Раздорот не се отвора во Windows 10: поправен

Во ова упатство, ја разгледуваме онлајн платформата наречена Discord и ќе разбереме различни начини како да ја решиме грешката во неотворање на несогласувањето:

Светот се состои од луѓе со различни вкусови и навики, секој се обидува да открие некој кој одговара на нивната енергија и го има истиот интерес.

Платформата за социјални медиуми им олесни на луѓето да комуницираат едни со други и да најдат луѓе со исти интереси.

Во оваа статија, ќе зборуваме за една таква платформа наречена „Дискорд“. Исто така, ќе разговараме за вообичаената грешка што е поврзана со платформата и се нарекува Discord нема да отвори грешка. Во подоцнежниот дел од статијата, ќе разговараме и како да се поправи оваа грешка.

Како да се поправи Discord Not Грешка при отворање

Официјална врска : Discord

Discord е онлајн платформа и апликација која им овозможува на луѓето со исти интереси да се здружат и да формираат заедница. Главно оваа заедница е центар за гејмерите, кој се фокусира на игри и ги игра заедно.

На оваа апликација има и различни едукативни центри, кои вклучуваат роботика, развој итн. Дискорд им нуди на своите корисници различни услуги.

Овие се како што следува:

  1. Аудио повик
  2. Видео повик
  3. Разговор
  4. Приклучете се на каналот
  5. Создајте канал
  6. Споделете игра итн.

Причини: Раздорот нема даОтвори на мојот компјутер

Постојат различни причини кои можат да бидат одговорни за грешката за неотворање на Discord и некои од нив се дискутирани подолу:

#1) А Играта се извршува на вашиот уред

Можеби постои можност игра да се извршува во заднина, што не дозволило Discord да се отвори.

#2) Оштетени или исчезнати датотеки

Оштетените или оштетените датотеки се една од главните причини за неправилно функционирање на системот, затоа оштетените или заразените датотеки може да бидат причина.

#3) Discord е блокиран од друга програма

Можно е играта да има оневозможени дозволи за отворање преку Discord или можеби некој друг софтвер користи ресурси, затоа, може да го блокира Discord да отворено.

#4) Проблеми поврзани со Windows

Постојат различни грешки и грешки во Windows, што може да биде потенцијална причина за грешката да не се отвори Discord.

Препорачана алатка за поправка на грешки на Windows –  Outbyte PC Repair

Outbyte PC Repair Tool е способна да идентификува и решава проблеми што ве спречуваат да користите Discord на вашиот компјутер. Outbyte доаѓа опремен со неколку скенери за ранливост, со помош на кои оваа алатка за поправка на компјутер може да го скенира целиот систем за да пронајде злонамерен или несакан софтвер што може да ве спречи да го стартувате Discord.

Понатаму, Outbyte интуитивно го оптимизира вашиот Компјутер со чистење ѓубредатотеки, ажурирање одредени клучни компоненти на Windows и помагање да ги пронајдете датотеките што недостасуваат што се потребни за непречено функционирање на несогласувањата на вашиот систем.

Карактеристики:

  • Целосен систем Скенирање на ранливоста на компјутерот
  • Идентификувајте и отстранувајте ги оштетените датотеки
  • Идентификувајте ги програмите што ги попречуваат перформансите на компјутерот.
  • Исчистете го просторот на дискот од непотребни датотеки за непречено извршување.

Посетете ја веб-локацијата на Outbyte PC Repair Tool >>

Општи поправки

Постојат некои општи проверки кои можат да ја поправат вашата грешка, па затоа се препорачува прво да ги извршите овие проверки пред да примените какви било методи за Поправете ја оваа грешка.

#1) Ажурирајте го системот

Еден начин да се поправи грешката за неотворање на Discord е со ажурирање на системот до најновата верзија. Погледнете ја врската подолу за чекорите за ажурирање на системот.

Чекори за ажурирање на системот

#2) Ажурирајте ги драјверите

Возачите во системот се една од основните причини за грешката на Discord нема да се отвори бидејќи грешката во драјверот носи такви грешки. За да ги поправите таквите грешки, сè што треба да ги ажурирате драјверите на најновата верзија.

=> За детални информации посетете ја врската – како да ги ажурирате драјверите

#3) Изврши антивирусно скенирање

Злонамерниот софтвер во системот може да биде главна причина за појавата на грешката „Нема да се отвори“ Discord. Затоа, се препорачува да го скенирате вашиот систем со користење на добар антивирус, така што причината загрешката може да се открие и отстрани.

#4) Поставете го датумот и времето автоматски

Дискорд се поврзува со Затоа, неговиот онлајн сервер, Discord нема да се отвори, може да се појави грешка ако датумот и времето на системот не се точни.

Следете ги чекорите споменати подолу за автоматски да ги поставите датумот и времето:

а) Отворете ги поставките и кликнете на „Време и засилувач; јазик“ како што е прикажано на сликата подолу.

b) Префрлете го лизгачот со наслов „Постави време автоматски“ на позиција „Вклучено“, како што е прикажано подолу.

Методи за поправање на Дискорд нема да ја отвори грешката

Постојат различни методи за да се поправи грешката со неотворање на Discord, а некои од нив се споменат подолу:

#1) Затворете го Discord во Task Manager и рестартирајте го

Ако Discord не се отвори, тогаш најдобро е да се прекине со помош на менаџерот за задачи и стартувајте го одново.

Следете ги чекорите споменати подолу за да го затворите Discord користејќи го менаџерот за задачи:

а) Десен-клик на лентата со задачи и кликнете на „Task Manager“ како што е прикажано на сликата подолу.

b) Десен-клик на опцијата Discord и кликнете на „Заврши задача“ како што е прикажано на сликата подолу.

#2) Изврши скенирање на системска датотека

#3) Исчистете ги локалните податоци и податоците од апликацијата

Секогаш кога ќе се инсталира апликација на системот, апликацијата ги креира податоците за кешот што се складираат во системот како апликацијаподатоци и податоци за локални апликации. Со чистење на оваа кеш меморија, грешката за неотворање на Discord може да се поправи.

Следете ги чекорите споменати подолу за да ги избришете податоците од апликацијата и податоците од локалните апликации:

а) Притиснете „Windows + R“ од тастатурата и ќе се отвори прозорец за дијалог. Сега, напишете „%appdata%“ како што е прикажано на сликата подолу и кликнете на „OK“.

b) Ќе се отвори папка, сега кликнете на папката „несогласување“ и притиснете го копчето за бришење за да ги избришете сите датотеки. Погледнете ја сликата подолу.

c) Притиснете „Windows + R“ од тастатурата и ќе се отвори прозорец за дијалог. Сега, напишете „%localappdata%“ како што е прикажано на сликата подолу и кликнете на „OK“.

d) Сега ќе се отвори папка, потоа кликнете на папката „Discord“ и притиснете го копчето за бришење за да ги избришете сите датотеки.

#4) Обидете се да се најавите од прелистувачот

Discord е онлајн платформа која исто така ја обезбедува својата апликација на корисниците за пристап до нејзините функции. Затоа, ако корисникот не може да пристапи до апликацијата, тој/таа може да се обиде да се префрли на веб-режимот на Discord за да пристапи до сметката.

Посетете ја веб-страницата на Discord и побарајте го копчето со наслов „Отвори го раздорот во вашиот прелистувач“ и кликнете на него.

Погледнете ја сликата подолу.

#5) Оневозможи прокси

Проксите се уште еден слој на безбедност или проверка во системот. Можно е понекогаш поради случајна причина, напроксите не дозволуваат Discord да се отвори.

Можете да ги следите чекорите споменати подолу за да ги оневозможите проксите во системот:

a) Отворете поставувања и кликнете на „Мрежа и засилувач; Интернет“ како што е прикажано на сликата подолу.

б) Сега, кликнете на „Proxy“ и свртете „Автоматско откривање поставки“ и „Користете прокси-сервер“ е исклучен како што е прикажано на сликата подолу.

#6) Ресетирај DNS

Секогаш кога некој корисник посетува веб-локација, DNS бара од серверот на веб-страницата да ја прикаже содржината, а потоа се креира привремена датотека за истата која се нарекува кеш. Кога има многу кеш-датотеки зачувани во меморијата, тогаш тоа влијае на работата на Интернет.

Затоа следете ги чекорите споменати подолу за да ја исчистите DNS кеш меморијата од вашиот систем.

а) Притиснете „Windows + R“ од тастатурата и побарајте „cmd“. Сега, притиснете „Enter“ и командната линија ќе се отвори како што е прикажано на сликата подолу.

b) Во следниот чекор, напишете „ipconfig/ flushdns“ за да го ресетирате кешот DNS како што е прикажано на сликата подолу.

#7) Побарајте Discord Update

Постои може да се појави грешка дека Discord нема да се отвори бидејќи има некои грешки во претходната верзија на софтверот. Затоа, се препорачува да ја побарате ажурираната и најновата верзија на софтверот.

Посетете ја веб-локацијата Discord и преземете ја најновата верзија како што е прикажано на сликатаподолу. Корисниците треба да ја преземат верзијата во зависност од системот (Windows/Mac) што тој/таа го користи.

#8) Затворете го Discord од командната линија

Windows им овозможува на своите корисници функција да прекинат или пристапуваат до која било програма користејќи ја командната линија, која делува како CUI (Команден кориснички интерфејс) и им овозможува на корисниците пристап до сите датотеки.

Следете ги чекорите споменати подолу за да го прекинете Discord од командната линија:

a) Притиснете го копчето „Windows + R“ од тастатурата и ќе се отвори прозорец за дијалог како што е прикажано на сликата подолу. Сега, напишете „cmd“ во лентата за пребарување и кликнете на „OK“ за да ја отворите командната линија.

b) Сега, напишете „taskkill /F /IM Discord.exe“ како што е прикажано на сликата подолу.

Windows ќе ги пронајде сите датотеки Discord кои работат во позадина и ќе го прекине целиот процес како што е прикажано во горната слика.

Кај компјутерите, постои и функција наречена апликации во заднина. Ова се апликациите што работат во заднина и покриваат различни задачи како барање ажурирања и скенирање на компјутерот. Овие апликации во заднина може да се покажат како причина за грешката за неотворање на Discord во Windows.

Следете ги чекорите споменати подолу за да ја поправите оваа грешка:

а) Отворете ги поставките и кликнете на „Приватност“ како што е прикажано на сликата подолу.

б) Сега, кликнете на „Апликации во заднина“ од списокот на опциидостапно како што е прикажано на сликата подолу.

c) Во следниот чекор, вклучете го прекинувачот со наслов „Да дозволите апликациите да работат во позадина“ и свртете во исклучена положба како што е прикажано на сликата подолу.

Следејќи ги чекорите споменати погоре, корисникот може лесно да ги оневозможи апликациите во заднина на системот кои ја трошат брзината на системот и ефикасното време кое може да се искористи на ефикасен начин.

Често поставувани прашања

Заклучок

Постојат различни апликации кои им овозможуваат на луѓето да се поврзат едни со други и да ги споделат своите знаење и интереси за одредена тема.

Во оваа статија, зборувавме за една таква апликација позната како Discord. Почнавме со тоа што е Discord, а потоа разговаравме за грешката Discord нема да се отвори на Windows и во вториот дел од статијата ги објаснивме причините за оваа грешка и начините за нејзино отстранување.

Скролај на врв