Löst Samsung Galaxy S8 + kan inte ringa men kan ta emot samtal

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S8 + att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är en flaggskeppstelefon som släpptes förra året som har en stor 6, 2 tum Super AMOLED-skärm som gör den bra att använda för att visa olika multimediainnehåll. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S8 + kan inte ringa men kan ta emot samtalsproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 + eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8 + kan inte ringa men kan ta emot samtal

Problem: Jag har Samsung S8 +, SIM-kortet i fack nr 1 (SIM 1) tar emot inkommande samtal normalt men ringer inte (utgående) medan SIM 2 ringer och tar emot samtal normalt, jag bytte simkort och samma problem visas i SIM-kortet i fack nr 1 som fungerade normalt i fack nr 2 och SIM-kortet i fack nr 2 fungerar normalt (det var inte att ringa utgående samtal i fack nr 1). I korthet; SIM-kortet i fack nr 1 tar emot samtal men ringer inte utgående samtal. den fysiska kontrollen visar normala förhållanden i fack 1, ditt stöd kommer att uppskattas i förväg.

Lösning: Prova att kontrollera om fast uppringning är aktiverad för SIM 1 på din telefon.

 • Klicka på Telefon-appen
 • Klicka på menyikonen
 • Klicka på Inställningar
 • Klicka på Fler inställningar
 • Klicka på Fasta uppringningsnummer
 • Tryck på Aktivera FDN
 • Ange din PIN2 och tryck sedan på OK
 • Klicka på Inaktivera FDN

När det fasta numret har inaktiverats kan du försöka kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör så föreslår jag att du säkerhetskopierar dina telefondata, gör sedan en fabriksinställning. Detta gör att du kan kontrollera om problemet orsakas av en programvarufel.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

S8 + behöver startas om för att ringa samtal

Problem: Jag har en S8 + som jag måste starta om flera gånger dagligen för att skicka / ta emot samtal. Vad som händer är att min telefon ringer, jag svarar på den och min telefon antingen fryser eller det finns tystnad i andra änden (jag kan inte höras och den som ringer kan inte höra mig). En omstart fixar ibland det, men ibland måste jag ta bort simkortet och sedan starta om. Jag trodde att det var relaterat till Bluetooth eftersom det tycktes alltid hända efter att jag körde (jag har alltid kunnat höra bra om Bluetooth) men nu händer det med slumpmässiga intervaller under dagen. Jag har återställt telefonen och startat upp den i säkert läge. När jag ringde ett säkert samtal fick jag en text. Mitt telefonsamtal blev plötsligt tyst och jag kunde inte höra eller höras. Återställning av telefonen anslöt mig igen. Jag ska försöka byta ut simkortet idag, men om det inte fungerar ... några andra förslag?

Lösning: Om att byta ut SIM-kortet inte löser problemet och eftersom du redan har utfört en fabriksåterställning orsakas detta troligen av en felaktig hårdvarukomponent. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

S8 + -samtal går direkt till röstbrevlåda efter programuppdatering

Problem: Här är ett problem som har stubbat mig. Du har kanske sett något liknande tidigare: Någon gång efter att jag uppgraderade mitt Galaxy S8 + (Verizon) OS till Oreo v8 började praktiskt taget alla inkommande samtal direkt till röstbrevlådan. Jag kontrollerade samtalsblockering och "Stör inte" och ingen av dem är aktiverade. Finns det något annat jag borde kontrollera? Jag uppskattar all hjälp du kan erbjuda.

Lösning: Det första du behöver göra i detta fall är att kontrollera telefonens vidarekopplingsinställning eftersom det kan vara att vidarebefordra alla dina samtal till din röstbrevlåda.

 • Gå till din Telefon-app
 • Klicka på MER (eller tre prickar-ikonen) i det övre högra hörnet på skärmen
 • Klicka på Inställningar
 • Tryck på vidarekoppling
 • Klicka på Röstsamtal
 • Tryck på Alltid framåt och sedan Avaktivera

Du bör också försöka stänga av VoLTE-funktionen på telefonen.

 • Gå till din TELEFON-app
 • Klicka på MER (eller tre prickar-ikonen) i det övre högra hörnet på skärmen
 • Knacka på INSTÄLLNINGAR
 • Hitta och inaktivera VOICE OVER LTE

Om stegen ovan inte löser problemet föreslår jag att du säkerhetskopierar dina telefondata och sedan gör en fabriksåterställning. På det här sättet kan du eliminera alla programfel som kan orsaka problemet.

S8 + Ingen nätverkssignal

Problem: Galaxy S8 + Cell-radio verkar ha misslyckats. Jag lyssnade på youtube och sedan gick signalen från full till 0 i ett område med stor täckning. Gick över hela lokalområdet hela dagen hade fortfarande 0 signal hela tiden. Wifi-samtal fungerar men stänger av wifi och det är inte anslutet till mobilnätet. Alla inställningar (apn, lte, etc.) ser bra ut. Det slutade bara fungera. Är det normalt att tappa radio?

Lösning: Försök starta om telefonen eftersom det ibland löser problemet. Om problemet fortfarande kvarstår fortsätter du med stegen nedan.

 • Stäng av telefonen och ta sedan bort SIM-kortet. Om du har en annan telefon, sätt sedan in detta SIM-kort i den andra enheten, kontrollera om det får en signal. På detta sätt kan du kontrollera om SIM-kortet är felaktigt och om det är så måste du byta ut det med ett nytt.
 • Sätt tillbaka SIM-kortet i telefonen och starta sedan enheten i säkert läge. Om telefonen får en signal kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.