Löst Samsung Galaxy S8 micro SD-kort kommer inte att monteras automatiskt

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S8 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är en flaggskeppsmodell som släpptes förra året som har flera enastående funktioner. Den har en 5, 8 tums Super AMOLED-skärm, använder en Snapdragon 835-processor med 4 GB RAM, och har en 12 MP dubbel pixel bakkamera för att bara nämna några. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy S8 micro SD-kort kommer inte att monteras automatiskt och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8 micro SD-kort kommer inte att monteras automatiskt

Problem: Jag har en Galaxy S8. OS-versionen är Oreo. 128 GB SD-kort monteras fint och skannar fint utan rapporterade fel, men det måste monteras manuellt genom att sätta i kortet efter att uppstarten är klar. Den kommer inte att monteras automatiskt när jag måste starta om min telefon. Det betyder att när jag startar om min telefon måste jag vänta tills uppstarten är klar och sedan ta bort SD-kortet och sätta i det igen för att få telefonen att känna igen den och montera den. Förr eller senare tappar jag SD-kortet och tappar det. Har du några idéer varför detta händer?

Lösning: Det finns två möjliga faktorer som kan orsaka detta problem. Först kan det orsakas av ett felaktigt micro SD-kort. För att kontrollera om detta är fallet bör du försöka använda ett annat micro SD-kort på telefonen och sedan kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Den andra faktorn som kan orsaka detta problem är en programvarufel. För att kontrollera om detta är fallet måste du säkerhetskopiera dina telefondata, gör sedan en fabriksinställning. När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Försök först kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

S8 Erkänner inte micro SD-kort

Problem: Installerat Duracell 64 GB SD-kort i min telefon. Telefonen känner igen kort och listor vid Inställningar - Lagring, SD-kort. De två sista alternativen under Lagring är "Unmount" och "Format". Jag formaterade kortet och startade om telefonen. Försökte ladda ner en ytterligare app och fick fel "inte tillräckligt med minne". Det finns ingen åtkomst från telefon till SD-kort, inga alternativ för att flytta bilder, appar etc. till SD-kort. På lagringssidan återspeglar inte enhetsminnesfältet SD-kortminne. Kort sagt, SD-kort verkar värdelöst. Tack vänligen för alla förslag.

Lösning: Appar som du laddar ner och installerar i din telefon använder enhetens interna lagringsutrymme. Om telefonen tar slut på internt lagringsutrymme föreslår jag att du flyttar dina personuppgifter som musik, foton och videofiler till micro SD-kortet för att göra mer utrymme för ytterligare appar.

När det gäller problemet med att telefonen inte känner igen kortet bör du fortsätta med följande felsökningssteg som anges nedan.

  • Försök att formatera mikro-SD-kortet på din dator med FAT32-filsystemet och kontrollera om kortet nu kan upptäckas av telefonen.
  • Försök använda ett annat micro SD-kort på telefonen. På detta sätt kan du kontrollera om problemet orsakas av ett felaktigt micro SD-kort.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning. Detta gör att du kan kontrollera om problemet orsakas av ett programfel.

S8 läser inte micro SD-kort

Problem: Jag har haft ett Samsung 64 GB sdxc-mikrokort i Samsung Galaxy S8. Så alla Samsung-produkter. Men nu kommer inte telefonen att läsa kortet, säger att det är skadat, och när jag försöker formatera blir det 20% och ger meddelandekommandot '30 volym E partitionsdisk: 179, 64 public 'misslyckades med' null '. Jag försökte formatera på skrivbordet och det fungerade inte heller. Jag använde lite gratis programvara för återhämtning av m3 för att få mina bilder, men ingenting verkar fungera för att omformatera kortet. Jag läste mycket för kommentarer om att samsung-uppgradering har orsakat dessa problem med 64 GB sdxc-kort. Gör samsung något för att hjälpa kunderna? Hur kan jag fixa det här? Kortet är förbi datumet för att återvända till det? Kan detta kort formateras eller fixas utan kostnad? Ska jag bara prova ett nytt micro SD-kort som 32 GB eller annat 64 GB? Hat att spendera pengarna om det inte är problemet

Lösning: Om din dator inte kan formatera eller läsa micro SD-kortet är det troligt att kortet redan har skadade sektorer. Det bästa du kan göra just nu är att få ett nytt micro SD-kort.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.