Discord Fatal Javascript грешка - 7 можни методи

Разберете што е Discord Fatal Javascript Error и погледнете го ова упатство чекор-по-чекор објаснувајќи 7 методи за поправање на Discord Fatal Javascript Error:

Discord е размена на инстант пораки и дигитална дистрибуција платформа која е специјално дизајнирана за создавање заедници. Корисниците на Discord можат да комуницираат едни со други користејќи гласовни повици, видео повици, текстуални пораки итн. Платформата исто така им овозможува на корисниците да играат игри заедно и да се поврзуваат со луѓе ширум светот со заеднички интереси.

Постојат различни грешки што можете да ги се соочуваат додека ја користите апликацијата Discord, а во оваа статија ќе разговараме за една таква грешка наречена Discord Fatal Javascript грешка. Покрај тоа што ќе зборуваме за грешката, ќе разговараме и за различни начини како да ја поправиме оваа грешка.

Discord Fatal Javascript Error

Discord Error Причини

Оваа грешка на Discord Fatal Javascript е вообичаена грешка со која се соочуваат корисниците додека ја користат апликацијата Discord. Постојат различни причини кои можат да бидат одговорни за оваа грешка.

Решете ја грешката при неотворање на несогласувањето

Начини за поправање на несогласувањето фатална грешка во Javascript

Метод 1: Реинсталирајте го Discord

Една од главните причини за фаталната грешка на JavaScript Discord е оштетената инсталација на софтверот, па затоа корисникот мора да го деинсталира Discord од системот и потоа повторно да го инсталира за да ја поправи оваа грешка.

Метод 2: ОневозможиАнтивирус

Антивирусот извршува различни проверки и процеси во заднина, што му овозможува да го следи системот и не дозволува ниту еден малициозен софтвер или злонамерна датотека да се инфилтрира во системот. Понекогаш овие процеси може да бидат одговорни за фатална грешка на JavaScript Discord во системот, затоа, мора да го оневозможите антивирусот и потоа да се обидете повторно да го активирате Discord.

Метод 3: Отстранете ги податоците на Discord Appdata

Корисникот мора исчистете ги локалните податоци на Discord и податоците од апликацијата Discord од системот и потоа рестартирајте го системот за да ја поправите фаталната грешка во JavaScript на Discord.

Следете ги чекорите подолу:

#1) Притиснете Windows + R од тастатурата и ќе се отвори прозорец за дијалог. Напишете „%appdata%“ како што е прикажано на сликата подолу и кликнете на „OK“.

#2) Ќе се отвори папка. Кликнете на папката „Discord“ и притиснете го копчето за бришење за да ги избришете сите датотеки.

#3) Сега притиснете Windows + R од тастатурата повторно и ќе се отвори дијалог-кутија. Напишете „%localappdata%“ како што е прикажано на сликата подолу и кликнете на „OK“.

#4) Ќе се отвори папка. Кликнете на папката „Discord“ и притиснете го копчето за бришење за да ги избришете сите датотеки.

Метод 4: Проверете го антивирусниот блок и скенирајте го системот

Понекогаш антивирусниот софтвер присутен во системот го означува update.exe од папката Discord како заразена датотека и се појавува фатална грешка JavaScript. Затоа, мора дапроверете го вашиот ковчег на антивирусен вирус и отстранете ја датотеката Discord од ковчегот на вирусот.

Можете и да ја додадете датотеката Discord во делот за исклучок на антивирусот што го спречува неговото блокирање од антивирусот и го спречува Discord од фатална грешка JavaScript се појави известување.

Метод 5: Стартувај Discord како администратор

Со извршување на апликацијата како администратор, корисникот може да поправи фатална грешка во JavaScript што се појавила грешка во несогласување. Корисникот мора да ги следи чекорите наведени подолу за да го изврши Discord како администратор:

#1) Десен-клик на иконата Discord и кликнете на „Карактеристики“.

#2) Ќе се појави дијалог-кутија. Кликнете на „Компатибилност“ и потоа кликнете на „Изврши ја оваа програма како администратор“. Потоа кликнете на „Примени“ и „ОК“.

Сега кликнете двапати на иконата за да ја стартувате апликацијата и грешката може да се поправи. Можете исто така да се обидете да го отстраните администраторскиот пристап и потоа повторно да ја стартувате апликацијата Discord за да ја поправите грешката.

Метод 6: Користење на командната линија

Командната линија им овозможува на корисниците директно да извршат команда во командата линија и исто така ви овозможува да ја промените системската датотека. Следете ги чекорите дискутирани подолу за да ја поправите грешката Discord користејќи командна линија:

#1) Пребарајте ја командната линија во лентата за пребарување и кликнете со десното копче на неа. Кликнете на „Стартувај како администратор“ како што е прикажано на сликатаподолу.

#2) Напишете „gpupdate /force“ како што е прикажано подолу. Процесот на ажурирање на политиката ќе биде видлив, а потоа ќе биде завршен.

По завршувањето на ажурирањето на политиката, може да се обидете повторно да го извршите Discord за да ја поправите грешката.

7> Метод 7: Променете го типот на квалитет на стартување на Windows Audio Video Experience Service

Со правење промени во услугите можете лесно да ја поправите оваа фатална грешка на Discord JavaScript. Следете ги чекорите споменати подолу за да ја поправите оваа грешка:

#1) Притиснете Windows + R од тастатурата, побарајте „services.msc“ и потоа кликнете на „Во ред“ како што е прикажано на сликата подолу.

#2) Ќе се отвори прозорец како што е прикажано подолу. Пребарајте „Квалитетно аудио видео искуство со Windows“. Направете десен клик и потоа кликнете на „Карактеристики“.

#3) Ќе се отвори дијалог прозорец. Кликнете на „Стоп“.

#4) Сега кликнете на „Старт“ за да продолжите со услугите како што е прикажано на сликата подолу.

#5) Кликнете на „Startup type“ и поставете го на „Automatic“ како што е прикажано подолу.

#6) Кликнете на „Log On“ и потоа кликнете на „Browse“.

#7) Ќе се отвори дијалог-кутија. Додајте го името на вашата сметка во полето за текст „Внесете го името на објектот за да изберете“ и потоа кликнете на „OK“.

#8) Кликнете на „Примени“ и потоа кликнете на „OK“.

Сега рестартирајте го системот и грешката ќе се поправи.

Често поставувани прашања

Споредете го најдобриот менувач на гласови за дискусија

Во подоцнежниот дел од статијата, разговаравме за бројни начини за поправање на фаталните грешки во JavaScript на Discord.

Скролај на врв