Löst Samsung Galaxy S9 + laddas inte snabbt

#Samsung #Galaxy # S9 + är den större versionen av de två flaggskeppssmartphones som släpptes av det sydkoreanska företaget i år. Denna modell har en stor 6, 2-tums Super AMOLED-skärm. Eftersom den har en stor skärm kan denna telefon också rymma ett 3500 mAh batteri med större kapacitet. Under huven finns en Snapdragon 845-processor samt 6 GB RAM-minne som gör att enheten kan köra vilken app som helst. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S9 + som inte är snabbladdningsproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 + eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S9 + laddas inte snabbt

Problem: Hej, jag har problem med Samsung S9 + snabbladdning. Tills nyligen tjänade enheten mig perfekt, men från igår upplever jag problem med snabbladdning, dvs snabbladdning fungerar inte alls. Alternativet för snabbladdning är PÅ och visar grönt skylt (inställningar / batteri / snabb kabelladdning) men varje gång jag ansluter kabeln för att ladda enheten stängs snabbladdningsalternativet automatiskt av och visar gråttecken, och snabbladdning fungerar inte . Nedan hittade jag meddelandet att laddaren måste kopplas bort för att möjliggöra snabb laddning, och när jag kopplar ur laddaren blir den automatiskt grön och visar att snabbladdningsalternativet är på, men när jag ansluter laddaren igen stängs det automatiskt av igen, och igen och igen. Det händer oavsett procentandel batteri (på 10% såväl som på 60, ​​70, 80 etc.). Jag startade om enheten några gånger men det har inte förändrats. Jag använder original Samsung laddare och kabel. Kan du hjälpa mig med det här problemet tack? Tack så mycket i förväg. vänliga hälsningar

Lösning: Det första du behöver göra i den här frågan är att se till att telefonens laddningsport är fri från smuts eller skräp. Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft. Kontrollera sedan telefoninställningarna och se till att snabbladdning är aktiverad.

  • Dra uppåt eller nedåt från Startskärmen för att komma åt Apps-skärmen.
  • Klicka på Inställningar.
  • Klicka på Enhetsunderhåll.
  • Knacka på Batteri.
  • Tryck på ikonen Fler alternativ.
  • Klicka på Avancerade inställningar.
  • Tryck på skjutreglaget för att slå på snabbladdning.

Prova att ladda telefonen med en annan laddningssladd och väggladdare. Du bör försöka säkerhetskopiera dina telefondata och göra en fabriksåterställning om samma problem uppstår.

Om problemet fortfarande kvarstår kan detta problem orsakas av en felaktig hårdvarukomponent. Jag föreslår att du har kontrollerat detta i ett servicecenter.

S9 + debiteras inte

Problem: Min telefon vill inte ladda igår kväll. Jag kopplade in min laddare i den laddade en liten stund, då flimmer skärmen, sedan blev den svart med ett vitt X längst ner, sedan slutade laddningen och sedan flimmerade igen svart med en vit X på botten så började det laddas för lite bra Jag gick till sängs och vaknade i morse och det var bara 83% så jag kopplade bort det och sedan inte ens fem minuter senare gick det ner till 10% och jag gjorde det inte Jag använder den inte så att jag anslutit den igen och den har varit på laddaren i över en timme och det är på 3%, det tappar mer än laddning. Min laddare fungerar bra på min surfplatta och jag har provat en annan laddare på min telefon och den laddar inte alls.

Lösning: Försök rengöra laddningsporten på telefonen först med en burk med tryckluft. Se till att smuts eller skräp som sitter fast i porten tas bort. På detta sätt kan du försöka ladda telefonen med en väggladdare. Om problemet kvarstår kan du försöka använda en annan laddkabel och väggladdare.

Ett sista felsökningssteg att överväga är en fabriksåterställning. Detta tillåter dig att eliminera alla programfel som kan orsaka problemet. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du föra telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

S9 + Batterinivå visar alltid 100%

Problem: Hej, min telefon är faktiskt en samsung S9 + som är olåst. Problemet jag har är att mitt telefonbatteri hela tiden visar 100%.

Saker jag har provat:

* - Köpte en helt ny Samsung officiell laddare och laddkabel

* - Rengör telefonens laddningsport

* - Uppstart i säkert läge

* - Torka av cache-partition

* - Hard Factory Reset (både från inställningsmenyn och från menyn för återställningsalternativ)

* - "Kalibrera" batteriet med både Samsung officiella ledningar / appar från Play Store - inklusive GSAM-batteriövervakare som går så långt att komma åt ADB-enheter för att se om jag kunde få mer information - inga tärningar

Batteriet verkar fungera normalt bortsett från att det anges 100%. När jag ansluter telefonen ... visar telefonen den vanliga röda laddningslampan och kommer efter en stund att bli grön för att säga full laddning - hela tiden säger 100%. Jag har försökt ladda med telefonen både av och på.

Jag tappar vad jag ska göra härnäst - telefonen fungerar perfekt bortsett från detta. Jag antar att det är något fel med "batterisensorer". Hoppas att du kan hjälpa!

Lösning: Om problemet fortfarande uppstår även efter en fabriksinställning kan det redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent som kan vara sensorn eller batteriet i sig. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

S9 + vibrerar bara vid start

Problem: Jag har problem med min Samsung Galaxy S9 +. Jag har problem med att slå på den. När jag försöker slå på den bara genom att trycka på strömbrytaren ger det inget livstecken. och när jag försöker slå på den i säkert läge genom att hålla ner strömbrytaren och volymknappen kommer den att vibrera var 10: e sekund och den kommer inte att slå på skärmen eller visa samsung-logotypen och den kommer att fortsätta att vibrera var tionde sekund. Allt hände efter att det bara stängdes av när jag laddade upp det och var på 27% vid den tiden. Jag uppskattar din hjälp och tid och hoppas att du kan hjälpa mig att lösa mina problem.

Lösning: Den här telefonen vibrerar vanligtvis när den startar om batteriet inte har tillräcklig laddning. Vad du bör göra just nu är att rengöra laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft och sedan ladda enheten med en väggladdare. Om du inte ser laddningsindikatorn kan du försöka använda en annan laddkabel och väggladdare. Du kan också kontrollera om telefonen laddas från en dators USB-port. När batteriet har fått tillräcklig laddning kan du försöka slå på enheten.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.