Löst Samsung Galaxy S9 + Slumpmässigt inte tar emot textmeddelanden

#Samsung #Galaxy # S9 + är en av de bästa Android-smarttelefonmodellerna som du kan få på marknaden idag. Även om den delar samma designstruktur som förra årets S8 + -modell använder den här telefonen förbättrade hårdvarukomponenter i form av Snapdragon 845 / Exynos 9810-processor och den har nu också ett dubbelt bakre kamerasystem som möjliggör mobilfoton av bättre kvalitet. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy S9 + slumpmässigt utan att få textmeddelandeproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 + eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S9 + Slumpmässigt inte tar emot textmeddelanden

Problem: Min Galaxy S9 + går igenom slumpmässiga perioder på några timmar där den inte får textmeddelanden. Om jag startar om min telefon kommer den att få alla texterna från den tidsperioden och har rätt tidsstämpel (Om personen skickade en text kl. 7:23 men jag startade inte om min telefon förrän 11 ​​registrerar min telefon fortfarande att Jag fick texten vid 7:23). Det kan göra detta flera gånger per dag, eller inte alls. Jag kan säga att det gör detta om jag tar upp batteriets livslängd. Min telefon har blivit sämre batteritid under de senaste dagarna. Men det blir drastiskt sämre utan anledning (över 20 procent per timme utan användning) när jag inte får texter. All hjälp skulle uppskattas. Tack.

Relaterat problem: Jag saknar ibland textmeddelanden som skickats från mina vänner. Ur deras perspektiv skickades meddelandet, men jag får inte det. Det är inte ett svårt fel och jag vet att vissa av dem är i ett område där jag har service. Det har hänt från minst 2 personer som jag är medveten om. Jag har långa samtal med dem båda, men jag är inte medveten om att jag måste gå tillbaka och rensa dem eftersom jag trodde långa samtal skulle ta bort gamla meddelanden, inte missa nya. Jag uppskattar hjälp.

Lösning: Det första du måste göra är att kontrollera om problemet orsakas av en programvarufel genom att följa felsökningsstegen nedan.

  • Kontrollera om en skadad data i meddelanden-appen orsakar problemet genom att rensa cacheminnet och data för denna app från applikationshanteraren. När detta är gjort kan du prova att kontrollera om problemet fortfarande uppstår.
  • Kontrollera om problemet uppstår när telefonen körs i säkert läge. När telefonen fungerar i detta läge får endast de förinstallerade apparna köras. Om problemet inte uppstår i det här läget kan det orsakas av en app du installerade. Ta reda på vilken app det här och avinstallera det.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Om ovanstående steg inte löser problemet kan du försöka kontrollera om detta orsakas av ett signalproblem genom att gå till ett annat område med stark mottagning. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår i det andra området.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

S9 + får inte text från en kontakt

Problem: Jag har haft en Samsung Galaxy S9 + i ungefär en månad nu och under den senaste veckan har jag inte fått textmeddelanden från en specifik kontakt. De får meddelanden från mig, men jag tar inte emot något från dem. Jag har kontrollerat om de blivit blockerade eller några av sina meddelanden och om de inte har gjort det. Jag har försökt slå på och stänga av min telefon och det gjorde ingenting. Jag har återställt allt och tvingade stopp och inget verkar fungera.

Lösning: Prova att ta bort kontakten från din telefon och lägg sedan till den igen. Du bör också se till att numret inte finns i telefonlistans blocklista. Ta bort meddelandetråden för den här kontakten från din telefon och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår.

Om ovanstående steg inte löser problemet fortsätter du med de ytterligare stegen som anges nedan.

  • Om kontakten använder en iPhone och låt dem aktivera iMessage-funktionen på sin telefon, låt dem skicka ett meddelande
  • Starta telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.