Lösta Samsung Galaxy S9 kamerafoton är svarta

Om du letar efter en smartphone som kan ta bilder av utmärkt kvalitet, bör du överväga att få #Samsung #Galaxy # S9 eftersom det får höga betyg i DxOMark-betyg. Denna telefon är utrustad med en bakre kamera med dubbla pixlar 12MP med en variabel bländare på f / 1.5 och f / 2.4. Detta gör att telefonen kan ta fantastiska bilder under ljusa eller svaga ljusförhållanden. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S9 kamerafoton är svarta problem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S9 Kamerafoton är svarta

Problem: Jag tar 3 eller 4 bilder i rad, jag klickar på bilden för att se dem i galleriet, den senaste bilden är klar och visar bra, men när jag sveper åt vänster för att se de andra parbilderna jag tog de visar de upp som svart (och ingenting kommer att göra bilden att visa, försökte många saker). Sedan klickar jag på bakåtpilen längst upp till vänster för att få fram miniatyrbildens galleri istället för en bild på en fullständig skärm i taget, och bilderna ALLA visas där, men de är alla mycket låg kvalitet (mindre än standard), icke HD-kvalitet… .riktigt låg kvalitet, oskarp). Så då försöker jag ta bort den senaste bilden (den som visar sig bra i helskärmsläget), jag stänger och öppnar kameraprogrammet, då kan jag se nästa fin men ändå ingen före det (och den Jag kan se är helt fin kvalitet. Jag försökte göra det förslag du gjorde med att rensa cachen men det hjälpte inte. Jag försöker att inte göra en fullständig återställning som skulle radera mig data ... för mycket här för att krånla med Några tankar?

Relaterat problem: Kameraproblem med S9. Efter att ha tagit foton (cirka 2-3) visas det senaste fotot (första fotot) fortfarande, men tidigare foton är borta, fotot är svart (som om inget foto tagits). Sedan försvinner även det första fotot när du tar bort dessa mörkläggningsfoton. Kanske kan du berätta vad som är fel? tack!

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att kontrollera om problemet orsakas av vissa skadade data i appen Gallery eller Camera. Gå till applikationshanteraren för telefonen och rensa sedan cache och data för både Galleri och Kameraprogram. När detta är gjort kan du försöka kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det fortsätter du med felsökningsstegen nedan. Efter att ha utfört varje steg bör du omedelbart kontrollera om problemet fortfarande uppstår och om det fortsätter till nästa steg.

  • Ta bort microSD-kortet på telefonen om du har ett installerat.
  • Starta telefonen i säkert läge. Uppstår problemet i det här läget? Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

S9 kan inte spara foton på microSD-kort efter programuppdatering

Problem: Jag ägde samsung S9. Och för några dagar sedan uppdaterade jag min samsung till den senaste uppdateringen. Efter det kan jag inte spara några foton på mitt SD-kort. När jag ändrar inställningarna för att spara på SD-kort kommer det alltid att meddelas att jag inte kan spara foton på SD-kort och den interna lagringen har ställts in till standardlagring. Kan du hjälpa mig?

Lösning: Prova att ta bort microSD-kortet från telefonen, gör sedan en mjuk återställning genom att hålla in både ström- och volymknapparna i minst 10 sekunder. När telefonen har börjat sätta i microSD-kortet, kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår.

Om problemet kvarstår kan du försöka kontrollera om microSD-kortet orsakar problemet genom att få ett nytt och använda det i din telefon. Om detta inte fungerar är det troligt att problemet orsakas av gamla mjukvarudata som inte har tagits bort helt under uppdateringsprocessen. Du måste säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning.

S9 Släppa ramar när du spelar in i slow motion

Problem: När jag spelar in video i Slow motion i 240 bilder per sekund tappar det ramar. När du spelar upp den inspelade videon är dess stam och inte alls smidig och flytande. Jag spelar in på enheten för att överträffa problem med SD-kort. Jag har alla ändrat skärmupplösningen till WQHD +. Det verkar vara en vanlig fråga. Jag returnerade min helt nya s8-orsak till samma problem. Fick en s9 istället och försöker att det skulle vara bättre ... men nej.

Lösning: Det verkar vara ett problem med telefonprogramvaran eftersom den försöker hålla jämna steg med den stora mängd databehandling som krävs när du tar en slow motion-video. Det bästa sättet att felsöka problemet är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning. När återställningen är klar bör du ta en slow motion-video. Om problemet inte uppstår kan det orsakas av antingen en app som du laddade ner eller av programvarufel. Om problemet kvarstår måste du vänta på att en framtida uppdatering kommer att släppas av Samsung som kommer att lösa detta specifika problem.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.