MacBook Pro vs Dell XPS 15 (9570) Bästa videoredigeringsbärbar dator 2020

MacBooks har varit de bärbara datorerna som valts för digitala artister sedan för alltid. Ändå försöker en ny generation Windows-bärbara datorer att övertyga både begåvade yrkesverksamma och amatörer för att ändra deras lojalitet. Dell XPS 15 9570 är en sådan bärbar dator. Hårdvaran är inte bara kraftfull, utan Microsoft har uppdaterat Windows 10 med flera olika "Creator's Edition" -uppdateringar, som är avsedda att ge bättre verktyg och funktionalitet för både artister och videoredigerare.

ProduktvarumärkenamnPris
DellNy Dell XPS 15 9570 Gamingbärbar datorKolla pris på Amazon

ÄppleApple 15 \ "MacBook Pro, näthinna, pekfältKolla pris på Amazon

Som sagt, skillnaderna mellan macOS och Windows 10 - eller MacBook Pro mot Dell XPS 15 - kanske inte är omedelbart tydliga. Därför jämför vi den här artikeln med den senaste MacBook Pro för att se vilken maskin som är bättre lämpad för videoredigering och andra kreativa funktioner. Låt oss dyka rätt in, ska vi?

Design

Apple vet hur man designar en snygg bärbar dator - ingen tvekan om det. Apples formel är relativt enkel: ett unibody-chassi i aluminium, en högupplöst skärm med minimala ramar, en stor styrplatta och så få distraktioner som möjligt. Det som skiljer Apple från andra företag som följer en liknande metod är dess fantastiska uppmärksamhet på detaljer. Precis som alla andra MacBooks är MacBook Pro vacker på alla sätt, precis som en bärbar dator för digitala artister borde vara.

Kanske för att Dell XPS 15 9570 kombinerar aluminiumchassi med ett kolfiberskal, det ser inte lika elegant ut som MacBook Pro. Hur som helst, Dell har designat en härlig bärbar dator och gjort det utan att offra några kritiska portar. Det enda design som du kanske hatar om XPS 15 är placeringen av webbkameran, som ligger nedanför skärmen, vilket ger alla du kommunicerar med en tydlig bild av dina näspassager.

Som sagt, såvida design går, tror vi att Apple har spikat det här. Dell har inte kunnat komma nära designförmågan, eftersom MacBook Pro snabbt har blivit ett slags "statussymbol" för både skapare och artister.

Portar och ingångar

Som är karakteristiskt för Apple är MacBook Pro mycket lätt på portar. Apple tror att USB Type-C-porten är allt du behöver, varför du får fyra av dem, plus ett hörlursuttag och inget annat. Visst, USB Type-C-portarna på MacBook Pro stöder Thunderbolt 3, vilket ger upp till 40 Gb / s genomströmning för dubbelt så stor bandbredd som Thunderbolt 2 och låter dig ladda den bärbara datorn och mata ut videon genom samma port. Men vi tror fortfarande att MacBook Pro skulle ha stor nytta av att ha åtminstone en SD-kortläsare.

Men med hur mångsidiga USB-C-portarna är på MacBook Pro, kan en extern SD-kortläsare enkelt anslutas, och för relativt billiga också.

Dell XPS 15 9570 håller inte tillbaka när det gäller portar - du får USB Type-A 3.0-portar, HDMI 2.0, Thunderbolt 3 och ett 3, 5 mm hörlursuttag till vänster. Det finns också en SD-kortläsare i full storlek på samma sida. Och till höger får du ytterligare en USB 3 Type-A-port, en batterinivåindikator och en Noble-låsplats.

Om du är redo att leva donglelivet kanske du inte tänker på det dåliga urvalet av portar på MacBook Pro, men alla andra borde luta sig mot Dell XPS 15 9570 istället. Tänk emellertid på att USB-C är det sätt som tekniken går, så Apple är på sikt före kurvan inom teknik här.

Visa

Den 15-tums MacBook Pro, som är den enda modellen som är värd att jämföra med Dell XPS 15, har en IPS-skärm med en upplösning på 2880 x 1800 pixlar och 220 pixlar per tum. Vid 500 nits är skärmen exceptionellt ljus och den stöder P3-färgskala, som är ett brett spektrumalternativ till sRGB för digital filmprojektion från den amerikanska filmindustrin.

Naturligtvis är MacBook Pro välkänd för sin "Retina" -skärm, som erbjuder en av de mest klara och skarpa skärmarna inom branschen.

Dell XPS 15 9570 har en lika underbar 4K-skärm med en maximal ljusstyrka på 400 nits och 100 procent täckning av sRGB-färgskala. Dell kallar sin displayteknologi InfinityEdge, och vi måste säga att den nästan gränslösa upplevelsen den erbjuder förtjänar att ha ett namn. Du måste dock vara försiktig, eftersom Dell tillhandahåller en XPS 15-modell med en nedgraderad skärm, och det är inte klart för många.

Den andra saken att tänka på är att Dell XPS 15 har några tjockare ramar än MacBook Pro, men inte så mycket.

Prestanda

Du kan få MacBook Pro med en 2, 9 GHz fyrkärnig Intel Core i7 CPU med Turbo Boost upp till 3, 8 GHz, 512 GB PCIe-baserad ombord SSD, Radeon Pro 560 med 4 GB GDDR5-minne och 16 GB 2133 MHz LPDDR3 inbyggd -i minne.

Dell XPS 15 9570 kommer med en 8: e generationens Intel Core i7 CPU klockad på 2, 2 GHz med Turbo Boost upp till 4, 1 GHz, 32 GB Dual4 D666-2666MHz, 1 TB M.2 2280 PCIe Solid State Drive och Nvidia GTX 1050Ti med 4 GB GDDR5-minne.

Även om Intel CPU: s prestanda inuti MacBook Pro är jämförbar med prestanda för den 8: e gen Intel CPU inuti XPS 15, är NVIDIA GTX 1050Ti väsentligt bättre än Radeon Pro 560. I genomsnitt uppnår den nästan 80 procent bättre riktmärke poäng, vilket översätter till snabbare videotillverkningstider och mindre tid på att vänta på att förhandsvisning av video laddas.

Dessutom klarar Apple sig inte så bra när priset går. Maskinvaran som finns i MacBook Pro 15 kan hittas rimligt billig på en Windows 10-maskin. Du kan få mycket bättre hårdvara i XPS 15 för mindre än en MacBook Pro.

uppgraderingar

Det är värt att notera att MacBook Pro 15 inte åldras väl. Maskinvaran du kommer in kan inte uppgraderas, så du kommer ganska mycket att titta på att köpa en ny MacBook Pro med några år för att hålla dig uppdaterad om den senaste hårdvaran och tekniken som kommer ut.

Dell XPS 15 har dock vissa områden som du kan uppgradera, så länge du vet hur du tar isär den bärbara datorn och sätter tillbaka den ihop. Du kan uppgradera RAM, grafikkortet och till och med din lagring. Det enda som inte kan uppgraderas är själva processorn.

Dom

För de flesta kommer valet mellan MacBook Pro och Dell XPS 15 9570 att koka ner till operativsystemet. Men om du är nöjd med både macOS och Windows bör du noga besluta om du är villig att betala extra för Apples design och byggkvalitet, särskilt med tanke på att XPS 15, som är väsentligt kraftfullare än MacBook Pro, också ser ut ganska bra.

ProduktvarumärkenamnPris
DellNy Dell XPS 15 9570 Gamingbärbar datorKolla pris på Amazon

ÄppleApple 15 \ "MacBook Pro, näthinna, pekfältKolla pris på Amazon

Inte bara det, men Dell XPS 15 kan uppgraderas mycket enklare, vilket gör saker ganska modulära när du behöver utöka lagring eller behöver mer RAM.