Löst Samsung Galaxy S8 stängs av slumpmässigt

#Samsung #Galaxy # S8 är en flaggskeppstelefon som släpptes förra året som är mest känd för sin användning av en ny designstruktur som skiljer sig från sin föregångare. Fronten på telefonen är mestadels upptagen av skärmen och den har mycket minimala ramar utan mer fysisk knapp. Fingeravtryckssensorn har nu flyttats bakåt för att passa den stora 5, 8-tums Super AMOLED-skärmen på telefonen. Även om detta är en solid utförande enhet finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy S8 slumpmässigt stänger av problem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8 stängs av slumpmässigt

Problem: Min Galaxy S8 började stänga av mig för ungefär en vecka sedan. Genom att stänga av menar jag att det är som om det är helt avstängt och detta händer inte från den normala avstängningsprocessen. Jag kan ge strömbrytaren ett snabbklick, som jag har gjort under det senaste året, och snarare än att skärmen bara går av från telefonen är död (helt avstängning). Obs! Telefonen kan göra samma omedelbara strömbrytare om jag bara lämnar den på och inte rör vid den. Det verkar bara hända när skärmen blir mörk så jag har inget sätt att veta om telefonen är eller inte är förrän jag försöker använda den. Jag kan inte starta om telefonen lätt heller efter att detta har hänt. När detta händer måste jag hålla ned strömbrytaren och volymknappen en stund för att komma till en skärm som låter mig starta om normalt, återställa till fabriksinställningar, starta om i säkert läge eller stänga av. Till och med den extrema startmetoden där jag håller ned volymknappen och strömbrytaren en stund fungerar inte alltid. Om jag försöker ett tag eller kanske väntar några minuter och försöker igen får jag så småningom telefonen att starta om. Det här är inte praktiskt eftersom telefonen kan vara avstängd i timmar utan att jag inser det eftersom telefonen ibland stänger av utan att jag vet det. Jag kör för närvarande telefonen i säkert läge för att se om det hjälper. Jag är inte ett stort fan av en fabriksåterställning eftersom jag aldrig är säker på om jag kommer att kunna återställa allt på min telefon. Är det dags för en ny telefon eller finns det ett sätt för mig att rädda den här telefonen?

Lösning: Har du råkar ha ett microSD-kort installerat i telefonen? Ibland kan det här kortet orsaka just detta problem, särskilt om det har skadade sektorer. Försök ta bort det här kortet och kolla sedan om problemet fortfarande uppstår.

Om din telefon inte har ett microSD-kort eller om problemet fortfarande uppstår även efter att kortet har tagits bort, fortsätt med felsökningsstegen nedan.

  • Kontrollera om problemet uppstår när telefonen startas i säkert läge. Om det inte gör det kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata (jag rekommenderar att du använder Smart Switch) och gör sedan en fabriksinställning. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Om problemet kvarstår även efter att du har utfört stegen ovan kan det redan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent. Du måste ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

S8 debiteras inte

Problem: Min telefon laddar bara inte. Så nu körs den helt ner och kommer inte att slås på alls. Jag fick någon att köpa mig flera olika sladdar. Jag är inaktiverad och kan inte komma ut. Jag behöver min telefon. Hjälp min telefon att börja göra detta efter att den gjorde den nya uppdateringen om det hjälper. Jag kunde inte ställa in individuella meddelandeljud heller efter uppdateringen.

Lösning: Det första du behöver göra i detta fall är att rengöra telefonens laddningsport med en burk med tryckluft. Se till att ta bort smuts eller skräp som kan finnas i denna port eftersom det kan störa laddningsprocessen. När porten är ren bör du försöka ladda telefonen i minst 20 minuter med väggladdaren och försök sedan slå på telefonen genom att trycka på och hålla ned både ström- och volymknapparna i minst 10 sekunder.

Om telefonen inte startar bör du försöka använda en annan laddkabel och väggladdare för att ladda telefonen. Du bör också prova att ladda telefonen från en dators USB-port.

Om telefonen fortfarande inte laddas eller slås på vid denna tidpunkt måste du kontrollera detta på ett servicecenter eftersom det redan kan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent.

S8 tar för lång tid att ladda

Problem: jag har en Samsung Galaxy S8 som började ha problem med laddning / batteri. Från och med på torsdagen märkte jag att det tog nästan hela dagen att ladda till 100% och idag klockan 02:30 laddade jag det och det tog mer än beräknad tid att det sa att det skulle bli laddning. När jag flyttar telefonen kommer den att kopplas från laddning och när jag använder telefonen medan den laddas laddas laddningen / batteriet. Jag har haft telefonen i mindre än ett år. Om jag byter ut batteriet och får en ny laddare kommer det att lösa problemet?

Lösning: Byte av batteri och användning av en ny laddare kommer troligtvis att lösa problemet. Innan du gör denna procedur bör du försöka göra en fabriksinställning först på telefonen. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen. När återställningen är klar, försök att kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det fortsätter du med att byta ut batteriet.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.