Löst Samsung Galaxy S8 svart skärm när kameran används

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S8 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Denna modell är en av de bästa smarttelefonmodellerna som släpptes förra året och är faktiskt fortfarande bra att använda idag. Den har en kraftfull hårdvaruarkitektur som gör att den enkelt kan köra flera appar. Den har också en fantastisk 12MP bakre kamera med dubbla pixlar som tar högkvalitativa bilder även i låga belysningsförhållanden. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. Idag kommer vi att hantera Galaxy S8 svart skärm när kameran används problem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8 svart skärm när kameran används

Problem: Ibland, när jag vill använda min kamera, visas en svart skärm. Jag kan lämna den här skärmen via hemknappen, men jag kan inte ta en bild. Samma sak gäller skanning via Camscanner-appen. Ibland när jag startar om min telefon är problemet löst. Men det fortsätter att återkomma. Vet du vad som kan vara fel med min telefon? Kan det vara appen?

Tack på förhand!

Lösning: Det första du vill göra i det här fallet är att kontrollera om ett fel i kameraprogrammet orsakar problemet. För att göra detta måste du rensa cache-cache och data från kameraprogrammet från applikationshanteraren. När detta är gjort kan du försöka kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det fortsätter du med felsökningsstegen nedan.

  • Kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet genom att starta telefonen i säkert läge. När telefonen fungerar i det här läget får bara de förinstallerade apparna köras. Om problemet inte uppstår i det här läget orsakas det troligtvis av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Prova att torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och kontrollera det eftersom det redan kan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent.

S8-videoinspelning misslyckades Fel efter programuppdatering

Problem: För en vecka sedan när det var en uppdatering skulle jag försöka spela in en video, i alla upplösningar / storlekar får jag "inspelningen misslyckades". Efter den andra uppdateringen trodde jag att det skulle ha fixat detta men det gjorde det inte. Jag har sett saker online för att rensa cachen - inget förändrats. Jag raderade mina nyligen nedladdade appar - inget ändrades. Jag säkerhetskopierade och master återställde - ingenting hände. Snälla hjälp när jag gillar att ta videor.

Lösning: Om det här problemet inträffade direkt efter en programuppdatering är det möjligt att detta orsakas av en programvarufel. Följ felsökningsstegen nedan för att lösa problemet. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår efter att ha utfört ett steg. Om det gör det fortsätter du till nästa steg.

  • Rensa cache-cachen och data från applikationshanteraren.
  • Kontrollera om problemet uppstår när telefonen startas i säkert läge. Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

S8-bilder är gråade ut

Problem: Hej, min telefon kommer att överföra några foton från min telefon till datorn, men inte alla. När jag checkar in i 'Galleriet' på telefonen är några av fotoplisarna där och resten är gråtonade (helt) med en bergstoppsymbol i mitten och ett utropstecken. Det verkar som om det är de som inte kommer att överföras. Några idéer? Jag har redan provat den mjuka återställningen.

Lösning: Om dina foton är gråade med ett utropstecken är dessa foton skadade. Är kameran inställd för att spara fotona på microSD-kortet? Om det är så kan microSD-kortet orsaka problemet. Försök ändra standardsparplatsen till telefonens interna lagring och ta sedan bort microSD-kortet. Om problemet inte inträffar måste du använda ett annat microSD-kort eftersom det du använder redan kan vara felaktigt.

Om du inte har ett microSD-kort installerat i telefonen och problemet fortfarande inträffar bör du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning eftersom problemet troligtvis orsakas av en programvarufel.

S8-kamera fryser

Problem: Varje gång jag slår på min kamera och vill ta en selfie, fryser kameran och det ger mig meddelandet "dödligt fel". Även i Snapchat fryser den främre kameran ofta och det är ärligt mycket irriterande vid denna tidpunkt! Jag har provat så många saker! Snälla hjälp!!

Lösning: Vad du bör göra först i det här fallet är att rensa cache och data för kameraprogrammet från applikationshanteraren och sedan kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om problemet kvarstår bör du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning.

Om problemet kvarstår vid denna tidpunkt måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.