Löst Samsung Galaxy S8-batteri tappas snabbt efter programuppdatering

#Samsung #Galaxy # S8 är en flaggskeppstelefon som släpptes förra året som har en fantastisk design och har många användbara funktioner. Det första du kommer att märka på den här enheten är dess stora 5, 8-tums Super AMOLED-skärm som upptar större delen av den främre delen av telefonen, vilket görs möjligt eftersom den fysiska hemknappen inte längre finns. Inuti enheten finns en Snapdragon 835-processor, som när den är parad med sin 4 GB RAM-minne tillåter telefonen att köra vilken app som helst. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den här senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S8-batteriets avtappning snabbt efter programuppdateringsproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8-batteri tappas snabbt efter programuppdatering

Problem: Jag har en Galaxy S8. Jag installerade en programuppdateringsversion G892USQS2BRF1 / G892UOYN2BRF1 den 9 juli. Innan uppgraderingen kunde jag gå två dagar på mitt batteri. Sedan uppgraderingen har mitt batteri tappats i en oroväckande snabb takt. Jag har också märkt att min telefon är hetare. Jag har alla bakgrundsanvändande appar av, inaktiverade mina alltid på skärmen och det tappar fortfarande väldigt snabbt. Jag har till och med rensat systemcachen enligt den här artikeln: //thedroidguy.com/2020/07/galaxy-s8-battery-drains-quicker-after-an-update-troubleshooting-guide-1080993 Jag får inte ens heldagsanvändning innan du måste ladda upp. Mitt batteri är för närvarande på 65%. När jag tittar på användningen (35%) har Android-systemet använt 10% och Android OS har använt 7%, skärm 3%, Google spelar 1%, Device Idle 1% och Cell standby 1%. Jag älskar min telefon, men jag bytte från min iPhone till Android på grund av exakt samma upplevelse som jag hade i november förra året med IOS-uppdateringen som dödade min telefon.

Lösning: Ibland efter en programuppdatering måste telefonen cache din telefoninformation för att optimera hur datan behandlas. Detta kommer vanligtvis att få batteriet att tömmas ganska snabbt, men det kommer bara att hålla i en dag eller två. När data har optimerats bör du se en förbättring jämfört med telefonbatteriets användning. Om problemet kvarstår orsakas problemet troligtvis av gamla mjukvarudata som inte har tagits bort helt under uppdateringsprocessen. Det bästa du kan göra just nu är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksinställning. När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Om du har ett microSD-kort installerat i telefonen bör du ta bort det. Försök först kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det inte gör det kan du fortsätta med att använda din telefon. Om problemet kvarstår bör du kontrollera detta i ett servicecenter.

S8 fryser fastnat i Samsung-logotypen

Problem: Jag har en Samsung Galaxy S8 i några månader ... för några dagar sedan slår jag på telefonen efter laddning och som vanligt visar den samsung-logotypen och fortsätter till låsskärmen. När jag sveper upp låsskärmen fungerar det och sedan plötsligt fryser telefonen och startar om sig själv. det händer hela tiden minst 3 eller 4 gånger och slutligen efter samsung-logotypen fastnade det där med svart skärm och blinkande LED-lampa ovanpå. Jag försökte tvinga omstart eller hård omstart och till och med försöka återställningsläget fortfarande ingenting händer det bara fastnat där så jag måste vänta minst 2 dagar på att batteriet tappas och telefonen dog för att kunna slå på det. Jag försökte gå in i återställningsläget men efter laddningen säger det inget kommando och sedan fastnar det där. Jag håller intryckt på strömbrytaren och allt, men fortfarande ingen tur så jag måste vänta på att batteriet tappar av sig igen innan jag kan prova något ... vad händer med min telefon och kan du hjälpa mig ???? Jag har tagit bort mitt SD-kort och SIM-kort från min telefon och fortfarande ingen tur! snälla hjälp

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att starta telefonen i återställningsläge och sedan göra en fabriksåterställning härifrån. Observera att återställningen raderar dina telefondata.

  • Se till att telefonen är avstängd.
  • Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
  • När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
  • Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
  • Tryck på strömbrytaren för att välja.
  • Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja radera alla användardata' är markerad.
  • Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
  • När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
  • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet fortfarande kvarstår även efter att du gjort en fabriksåterställning måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.