Löst Samsung Galaxy S8 får inte MMS-meddelanden efter programuppdatering

#Samsung #Galaxy # S8 anses vara en av de bästa Android-smartphones som släpptes förra året. Detta är en flaggskeppsmodell som har en 5, 8 tums Super AMOLED-skärm som upptar det mesta av telefonens främre del, vilket görs möjligt eftersom telefonen inte längre har en fysisk hemknapp. Under huven finns en Snapdragon 835-processor som i kombination med dess 4 GB RAM-minne gör att enheten kan fungera smidigt. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy S8 som inte tar emot MMS-meddelanden efter programuppdateringsproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8 tar inte emot MMS-meddelanden efter programuppdatering

Problem: Jag installerade nyligen Oreo-systemuppdateringen och märkte att jag inte kunde ta emot mms-meddelanden. Jag skulle få ett meddelande om att jag fick en men den laddades aldrig ner. Jag förstår att det beror på att min mobildata är avstängd (och ja, när jag slår på den fungerar den), men jag har tidigare kunnat hålla mina mobildata stängda av och de automatiskt aktiverades tillfälligt för att ta emot mms-meddelanden och skulle stäng av igen när den har mottagits. Har Oreo-uppdateringen ändrat / tagit bort en inställning för att automatiskt slå på / av data? Finns det ett sätt att konfigurera det för att göra det igen så att jag inte ständigt har mina data i bakgrunden? Finns det några sms-appar från tredje part som gör att jag kan konfigurera den här inställningen? Jag har läst dina tidigare råd och har provat nästan allt som anges, men jag ville se om det finns ett sätt att få tillbaka den här automatiska mms-datan.

Lösning: Att skicka och ta emot en MMS kräver en mobil dataanslutning. Om du kunde skicka och ta emot en MMS när den mobila datakontakten är avstängd (eftersom den kommer att tillfälligt aktiveras vid behov) kanske den här funktionen inte ingår i den senaste programuppdateringen. För att kontrollera om detta är fallet och inte bara en mjukvaruproblem måste du säkerhetskopiera dina telefondata, gör sedan en fabriksinställning.

Om problemet fortfarande uppstår efter återställning bör du överväga att använda en meddelandenapp från tredje part som du kan ladda ner från Google Play Store.

S8-grupptextmeddelande skickas inte efter programuppdatering

Problem: Sedan uppdateringen förra helgen skickas inte min grupptextmeddelanden konsekvent. Tidsstämpel innebär att de alla skickar men mottagarna inte får alla dem. Ringde AT&T och de återställde telefonen. Arbetade bara en liten stund. Jag gjorde mjuk återställning och rensade cache ... ingen tur. Tog telefon till AT&T. De installerade nytt simkort. Fungerade fortfarande inte. De sa till mig att det var en Samsung-uppdateringsproblem ... inte deras problem.

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning från återställningsläget. På det här sättet kan du ta bort all gammal programvara som inte har tagits bort helt under uppdateringsprocessen. Denna gamla data kommer vanligtvis att orsaka problem som denna.

När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Se till att du har en fungerande mobildataförbindelse innan du kontrollerar om problemet fortfarande uppstår.

Om problemet fortfarande kvarstår kan detta orsakas av ett fel i uppdateringen. Du måste då kontrollera om en annan uppdatering är tillgänglig och installera den i din telefon eftersom det kan lösa problemet.

S8 skickar inte grupptextmeddelande

Problem: Har du haft problem med att skicka texter. Främst till gruppsamtal. Inte alla kommer att få de meddelanden jag skickar. Ibland får ingen av dem meddelandet. Händer mycket med bilder. Har också problem med att skicka flera bilder till en person. De får bara några av bilderna. Försökte återställa fabriken. Fungerade inte.

Lösning: Om en fabriksåterställning inte löser problemet kan problemet vara nätverksrelaterat. Försök kontrollera om problemet uppstår på ett specifikt område eller plats. Om det gör det kan det finnas ett nätverksproblem i det området. Du bör också försöka byta ut ditt SIM-kort för att eliminera eventuella SIM-relaterade problem. När du skickar ett grupptextmeddelande, se till att du har en stark mobildatasignal.

Om stegen ovan inte löser problemet måste du kontakta din operatör angående det här problemet.

S8 skickar inte videofil i textmeddelande efter programuppdatering

Problem: Sedan den senaste uppdateringen. Jag har inte kunnat skicka video via textmeddelanden eller e-post… .bilder är bra men när jag försöker skicka en kort video “Kan inte bifoga. Filen stöds inte ”dyker upp. Jag kan se videon från mitt galleri men kan inte skicka den. Tidigare hade jag inga problem med att skicka video. Tack

Lösning: Det är mycket troligt att den här telefonen orsakas av fel i uppdateringsprocessen. Det kan finnas några gamla mjukvarudata som inte har tagits bort helt från telefonen vilket orsakar problemet. Det bästa du kan göra just nu är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksinställning. När återställningen är klar måste du se till att din telefon har rätt APN-inställningar.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.