Löst Samsung Galaxy S8 Audio fungerar inte på strömmande appar

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S8 att lösa problemen som de står inför med sin telefon. Idag kommer vi att ta itu med Galaxy S8-ljudet som inte fungerar med strömmande apps-problem och andra relaterade problem. Den här modellen är en flaggskeppsenhet som släpptes 2017 som kommer packad med massor av funktioner. Även om detta är en solid utförare kan det ibland uppstå problem som vi kommer att ta itu med.

Om du äger en Samsung Galaxy S8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S8 Audio fungerar inte med strömmande appar

Problem: När jag försöker använda YouTube eller Pandora, eller någon app eller webbplats som har ljud till det, stängs ljudet antingen av efter cirka 10 sekunder eller så fungerar det inte alls varje gång jag använder det. Ljud fungerar dock med hörlurar varje gång. Jag har försökt starta om men det fungerar bara tillfälligt (efter 20 minuter till en timme ljudet slocknar igen). Snälla hjälp! Så irriterande!!!!

Lösning: Vad du först vill göra i detta fall är att se till att telefonen är ansluten till ett stabilt Wi-Fi-nätverk. Du bör kontrollera om problemet uppstår när telefonen ansluter till ett annat nätverk och om det inte är problemet är anslutningsrelaterat. Om problemet kvarstår ska du fortsätta med felsökningsstegen nedan.

  • Rensa cache och data för de berörda apparna från applikationshanteraren. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår.
  • Starta telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

S8 YouTube-ljudet är lågt efter fabriksåterställning

Problem: Jag har en Galaxy S8. Nyligen var jag tvungen att göra fabriksinställningar. Nu är YouTube-videor super tyst, även om de är på maximal volym. Jag hade inte det här problemet innan jag återställde fabriken. Snälla hjälp!! Jag är ledsen för att jag valde andra för min OS. Jag vet ärligt talat inte vad jag har. Jag vet att det är uppdaterat, vad det än är. Jag vill säga Nougat?

Lösning: det första du behöver göra i det här fallet är att se till att volyminställningen för telefonen är inställd på dess högsta nivå. För att göra detta går du till Inställningar och sedan Ljud och vibration. Knacka på volym och justera sedan följande till dess högsta nivåer; ringsignal, media, aviseringar, system. Kontrollera därefter om det finns nya programvaruuppdateringar samt appuppdateringar för din telefon och uppdatera enheten därefter. Du bör också kontrollera YouTube-appens volymnivå och se till att den är inställd på dess högsta nivå.

S8 Inget ljud när du använder headset

Problem: Jag har problem med ljud när jag ansluter hörlurar eller Bluetooth-högtalare, ljudet kommer inte ut. Men det upptäcker hörlurarna och jag kan till och med styra volymen upp och ner genom hörlurarna men det gynnar inte. Jag försökte starta om telefonen, med och utan den, ta ut SD-KORTET, rengöra Jack Port, ingen hjälpte. Jag har en rot på enheten.

Lösning: Prova att kontrollera om problemet uppstår när telefonen startas i säkert läge. Om problemet inte uppstår kan detta orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den. Om problemet kvarstår måste du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning. På det här sättet kan du kontrollera om problemet orsakas av programvarufel.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

S8-ljudet stängs av på egen hand

Problem: stänger av ljudet helt av sig själv. Det sätter på min volym igen och 30 sekunder senare slås den av sig själv eller slår på prioritetsljudet. Jag har gått till inställningar och har försökt avmarkera de prioriterade ljudalternativen, jag har försökt kontrollera alla alternativ och helt enkelt stänga av detta alternativ. Jag har mjuk återställning av den här telefonen flera gånger, vilket inte har hjälpt jag hoppades att inte behöva göra en fabriksåterställning om möjligt för att lösa problemet men kommer om detta är det enda alternativet

Lösning: Du bör kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet genom att starta telefonen i säkert läge. Om problemet inte uppstår i det här läget kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Om problemet fortfarande uppstår även i säkert läge bör du överväga att göra en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.