Löst Samsung Galaxy S8 Samsung-konto har stoppat fel

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S8 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är en flaggskeppsmodell som släpptes förra året som fortfarande är tillräckligt kraftfull för att kunna konkurrera mot de senaste flaggskeppsenheterna som släpptes idag. Några av de bästa funktionerna på denna telefon inkluderar Snapdragon 835 / Exynos 8895-processor, 4 GB RAM, 5, 8 tums Super AMOLED-skärm och dess bakre kamera på 12 MP för att bara nämna några. Även om detta är en fast utförande telefon kan vissa problem fortfarande uppstå. Idag kommer vi att hantera Galaxy S8-kontot har stoppat fel och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8 Samsung-konto har stoppat fel

Problem: Jag har stora problem eftersom jag beslutade att följa råd om detta forum mot min bättre bedömning. Jag har fått meddelandena "samsung-konto har slutat" sedan den senaste uppdateringen jag gjorde för ett par månader sedan. Det bromsar ner telefonen och blir irriterande. Jag har försökt allt utom en fabriksåterställning men idag gjorde jag just det. JAG HAR INGEN TELEFON OCH STÅR ATT TAPA VERKSAMHET, Eftersom DET ÄR MITT KOMMUNIKATIONSMEDEL. Efter återställningen får jag fortfarande "samsung-konto har slutat" men nu kan jag inte ens komma in i telefonen även efter att jag har registrerat mig på google. Det fortsätter bara att loopa och låter mig inte förbi skydda din telefonskärm. Jag behöver desperat hjälp. Jag har inga pengar för en annan telefon och den är inte på kontrakt. Jag behöver det fungerar, inget annat val. Vad kan jag göra?

Lösning: Vad du vill göra i det här fallet är att se till att ditt Samsung-konto fungerar. Öppna ditt Samsung-konto från en datorläsare.

  • Gå till //account.samsung.com med en webbläsare med din dator.
  • Logga in med dina Samsung-kontouppgifter.

Om du kan komma åt ditt konto bör det också fungera i din telefon. För att åtgärda det här problemet följer du felsökningsstegen nedan.

  • Starta telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Prova att rensa cache och data för cache och data från Samsung Account-tjänsten från applikationshanteraren medan telefonen fortfarande är i säkert läge.

Om stegen ovan inte lyckas lösa problemet bör du starta telefonen i återställningsläge och sedan göra en fabriksåterställning. Observera att detta kommer att radera dina telefondata.

S8 fastnat i Samsung-logotypen

Problem: Galaxy S8 kommer till skärmen med svart skärm och Samsung galaxy edge - drivs av Android och inte längre Försökt med kraft och volym för att starta och stänga av, vibrerar och går till samma skärm som ovan Ingenting annat kommer att få telefonen förbi detta steg Använd strömbrytaren och stängs sedan av den igen till samma skärm som nämns i första stycket

Lösning: Om din telefon har ett microSD-kort installerat kan du försöka ta bort detta först eftersom det vanligtvis orsakar den här typen av problem. Starta om telefonen genom att ta bort kortet och kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det, bör du fortsätta med nästa steg nedan.

  • Se till att telefonen har tillräcklig laddning. Ladda om nödvändigt telefonen först i minst 20 minuter med en väggladdare.
  • Starta telefonen i säkert läge. När telefonen fungerar i det här läget får bara de förinstallerade apparna köras. Uppstår problemet fortfarande? Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Starta telefonen i återställningsläge och gör sedan en fabriksinställning. Observera att återställningen raderar dina telefondata.

Om ovanstående steg inte löser problemet orsakas det troligtvis av en felaktig hårdvarukomponent. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

S8-appar öppna på egen hand

Problem: Hej, jag har samsung S8 som jag har problem med. Jag hoppades att du kan hjälpa till att felsöka vad som kan hända med min telefon snälla. Varje gång jag vaknar det verkar det gå på mig. Google Play kanske öppnar sig även om jag inte rörde skärmen, eller andra appar som finns på telefonen kan öppna upp att jag inte har öppnat ett tag och då blinkar skärmen fram och tillbaka och det enda sättet jag kan få det att stoppa är att trycka på strömbrytaren (inte slå av den hela vägen) lägga den i vila och sedan vakna upp den igen. Min version säger Android 7.0 Jag ser fram emot att höra från dig och berätta om du behöver ytterligare information.

Lösning: Vad du först vill göra i detta fall är att kontrollera om problemet orsakas av en app som du laddade ner genom att starta telefonen i säkert läge. Om problemet inte uppstår i det här läget kan det orsakas av en nedladdad app. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den. Om problemet fortfarande inträffar i Safe Mode rekommenderar jag att du säkerhetskopierar dina telefondata och sedan gör en fabriksåterställning eftersom problemet kan orsakas av programvarufel.

Om stegen ovan inte löser problemet rekommenderar jag att du har kontrollerat detta på ett servicecenter eftersom det redan kan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.