Löst Samsung Galaxy S8-kamera stoppad att arbeta efter mjukvaruuppdatering

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S8 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är en flaggskeppsmodell som släpptes förra året som har en 5, 8 tums Super AMOLED-skärm och använder Snapdragon 835-processorn. Den här telefonen är också mest känd för sin kamera som tar högkvalitativa foton. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy S8-kameran som slutade fungera efter programuppdateringsproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8-kameran slutade arbeta efter programuppdatering

Problem: Efter den nya uppdateringen slutade min kamera att fungera. Jag har hårt återställt det. Och försökte allt du föreslog. Kameran säger svep för att växla då ett fel på kamerafel kommer upp. Jag har bara haft den här telefonen i två år. Jag är redo att köpa en ny och rekommenderar aldrig en Samsung-telefon till någon.

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan starta telefonen i återställningsläge. Härifrån ska du torka av cache-partitionen på telefonen och sedan göra en fabriksåterställning. Starta om telefonen när det är klart och kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad eftersom problemet kan orsakas av en felaktig kameramontage.

S8 Camera Flash aktiveras slumpmässigt

Problem: Hej, jag har en Samsung Galaxy S8, jag har nyligen skickat den till Samsung efter att den blev helt svarslös. Sedan jag fick tillbaka det har jag installerat det och börjat använda det men kamerablixten har börjat släckas slumpmässigt, jag gjorde en snabb Google-sökning och har testat de snabba korrigeringarna men inget verkar fungera bara undrar om du kan hjälpa till.

Lösning: Det första du behöver göra i detta fall är att kontrollera om problemet orsakas av en app som du laddade ner. För att göra detta, starta bara telefonen i säkert läge. Om problemet inte uppstår i det här läget orsakas det troligtvis av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Om problemet fortfarande inträffar även i Safe Mode måste du säkerhetskopiera dina telefondata och göra en fabriksåterställning. Detta eliminerar möjligheten att problemet orsakas av en programvarufel.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och kontrollera det eftersom det redan kan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent.

S8-kameran är svart när du tar foton

Problem: När du försöker ta ett foto är kameran helt svart. Det tillåter mig inte att ta bilder alls och verkar som om det fryser. Jag har försökt ladda ner appar som Tiny scan för arbetsändamål och tillåter mig fortfarande inte ta ett foto. Jag är en säljare och det är ett verktyg jag använder hela dagen varje dag för arbetsändamål. Jag vet inte om det fanns en app som raderades någonstans längs linjen. Jag vet inte vad jag ska lägga till Android-versionen. Ursäkt i förväg

Relaterat problem: När jag tar bilder dyker upp några, men sedan har vissa vänster sida grå. Det är bara helt grå annons om du har en stor pappersförlust över halva skärmen. Även en den visade hela bilden men såg ut som att den ena halvan nu var livlig än den andra. Något som är riktigt konstigt är i galleriet kan det visa bilderna tydligt men sedan gråas ut när jag klickar på en för att öppna dem.

Relaterat problem: Min kamera på Samsung Galaxy S8 visar en halv suddig skärm och halv svart när den är i selfie-läge. Varför, hur fixar jag det här? Det var bra för två dagar sedan och idag kan jag inte ta en selfie alls som skärmen visar som jag beskrev ovan. Snälla hjälp detta är en 1 år gammal telefon och idk varför detta händer tack

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att rensa cache och data i kameraprogrammet från applikationshanteraren. När detta är gjort ska du kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det fortsätter du med de ytterligare felsökningsstegen som anges nedan.

  • Starta telefonen i säkert läge. Uppstår problemet i det här läget? Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad eftersom det redan kan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.