Löst Samsung Galaxy S9 Endast en sida av headsetuttaget fungerar

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S9 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är den senaste flaggskeppsenheten som släpptes av det sydkoreanska företaget som delar en liknande designstruktur som förra årets S8-modell. Denna modell använder emellertid uppgraderade hårdvarukomponenter som gör den till den bättre enheten. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S9, endast en sida av headsetjackets arbetsproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S9 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S9 Endast en sida av headsetjacket fungerar

Problem: Av någon konstig anledning när jag ansluter mina öronsnäckor fungerar bara vänster sida ... men när jag ansluter dem till en annan enhet fungerar båda sidorna bra ... Och jag har provat ett annat par öronsnäckor på min telefon och samma sak händer bara en sida fungerar och sedan provar jag dem på den andra enheten och de fungerar bra ... Jag har ingen aning om vad som hände eller vad som händer med min hörlursuttag.

Lösning: Eftersom du redan har verifierat att öronsnäckorna fungerar när de är anslutna till en annan enhet, ska vi fortsätta med felsökning av själva telefonen. Tyvärr är det enda vi kan göra i det här fallet att rengöra hörlursuttaget på telefonen med en burk med tryckluft eftersom smuts fastnat i den kan orsaka problemet. Du måste också göra en fabriksåterställning för att eliminera eventuella programfel som kan orsaka problemet. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Om stegen ovan inte löser problemet kan det hända att telefonen har en skadad headsetuttag. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

S9-headset fungerar inte

Problem: Hej killar jag har problem med min handsfree (headset? Gosh jag vet inte vad det är på engelska !!!). När jag ansluter den till porten kan jag ändra volymen eller spela musik med headsetet (genom att spela, menar jag, det visar bara ikonen i aviseringsfältet) men det finns inget ljud alls! Först trodde jag att problemet är med headsetet så jag ändrade det men efter ett tag slutade det andra att fungera också ... det första var det ursprungliga som företaget satte på telefonen. Jag försökte den ursprungliga på min bärbara dator och den högra sidan spelade ljudet men ingenting från vänster sida ... men det fungerar fortfarande inte på min telefon ... kan du hjälpa tack? Jag blir galen utan musik!

Lösning: Prova att rengöra headsetuttaget på telefonen och se till att smuts eller skräp som sitter fast i den tas bort. När porten är ren kan du försöka använda olika headset på telefonen och kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det fortsätter du med att göra en fabriksåterställning. Detta gör att du kan eliminera programvarorelaterade problem som kan orsaka problemet. Om problemet fortfarande kvarstår efter återställningen måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat eftersom det redan kan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent.

S9 har låg samtalsvolym

Problem: Jag har en Samsung Galaxy S9 och dess helt nya, hade den i mindre än en månad, eller hur? I grund och botten är allt jag fick den här telefonen för att ringa min fjärrkonst när han inte är här, utan tredje part som ringer appar (Facebook messenger, Discord) har vanvittigt låg samtalsvolym. Det låter som om det är på den lägsta inställningen när den är på max. Jag kan inte använda den vanliga telefonappen eftersom jag bara har en viss minut. Jag har redan återställt min telefon OCH gjort en fabriksinställning och fortfarande ingenting annorlunda. Min bror har samma telefon och har inte det här problemet. Det är väldigt frustrerande. Snälla hjälp.

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet för att se till att volymnivån är inställd på dess maximala nivå.

  • Dra upp eller ner från skärmens mitt på skärmen för att komma åt apparens skärm.
  • Gå till Inställningar och sedan Ljud och vibrationer.
  • Knacka på Volym.
  • Se till att alla alternativ är inställda på sin maximala nivå
  • När du är på ett samtal bör du också trycka på volym upp-knappen för att öka samtalets volym.

Om detta inte löser problemet kanske du vill prova att använda telefonens högtalare eller använda ett headset när du ringer.

S9-ljudet fungerar inte

Problem: Min telefon fungerade bra igår. I morse upptäckte jag att inga ljud fungerar, inga videor från YouTube, netflix, inga appljud, inga ringsignaler. Jag vill verkligen inte göra en fabriksåterställning. Jag har redan kontrollerat för programuppdateringar, tillgänglighet, ljudvolymer, stäng av. Jag startade också om telefonen

Lösning: Om ljudvolyminställningen redan är i sin maximala inställning och du redan har försökt starta om telefonen som inte löser problemet, bör du definitivt överväga att göra en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.