Löst Samsung Galaxy S9-gruppmeddelanden kommer som enskilda meddelanden

#Samsung #Galaxy # S9 är en av de senaste flaggskeppstelefonerna från den sydkoreanska jätten som släpptes tidigare i år. Den här telefonen har en stor 5, 8-tums Super AMOLED-skärm och använder den kraftfulla Snapdragon 845-processorn, som i kombination med dess 4 GB RAM-minne gör att appar kan fungera smidigt. När det gäller fysisk design liknar telefonen sin föregångare som är S8. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I denna senaste del av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy S9-gruppmeddelanden som anländer när individuella meddelandeproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S9-gruppmeddelanden kommer som enskilda meddelanden

Problem: Med S9 får jag inte gruppmeddelanden som grupp. Anta grupp av tre, a, b och jag. All inlägg som görs av a och b på gruppmeddelandet kommer till mig som ett individuellt meddelande från dem. Även om jag skapade gruppen är det samma. Jag försökte återställning av åtkomstpunkten. Ingen tur. Android version 8

Lösning: För att kunna använda grupptextfunktionen på telefonen måste du se till att din telefon har en fungerande mobildataanslutning eftersom den här funktionen använder mobildata.

För att skicka en grupptext följer du stegen nedan.

 • Tryck på meddelandesymbolen.
 • Klicka på Skriv ikonen.
 • Klicka på fliken Grupper.
 • Klicka på gruppen du vill skicka meddelandet till.
 • Klicka på Alla eller välj mottagare manuellt.
 • Peka på KOMPOSERA.
 • Ange meddelandetext i rutan Gruppkonversation.
 • När du är klar, klicka på Skicka-ikonen.

Om svaret som du får anländer som ett enskilt textmeddelande och inte som ett gruppmeddelande, utför du de ytterligare felsökningsstegen som anges nedan.

 • Kontrollera om problemet uppstår i Safe Mode. Om det inte gör det kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning. När återställningen har slutförts, se till att din telefon har rätt APN-inställningar, kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår.

S9 Ändra textbubblfärger

Problem: Så hur mitt textmeddelande visades förändras över en natt. Innan jag kunde välja vilken färgpratbubbla ppl hade och göra bakgrunden olika färger. Nu är bakgrunden bara vit eller svart om jag sätter den i mörkt läge. Jag kan inte längre göra ppl-chattbubblor i olika färger. De är bara gråa och mina är en ljusblå. Detta är en fråga för mig i gruppchattar jag har för arbete. Det är lättare att veta vem som säger vad när deras chattbubblor har olika färger. Jag trodde kanske att min telefonprogramvara uppgraderades medan jag sov men jag tittade och den sa att den är uppdaterad och inte hade uppdaterats sedan den 1 maj. Jag kan inte ta reda på hur jag ändrar mina texter för att se ut som de gjorde tidigare.

Lösning: Telefonen kan ha installerat en ny programuppdatering som har inaktiverat den här funktionen. För att möjliggöra ändring av textbubblfärger kan du gå till Samsung Theme Store och installera ett tema som kommer att ändra textbubblans färger.

S9-textmeddelande svarar ut ur ordningen

Problem: Varje gång jag skickar ett textmeddelande och tar emot ett tillbaka från en kontakt (oavsett vem det är, det händer med dem alla) visas svaret ovanför texten jag skickade dem. Till exempel: Jag: Hej Joe, hur mår du? Hans svar kommer att visas ovanför texten jag skickade honom. Väldigt frustrerande. Tack för hjälpen!

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att se till att telefonen får datum- och tidsinställningarna från nätverket.

 • Gå till Inställningar - Allmän hantering - Datum och tid.
 • Se till att automatisk datum och tid är på

Du bör också rensa cache och data för appen för textmeddelanden från applikationshanteraren eftersom problemet troligen orsakas av skadad data i själva appen.

S9 tar inte emot gruppchattar från de flesta iPhone-användare

Problem: Jag har en Samsung Galaxy S9. Vissa gruppchatter jag är i med iPhone-användare, jag får ofta bara 50% av de texter som skickas av dem. Det är vanligtvis den ena eller den andra, texterna kommer inte via gruppchatten eller individuellt. inte säker på vad min Android-version är

Lösning: För att kontrollera om problemet är orsakat av ett problem i slutet bör du utföra felsökningsstegen som anges nedan.

 • Rensa cache och data för appen för textmeddelanden från applikationshanteraren.
 • Se till att du har en bra mobildataförbindelse.
 • Kontrollera om problemet uppstår när telefonen startas i säkert läge. Om problemet inte uppstår i det här läget kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Försök säkerhetskopiera dina telefondata och gör en fabriksinställning. Gör detta som en sista utväg.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.