Löst Samsung Galaxy S7 Wi-Fi stängs av efter att den är påslagen

En av de bästa sakerna med att äga en smartphone är att du kan gå online när du vill så länge det finns en internetanslutning. #Samsung #Galaxy # S7 är en sådan smartphonemodell som låter konsumenterna kontrollera sina e-postmeddelanden, uppdatera sitt sociala nätverk eller spela strömmande innehåll när de är på språng. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy S7 Wi-Fi-stängningar efter att den har aktiverats och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S7 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S7 Wi-Fi stängs av efter att den har slagits på

Problem: När min Wifi är på stänger telefonen omedelbart av wifi och säger att den inte kan ansluta till ett osäkert nätverk (som wifi i mitt hus har ett lösenord på). Inte säker på vilken version min telefon nyligen har uppgraderat till (jag antar Oreo).

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att försöka glömma Wi-Fi-nätverket från telefonen och sedan ansluta till det igen. Du bör också kontrollera om problemet bara uppstår på ett specifikt Wi-Fi-nätverk. Om problemet fortfarande fortsätter fortsätter du med felsökningsstegen nedan.

  • Kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet. För att göra detta, starta bara telefonen i säkert läge eftersom bara de förinstallerade apparna får köras i det här läget. Om problemet inte uppstår i det här läget kan det orsakas av en app. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du föra telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

S7 släpper kontinuerligt anslutningen

Problem: Jag har en Galaxy S7 som har ett konstigt problem. Det fungerar bra hemma på wifi och runt om i stan på verizon. när jag går till mina föräldrar är det en Dead Zone för 99% av mobilnätverket. Min far har ett utmärkt Internet / Wifi 5G-system hemma så jag springer bara på det, men min telefon kommer ständigt att släppa och ansluta igen medan jag surfar etc. Ingen av deras enheter-komp, telefoner, surfplattor gör det. Jag försökte stänga av min Verizon-anslutning eftersom jag trodde att den försökte ansluta till det igen. Hjalp inte. Vad kan orsaka detta? De har båda Galaxy-telefoner (Sky och Sky Pro). Deras bandbredd är som 200 Mbps / 50 Mbps så det är inte ett hastighetsproblem. WTH kan detta vara?

Lösning: Detta kan orsakas av en viss fel i programvaran. För att fixa detta, försök först återställa telefonens nätverksinställning.

  • Gå till Apps från hemskärmen
  • Klicka på Inställningar
  • Klicka på Säkerhetskopiera och Återställ
  • Klicka på Återställ nätverksinställningar.
  • Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
  • Ange eventuellt PIN-koden, lösenordet, fingeravtrycket eller mönstret och tryck sedan på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR igen för att bekräfta.

När nätverksinställningarna har återställts kan du prova att kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

Om problemet kvarstår utför du ytterligare felsökningssteg som anges nedan.

  • Starta telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

S7 håller byte till 3G-läge

Problem: Min S7 är i auto LTE / 3G-anslutningsläge. Men telefonen fortsätter att byta till 3G-nätverk av sig själv. Jag måste sedan sätta telefonen i flygläge och sedan tillbaka till det normala och sedan får jag 4G + -symbolen annars går det alltid tillbaka till H +. Detta har påbörjats nyligen från ett par veckor. Inga uppdateringar har gjorts. Kan någon hjälpa?

Lösning: Detta problem orsakas vanligtvis av nätverksanslutningen i området. Vad du vill göra är att kontrollera om samma problem uppstår när du befinner dig i ett område som har en stark LTE-anslutning. Kontrollera detta genom att kontrollera om andra enheter har en stabil LTE-signal och kontrollera sedan om din telefon bara får en 3G-signal.

Om problemet kvarstår måste du se till att enheten har rätt APN-inställningar.

Du bör också överväga att göra en fabriksåterställning på telefonen för att lösa problemet. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

S7 Det går inte att ansluta till Wi-Fi

Problem: Så min telefon dog slumpmässigt och blev svarsfri i min ficka medan den var cirka 70% av batteriets livslängd. När jag kunde ansluta den till en telefonladdare ungefär 5 timmar senare, tog det cirka 20 minuter för telefonen att känna igen att den laddades (orange ljus tändes) och det visade ett dött batteri. Min nuvarande fråga är att min telefon laddar extremt långsamt och att den inte kan ansluta till Wi-Fi överhuvudtaget (den visar ett fel när jag försöker ansluta till Wi-Fi och strömbrytaren slås inte på / stängs av). Vad gör jag i den här situationen?

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning. Detta gör att du kan kontrollera om problemet orsakas av programvarufel. Om problemet fortfarande inträffar efter återställningen är detta redan ett hårdvarorelaterat problem i vilket fall du måste ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.