Löst Samsung Galaxy S9-volym håller fluktuerande

#Samsung #Galaxy # S9 är en av de bästa flaggskeppstelefonerna som släpptes på marknaden i år som sportar några av de senaste hårdvarukomponenterna. Dess design liknar den i förra årets S8-modell, men det är där likheten slutar. Under huven använder telefonen den kraftfulla Snapdragon 845 / Exynos 9810-processorn i kombination med 4 GB RAM, vilket gör att telefonen kan köra processintensiva appar smidigt. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S9-volymen som fortfarande varierar och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S9-volym håller fluktuerande

Problem: Volymen på min telefon fortsätter att variera slumpmässigt. Jag har försökt stänga av och slå på ljudutjämnaren och det skedde ingen förändring. Jag har startat om min telefon flera gånger. Frågan har inte rensat. Problemet sträcker sig över alla appar som använder ljudet. Problemet uppstår när jag bär hörlurar, när jag använder Bluetooth-högtalare eller när jag bara använder telefonhögtalaren. Ljudet kommer plötsligt att tappa som om en avisering har kommit igenom, men det finns ingen avisering. Ibland förblir volymen låg tills jag avslutar appen och startar om den. Ibland stannar volymen helt och jag har till och med hört hur det låter som bitar och bitar av kanske en reklamfilm (?) Som spelar när det händer. Jag har försökt allt jag kan tänka på, utan att helt återställa min telefon (vilket jag försöker undvika att göra på grund av de viktiga sakerna där). Finns det något sätt att fixa detta?

Lösning: Vad du vill göra i detta fall är att först kontrollera om problemet orsakas av en app du installerade i telefonen. För att göra detta måste du starta telefonen i säkert läge. När telefonen fungerar i det här läget får bara de förinstallerade apparna köras. Om problemet inte inträffar i det här läget måste du ta reda på vilken app som orsakar problemet och avinstallera det.

Om problemet fortfarande kvarstår även i säkert läge bör du fortsätta med följande steg.

  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning. När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Försök först kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du föra telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

S9 musik börjar och stoppar

Problem: Hej, hoppas att du har det bra. Jag har en S9 med ett ljudproblem. Vad som händer är att musiken kommer att stoppa och börja, men den är snabb och har en kort blekning in och ut tid. Efter lite forskning upptäckte jag att det troligtvis är en firmwareproblem. Telefonen var en NZ-lokaliserad firmware nu vad som hände här är min far bestämde sig för att försöka uppdatera den genom att pre uppdatera den med firmware online ... Han slutade med att göra det ryska hah, så han gav mig cellen (för att hålla mig så glad som) och jag tänkte att jag skulle försöka fixa det haha ​​... Det är nu koreanska och har fortfarande inte lyckats återställa IMEI och ingen tjänst fortfarande (av uppenbara skäl haha). Det slutade dock återställa sig själv men har det ljudproblemet. Hur skulle jag komma åt att fixa detta? All hjälp och råd skulle vara bra, tack. Jag har försökt hårda återställningar och cache rensas men det kommer inte att fungera ordentligt och kommer inte att bära hela hårda återställningen (inte heller cache).

Lösning: Eftersom telefonen inte längre körs på sin ursprungliga firmware är det bästa du kan göra just nu att blinka telefonen med den ursprungliga firmwarefilen. Du kan försöka hämta firmwarefilen från Sammobile-webbplatsen, där du också kan få instruktioner om hur du blinkar din telefon.

S9-högtalare fungerar inte efter att han blötnat

Problem: Hej min dotter tappade min S9 i hundens vattenskål. Sedan dess fungerar allt annat ok men när jag ringer eller tar emot samtal fungerar inte högtalaren. Om jag inte sätter dem i högtalaren. Även om jag tittar på videor finns det inget ljud. Men min ringsignal och varningsljud fungerar. Hjälp!

Lösning: Det ser ut som att telefonens högtalare skadades under droppen. För att åtgärda problemet bör du utföra följande steg nedan som är avsedda att kontrollera om en programvarufel orsakar problemet.

  • Kontrollera om problemet uppstår i Safe Mode. Om det inte gör det kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning. Kontrollera omedelbart om problemet fortfarande uppstår efter återställningen.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du föra telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.