при форензички ревизии на мрежните активности.
 • Ги анализира дневниците за следење на мрежниот сообраќај и користењето на пропусниот опсег.

Пресуда: Firewall Analyzer е идеален софтвер за анализа на дневници и управување со конфигурации за мрежни безбедносни уреди.

#3) System Mechanic Ultimate Defense

System Mechanic Ultimate Defense е еден удобен интерфејс кој обезбедува сеопфатен пакет на функции за безбедност, приватност и перформанси. Ќе го обезбеди вашето прелистување на веб и може да управува со лозинките & засилувач; кредитни картички. Може да отстрани малициозен софтвер по барање.

Има системски штит за блокирање на малициозен софтвер. Тоа е VB100-сертифицирано решение против малициозен софтвер. Ќе распореди реактивни и проактивни стратегии за откривање на малициозен софтвер.

System Mechanic Ultimate Defense обезбедува злонамерен убиец кој пронаоѓа иго отстранува опасниот малициозен софтвер од заразените компјутери. Тоа го користи сопственичкото скенирање и анализа базирана на Scan Cloud.

Цена: Ќе добиете огромен попуст од 60% на System Mechanic Ultimate Defense за само 31,98 долари! Може да користите купонски код „workfromhome“ (само за нови клиенти).

Код на купонот: workfromhome

Важи од: Сега

Важи до: 5 октомври 2020 година

Функции: Оптимизирајте ги перформансите на компјутерот, заштитете ја приватноста на Интернет, безбедно управувајте со лозинките, Отстранете малициозен софтвер, Блокирај малициозен софтвер, Избриши цели дискови, & засилувач; Вратете ги избришаните датотеки.

Позитивни:

 • System Mechanic Ultimate Defense обезбедува управувач со лозинки.
 • Може да изврши обновување на избришаните датотеки.
 • Обезбедува детални извештаи за скенирање.

#4) Intego

Со NetBarrier, добивате моќен двонасочен систем за заштита на заштитен ѕид за Mac што може да се користи за обезбедување на жичани и Wi-Fi мрежи за влезна и излезна заштита. Откако ќе се распореди, ги држи натрапниците надвор со блокирање на несакани врски.

Софтверот е многу лесен за поставување и конфигурирање. Можете да ја користите алатката за автоматско поставување на протоколи за заштита и за јавни и за приватни мрежи. Софтверот исто така може да блокира несакани апликации да се инфилтрираат во одредени домени.

Цена: Почнува од 39,99 $/годишно. 14-дневен бесплатен пробен период.

Карактеристики: Интелигентна заштита за влез и излез, блокирањенесакани врски, автоматски приспособете ги заштитните протоколи, спречете инфилтрација и блокирање апликации.

Позитивни:

 • Лесно поставување и конфигурација
 • Високо приспособливо
 • Флексибилни цени>

Кондости:

 • Доаѓа како дел од годишниот пакет за претплата за антивирусно решение на Intego .

#5) Нортон

Бесплатниот заштитен ѕид на Нортон е дел од решението за антивирус и Нортон интернет безбедност на Нортон, понудено од Нортон. Исто така наречен Smart Firewall, заштитниот ѕид Нортон користи база на податоци на програми за блокирање или означување програми.

Цена: Бесплатно

Функции: Напредна заштита против сајбер напади, блокира веб-локации за фишинг, ја заштитува и надгледува домашната мрежа.

Позитивни:

 • 100% загарантирана заштита од вируси.
 • Ги автентицира доверливите веб-локации.

Недостатоци:

 • Слаба заштита од шпионски софтвер.
 • Недостасува родителска контрола за уредите Mac и IOS .

#6) LifeLock

Norton обезбедува решение со Smart Firewall. Може да го следи интернет сообраќајот за заштита од упади. Може да блокира онлајн закани како што се малициозен софтвер, вируси и упади.

Технологијата за безбедност на Нортон има пет слоеви на заштита. Има ѕид за спречување на упад, скенирање на антивирусни датотеки, база на податоци за репутација, следење на однесувањето и моќно бришење & засилувач;поправка.

Norton Smart Firewall штити од несакани упади на вашите компјутери. Обезбедува заштита од неовластен пристап

Цена: LifeLock има четири ценовни планови, Стандарден (7,99 $ месечно за 1-та година), Select (7,99 $ месечно за 1-ва година), Предност (14,99 $ по месец за 1-ва година) и Ultimate Plus (20,99 $ месечно за 1-ва година). Бесплатен пробен период е достапен за 30 дена.

Карактеристики: Заштита на лични информации, Систем за спречување на упади, следење на однесување итн.

Позитивни:

 • Антивирусното скенирање на датотеки е достапно за компјутер, Mac и уреди со Android.
 • Системот за спречување на упад може да ги заштити прелистувачите и оперативните системи.
 • Ќе ги прегледа сите преземена датотека поради репутација и подигнете знаме за датотеки што никогаш не биле видени.
 • Неовластените корисници нема да можат да пристапуваат до компјутерите преку интернет.

Кондости:

 • Според прегледите, за семејните планови, можеби ќе треба да платите дополнителни 5,99 долари по дете.

#7) ZoneAlarm

Заштитниот ѕид кој постои долго време, ZoneAlarm обезбедува заштита на вашиот компјутер од сите видови сајбер напади, вклучувајќи шпионски софтвер, малициозен софтвер, откуп, кражба на идентитет, напади на фишинг, вируси и многу повеќе .

Компатибилен со Windows 7, 8, 10, XP и Vista, бесплатниот заштитен ѕид ZoneAlarm може да спречи злонамерни промени на вашиот систем созаклучување на датотеката на домаќинот. Исто така, може да спречи неовластени промени со тоа што ќе ги заштити поставките со лозинка. Користејќи ги поставките за лизгачот на заштитниот ѕид ZoneAlarm, можете лесно да го прилагодите безбедносниот режим на јавна или приватна мрежа.

#8) Comodo Firewall

Comodo Firewall е лесно еден од најдобрите бесплатни заштитни ѕидови што се достапни денес. Ова го кажуваме затоа што заштитниот ѕид доаѓа со мноштво функции, вклучувајќи виртуелен киоск, прилагодени DNS сервери, блокирач на реклами и многу повеќе. Користејќи го заштитниот ѕид на Comodo, можете лесно да додавате програми за блокирање.

Исто така, постои опција за скенирање на рејтингот која ќе ви биде исклучително корисна ако се сомневате дека вашиот компјутер е заразен од некој вид на малициозен софтвер.

0> Цена:

 • ComodoFree Firewall: Бесплатен
 • Целосна заштита на Comodo: 39,99 $/година

Карактеристики: Адблокатор, прилагодени сервери за DNS, виртуелен киоск, Windows 7, 8 и засилувач; 10 компатибилни, навремени контроли итн.

Позитивни:

 • Ремализирани за почетниците во безбедноста.
 • Интеграција со безбедниот прелистувач Comodo Dragon.
17>

Веб-локација: Comodo Firewall

#9) TinyWall

Еден од најдобрите бесплатни заштитни ѕидови за Windows 10, TinyWall ќе го заштити вашиот систем од секаков вид закана на интернет. Заштитниот ѕидги заштитува портите на вашиот компјутер од хакери и блокира штетни или злонамерни програми кои би можеле да ги изложат вашите чувствителни податоци преку интернет.

Цена: Бесплатно

Функции: Нема скокачки реклами, моќна опција за скенирање, приспособливи опции, заштита на Wi-Fi, предупредувања во реално време, инстант конфигурација на заштитен ѕид, опции за контрола на посветена LAN, итн.

Позитивни:

 • Без скокачки прозорци.
 • Функцијата за автоматско учење го олеснува создавањето исклучоци.

Континуитети:

 • Не е заштита од експлоатиран напад.
 • Потребата да се создадат исклучоци за веб-базираните програми што ги користите.

Веблокација: TinyWall

#10) Netdefender

Ако барате бесплатен заштитен ѕид кој е лесен за користење и има едноставни поставки и опции, тогаш треба да отидете на Netdefender. Бесплатниот заштитен ѕид на Netdefender доаѓа со сите основни функции на заштитен ѕид и има исклучително едноставен процес на инсталација.

Сепак, најдоброто нешто во врска со овој заштитен ѕид е што можете да го блокирате целиот несакан дојдовен сообраќај со еден клик копче.

Цена: Бесплатно

Карактеристики: Едноставен и лесен интерфејс, без скокачки прозорци, скенер за порти, лесно поставување, заштита против лажирање на ARF, итн.

Позитивни:

 • Едноставен процес на инсталација.
 • Едно кликнување на копче го блокира целиот несакан дојдовен сообраќај.

Недостатоци:

 • Неколкукарактеристики на кабриолет.

Веблокација: Netdefender

#11) Glasswire

Со бесплатен Glasswire заштитен ѕид, можете да го заштитите вашиот компјутер проактивно од сите видови онлајн и дојдовни напади. Заштитниот ѕид на Glasswire започнува да го штити вашиот оперативен систем од моментот кога ќе го инсталирате на компјутерот.

Заштитниот ѕид нема да ви пречи кога секогаш кога ќе се појави злонамерен софтвер. Наместо тоа, веднаш ќе го блокира изворот без да ве вознемирува.

Цена: Бесплатно

Функции: Дискретни предупредувања, Следење на користење податоци, Визуелна мрежа мониторинг, Алатник за мрежни проверки, откривање зли близнаци на Wi-Fi, режим за заклучување, мини графикон итн.

Позитивни:

 • Едноставен процес на инсталација.
 • Едно кликнување на копче го блокира целиот несакан дојдовен сообраќај.

Недостатоци:

 • Не сите се бесплатни за користење.
 • Неможноста да се блокираат сите апликации одеднаш.

Веблокација: Glasswire

#12) PeerBlock

Ако барате заштитен ѕид кој прави се, тогаш PeerBlock треба да биде вашиот автоматски избор. Тоа е затоа што нуди највисоки нивоа на безбедност од сите видови онлајн и дојдовни закани. Бесплатниот заштитен ѕид PeerBlock веднаш ќе го блокира секој штетен шпионски софтвер, реклами, итн.

Цена: Бесплатно

Карактеристики: Лесно поставување, Овозможува корисниците да ја креираат својата блок листа, Да се ​​бранат од несакан сообраќај, Лесен за користењеплатформата итн.

Позитивни:

 • Лесно се вклучува и исклучува.
 • Ги блокира повеќето скокачки прозорци и реклами.

Недостатоци:

 • Не е поддржано или ажурирано.
 • Потребно е основно знаење за ИТ за да се постави.

Веб-локација: PeerBlock

#13) AVS Firewall

Овој бесплатен заштитен ѕид го штити вашиот компјутер и од внатрешните и надворешни врски. Дополнително, заштитниот ѕид AVS го штити вашиот систем од малициозни реклами, скокачки прозорци, флеш банери и промени во регистарот.

Цена: Бесплатно

Функции : Родителска контрола, интерфејс лесен за употреба, блокатор на реклами, чистач на регистар, контрола на интернет сообраќај, компатибилни со Windows 7, 8, XP и Vista.

Позитивни:

 • Бесплатен софтвер за заштитен ѕид.
 • Способност да го контролирате интернет сообраќајот дури и кога имате ограничен пристап до интернет.

Кондости:

 • Може да означи дури и безбедни програми како закана.

Веблокација: АВС заштитен ѕид

#14) OpenDNS Home

Ако барате робустен бесплатен заштитен ѕид за инсталирање на Windows 10, тогаш OpenDNS home е одлична опција. Тоа е затоа што заштитниот ѕид доаѓа со напредни безбедносни карактеристики кои внимателно ги следат заканите за да не се пробијат до вашиот компјутер преку веб-локациите на социјалните медиуми или други слични онлајн платформи.

Цена: Бесплатен

Функции: Едноставен и лесен за користење интерфејс,Одлична контрола врз однесувањето на интернет, многу опции за филтрирање, автоматско блокирање на недоверливи содржини итн.

Позитивни:

 • Награден заштитен ѕид.12 Не> Веблокација: OpenDNS Home

  #15) Приватен огнен ѕид

  Најдоброто нешто во врска со Privatefirewall е тоа што ви овозможува лесно да се префрлате помеѓу правилата на заштитниот ѕид и уникатните поставки.

  Дополнително, можете веднаш да го филтрирате или блокирате сообраќајот без да кликнете премногу копчиња или потсетници. Со овој бесплатен заштитен ѕид, постигнувате многу работи, вклучително и оневозможување пристап до сопствени сајтови, одбивање пристап до мрежа, блокирање одредени IP адреси итн.

  Цена: Бесплатно

  Карактеристики: Монитор на процеси, монитор на апликации, следење порти итн.

  Позитивни:

  • Откривање аномалија
  • Детална датотека за помош со врски.
  • Лесно се конфигурира.

  Недостатоци:

  • Интерфејс со тежок текст.
  • Потребата за ажурирања.

  Веблокација: Приватен огнен ѕид

  Заклучок

  Сите бесплатни заштитен ѕидови што ги наведовме погоре доаѓаат со нивните добрите и лошите страни. Додека некои од нив се одлични за функции, безбедност и приватност, другите имаат предност во однос на цените.

  За оптимална заштита и спречување од закани, би ви препорачале да отидете на ZoneAlarm, Comodo Firewallинтернет или друга мрежа како што е локална мрежа (LAN).

  Целта на инсталирањето заштитен ѕид на компјутер, телефон или таблет е да се заштитат корисниците од заканите за малициозен софтвер базиран на податоци што постојат на интернет или други поврзани мрежи.

  Во сајбер-просторот, преносот на податоци помеѓу вашиот компјутер и серверите & рутери. Овие податоци, кои се пренесуваат во пакети, се надгледуваат од заштитен ѕид за да се идентификува и блокира секој несакан сообраќај.

  Заштитниот ѕид го постигнува ова со проверка на пакетите со податоци во однос на правилата што се поставени. Ако пакетите со податоци се во согласност со овие правила, тогаш тие се прифатени од заштитните ѕидови. Доколку не успеат да ги исполнат правилата, тогаш заштитниот ѕид ги отфрла или ги блокира.

  Денес, заштитните ѕидови помагаат да се заштитат компјутерите и другите поврзани уреди ширум светот без разлика дали припаѓаат на индивидуални корисници, големи корпорации или влада.

  П#2) Како функционира заштитниот ѕид?

  Одговор: Едноставно да се објасни, заштитните ѕидови работат со следење на сообраќајот на информации да ги прифати или дозволи „добрите податоци“ додека ги одбива или блокира „лошите или штетните податоци“. Меѓутоа, ако навлеземе во детали, тогаш заштитниот ѕид користи еден од трите методи или комбинации од нив за да го контролира сообраќајот што тече во и надвор од мрежата.

  Трите методи што ги користат Заштитен ѕид за заштита на компјутер, таблет или други уредиили Glasswire.

  Ако сакате видливост и контрола на вашите апликации, тогаш одете на Private Firewall, Peerblock или Tinywall. Најдобрите опции за заштитен ѕид за да ја насочите вашата безбедносна инфраструктура вклучуваат OpenDNS home, Glasswire и Netdefender.

  За предупредувања во реално време, одете на Tinywall, Glasswire или Private Firewall. Конечно, ако достапноста е она што го барате, тогаш имате неколку опции за избор, вклучувајќи ги Tinywall, Netdefender, Norton, Private Firewall, OpenDNS home, AVS firewall, Peerblock и Glasswire.

  се:
  1. Филтрирање пакети
  2. Служба за прокси
  3. Државна инспекција

  Вклучува употреба на однапред одреден сет од правилата за создавање филтри, филтрирањето на пакети е најосновната форма на заштита на заштитен ѕид. Заштитниот ѕид нема да дозволи пакет со податоци да влезе во мрежа ако е означен од филтрите. Сите пакети со податоци, освен оние што минуваат низ филтрите, се отфрлени.

  Апликација која служи како посредник помеѓу системите, прокси за заштитен ѕид презема информации од интернет и потоа ги испраќа до системот што бара. Апликацискиот слој на заштитниот ѕид е местото каде што функционираат прокси-серверите на заштитниот ѕид.

  Ова е точката каде што е задолжително двата краја на врската да користат прокси за да се спроведе сесијата. Процесот што ја рефлектира услугата што ќе работи на крајниот домаќин е креиран и управуван од прокси-серверите на заштитниот ѕид. Како резултат на тоа, целиот пренос на податоци за некоја активност е централизиран за скенирање до заштитниот ѕид.

  Третиот и последен метод што го користи заштитниот ѕид за заштита на уред или систем е проверка на состојбата. Најнапредното скенирање на заштитен ѕид, инспекција со статус ги задржува информациите атрибути за секоја врска за времетраењето на сесијата во базата на податоци.

  Колективно наречени „состојба“ на врската, овие атрибути вклучуваат важни информации како што е портот на врската и IP адреси и насеквенца во која се пренесуваат пакетите со податоци. Релевантните информации што се чуваат во базата на податоци се споредуваат со податоците што се пренесуваат од заштитниот ѕид.

  Заштитниот ѕид дозволува информациите да поминат ако споредбата даде позитивно совпаѓање. Во спротивно, внесувањето на информациите или пакетот податоци е одбиено.

  П#3) Кои се различните типови софтвер за заштитен ѕид?

  Одговор: Постојат два основни типа на Firewall, т.е. Firewalls на апарати и Firewalls базирани на клиенти. Софтвер за заштитен ѕид, заштитен ѕид базиран на клиент е инсталиран на уред за следење на сообраќајот на информации на тој конкретен уред.

  Од друга страна, заштитниот ѕид на апаратот е физичка или хардверска верзија на заштитниот ѕид кој вклучува уред кој се поставува помеѓу мрежата на корисникот и надворешната мрежа како што е интернетот.

  Често, заштитните ѕидови на апаратот се користат за мрежни околини со неколку уреди кои споделуваат иста мрежа или интернет конекција. Од друга страна, заштитните ѕидови базирани на клиент или софтвер се најдобри за приспособување на нивоата на заштита и поставување дозволи за заштитен ѕид за поединечни корисници или група корисници.

  П#4) Како се заштитуваат заштитните ѕидови од хакери?

  Одговор: Заштитните ѕидови штитат од хакери со блокирање на нивниот пристап до вашиот компјутер преку Wi-Fi и интернет.

  За пристап до вашиот компјутер и крадат чувствителни податоци како што се вашитеисторија на прелистување, банкарски детали, лозинки и други такви информации, хакерите го користат софтверот за логирање копчиња и тројанските вируси за да ги снимаат вашите сесии и да ги следат вашите притискања на тастатурата. Под притискање на тастатурата, го подразбираме она што го внесувате на вашиот компјутер или на друг уред.

  Хакерите можат да вршат недозволени активности користејќи го вашиот компјутер дури и без ваше знаење. Добрата вест е дека заштитните ѕидови можат да помогнат да се запрат.

  Како заштитните ѕидови можат да го заштитат вашиот компјутер од хакери? Со блокирање на сите неовластени врски со вашиот систем.

  Дополнително, заштитен ѕид ви овозможува да изберете програми на вашиот компјутер што можат да пристапат на интернет. Ова гарантира дека никогаш не се поврзувате на интернет несвесно. Ова ги запира хакерите и другите сајбер-криминалци додека користат Wi-Fi мрежа или интернет конекција за да влезат во вашиот компјутер.

  П#5) Дали може да се хакира заштитен ѕид?

  Одговор: Реткост е дека заштитниот ѕид може да се хакира. Сајбер-криминалците лесно можат да го хакираат заштитниот ѕид ако не е правилно наместен. Иако заштитен ѕид е наменет да го заштити вашиот компјутер од хакери, безбедноста на вашиот систем може да биде загрозена ако погрешно го конфигурирате или несоодветно одржувате заштитен ѕид.

  Исто така, без оглед на тоа колку е силна заштитата на вашиот заштитен ѕид, хакерите можат да го заобиколат заштитен ѕид доколку има пропусти во системите и апликациите што ги штити заштитниот ѕид. На пример,има неколку пропусти во Windows кои напаѓачите можат да ги искористат за да влезат во вашиот компјутер.

  Сè што треба да направат е да ве убедат да посетите заразена веб-страница. Ова го прави важно за вас да имате антивирус и анти-малициозен софтвер, инсталиран на вашиот компјутер или системи покрај заштитниот ѕид.

  Исто така, проверете дали сите апликации и оперативни системи се закрпени на најновата верзија . Ако го направите ова, тогаш има мали шанси хакер да добие пристап до вашиот систем.

  П# 6) Што да барате во Firewall?

  Одговор: Со толку многу опции за избор, може да биде тешко да се избере вистинскиот заштитен ѕид за вашите потреби.

  Меѓутоа, најверојатно ќе ја донесете вистинската одлука ако размислите следниве критериуми за избор на најдобар бесплатен заштитен ѕид:

  • Заштита и спречување од закани.
  • Видливост и контрола на вашите апликации.
  • Ремализирајте ја безбедносната инфраструктура .
  • Предупредувања во реално време
  • Одлична поддршка за корисници.

  Горената листа не е исцрпна и има неколку други фактори кои треба да се земат предвид при изборот на најдобриот бесплатен заштитен ѕид .

  Проверка на факти за пазарот на заштитни ѕидови: Според студијата на пазарот за заштитен ѕид на веб апликации од ResearchAndMarkets, пазарот на заштитни ѕидови базирани на веб ќе порасне со CAGR од 16,92% во текот на прогнозираниот период 2019 година -2024 година да достигне 6,89 милијарди долари до2024 година. Студијата, исто така, покажува дека Северна Америка во моментов е најголемиот пазар за заштитен ѕид на веб-апликации и главните фактори кои ја одредуваат одржливоста на заштитниот ѕид за корисниците се цената и перформансите.

  Листа на најдобар бесплатен заштитен ѕид

  Подолу се наведени врвните бесплатни заштитни ѕидови што се достапни на пазарот.

  1. Управување со безбедноста на мрежниот заштитен ѕид на SolarWinds
  2. ManageEngine Firewall Analyzer
  3. System Mechanic Ultimate Defense
  4. Intego
  5. Norton
  6. LifeLock
  7. ZoneAlarm
  8. Comodo Firewall
  9. TinyWall
  10. Netdefender
  11. Glasswire
  12. PeerBlock
  13. AVS Firewall
  14. OpenDNS Home
  15. Privatefirewall

  Споредба на топ 5 бесплатни софтвери за заштитен ѕид

  Име на алатката/услугата Бесплатна верзија Функции Нашите оценки Најдобро за
  SolarWinds Network Firewall Security Management

  Не Видливост во реално време во мрежниот заштитен ѕид безбедност, Следење на промените во конфигурацијата на заштитата на заштитен ѕид, итн. Прилагодени филтри и функции за испраќање предупредувања.
  ManageEngine Firewall Analyzer

  Достапен е бесплатен пробен период Аналитика на дневници и управување со политики софтвер, мрежен софтвер за безбедност Мрежни и безбедносни администратори на мали,ИТ инфраструктури во обем на претпријатија, приватни или владини
  System Mechanic Ultimate Defense

  Не Заштитете ја приватноста на интернет, отстранете го малициозен софтвер, блокирајте малициозен софтвер итн. За чистење и поправка на вашиот компјутер.
  Intego

  Достапен е бесплатен пробен период Влезен и излезна заштита, Блокирање недоверливи врски, двонасочен заштитен ѕид Заштита на Mac мрежа
  Нортон

  Да Напредна заштита од сајбер напади,

  Блокира веб-локации за фишинг,

  Ја заштитува и надгледува домашната мрежа.

  Заштита од вируси и сајбер напади.
  LifeLock

  Бесплатен пробен период достапен за 30 дена. Безбеден VPN, монитор за закани, предупредувања итн. Блокирање на сајбер закани.
  ZoneAlarm

  Да Бесплатен антивирус + заштитен ѕид,

  Повеќе безбедносни слоеви,

  приспособлив интерфејс,

  Онлајн резервна копија.

  5Gb бесплатен бекап во облак,

  Интеграција со многу други безбедносни програми.

  Comodo Firewall

  Да Адблокатор,

  Прилагодени DNS сервери,

  Виртуелен киоск,

  компатибилен со Windows 7, 8 и 10,

  Навремени контроли.

  Реално за почетниците во безбедноста, интеграција со ComodoDragon безбеден прелистувач.
  TinyWall

  Да Нема скокачки реклами ,

  Моќна опција за скенирање,

  приспособливи опции,

  заштита од Wi-Fi,

  Предупредувања во реално време

  Инстантна конфигурација на заштитен ѕид,

  Посветени опции за контрола на LAN.

  Без скокачки прозорци,

  Функцијата за автоматско учење го олеснува создавањето исклучоци.

  Netdefender

  Едноставен и лесен интерфејс,

  Нема скокачки прозорци,

  Скенер за порти,

  Лесно поставување,

  Заштита од лажирање ARF.

  Едноставен процес на инсталација,

  Едно кликнување на копче го блокира целиот несакан дојдовен сообраќај.

  Glasswire

  Да Дискретни предупредувања,

  Следење на користењето податоци,

  Визуелен мониторинг на мрежата,

  Палатка со алатки за мрежни проверки,

  Откривање на злобни близнаци Wi-Fi,

  Режим за заклучување

  мини графикон.

  Функција лесна за употреба,

  Способност за блокирање програми со еден клик.

  #1) Управување со безбедноста на мрежниот заштитен ѕид на SolarWinds

  SolarWinds го обезбедува софтверот за управување со безбедноста на мрежниот заштитен ѕид со Управувач со безбедносни настани. Има функции и функционалности за зајакнување на вашата мрежна безбедност.

  Неговото континуирано следење и корелација на настани во реално време ќе ги фатат сомнителните активности на заштитен ѕид и ќе добиете во реално време

Скролај на врв