Löst Samsung Galaxy S7 som inte känner igen microSD-kort

#Samsung #Galaxy # S7 är en av de många Android-smartphones som finns på marknaden med ett utbyggbart lagringsalternativ. Den här modellen har en intern lagring på antingen 32 GB eller 64 GB. Om detta inte räcker för att lagra dina data kan du utöka detta ytterligare genom att helt enkelt lägga till ett microSD-kort eftersom telefonen kan rymma ett microSD-kort på upp till 256 GB. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy S7 som inte känner igen problem med microSD-kort och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S7 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S7 Erkänner inte microSD-kort

Problem: I några månader (runt mitten av vintern) nu när min telefon skulle stängas av och slås på igen (omstart, batteriförluster osv.) Skulle mitt SD-kort inte dyka upp ett tag. Det skulle vara cirka 30 minuter. Om det tog längre tid skulle jag torka av systemcachen och SD-kortet skulle visas, även om det fortfarande skulle se ut efter en tid. Nyligen visas inte mitt SD-kort alls. Det är ett Samsung-märke 64 GB SD-kort jag hade sedan släppandet av s5 och jag hade s7 sedan det släpptes och har använt samma sd-kort. Ända sedan mitt SD-kort slutade att dyka upp och inte återvända försökte jag torka av systemcachen men det visas inte. Jag testade det också på min gamla s5 och den kan läsa kortet och jag kan komma åt alla filerna. Jag försökte också sätta i kortet. Jag startade i säkert läge och fortfarande visas inte kortet. När det började hända där det skulle försena utseendet på mitt SD-kort, blev det kallt till där mitt s7-batteri skulle tappa extremt snabbt (från 15 till döda på några sekunder) . Jag har ännu inte provat en fabriksåterställning, jag vill veta mina andra alternativ först.

Lösning: Eftersom kortet fungerar utan problem när det sätts in i din S5 finns det en möjlighet att problemet kan orsakas av din telefon. För att fixa detta, försök rengöra microSD-kortplatsen först med en burk med tryckluft eftersom ibland smuts fastnat i denna port kan förhindra att telefonen läser kortet. När detta är gjort kan du prova att kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det bör du överväga att göra en fabriksåterställning. Glöm inte att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du föra telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

S7 Återställa korrupta microSD-kortdata

Problem: Hej, jag har problem med att hitta mina foton som har sparats på mitt SD-kort. Jag är säker på att det hände efter en ny uppdatering. När jag går in på lagrings- och lagringsinställningar säger sd-kortet att det är skadat. De enda tillgängliga alternativen är att "ställa in" sd-kortet men det varnar filer kommer att gå förlorade. Jag vill inte desperat tappa dessa eftersom de är av mina döttrar första året. Jag har försökt ansluta min telefon till den bärbara datorn för att se om jag kan komma åt SD-kortet på det sättet men har inte haft någon glädje. Finns det något sätt att spara dessa bilder ??

Lösning: Du kan försöka använda ett dataåterställningsprogram som Recuva för att återställa data på microSD-kortet. Detta är ett program som du installerar på din dator men för att detta ska fungera ska din dator kunna läsa microSD-kortet.

S7 känner inte igen 128 GB microSD-kort

Problem: God morgon, jag köpte en 128 GB Toshiba Exceria M302 Micro SD för att använda den i min S7 men telefonen känner inte igen den efter formatet. Telefonen känner igen mitt äldre 32 GB microSD-kort så att telefonen är bra. I telefonens specifikationer står det att den stöder upp till 256 GB mikrokort. Kan du snälla hjälpa mig med det här? Finns det något jag kan göra för att det ska fungera? Är kortet fel? Är kortet inte kompatibelt med den här telefonen? Tack.

Lösning: Du bör först bekräfta att kortet fungerar genom att läsa det av din dator. Om det inte kan läsas kan kortet vara felaktigt i vilket fall du kommer att behöva få ett nytt. Om kortet kan läsas, försök att formatera det med FAT32-filsystemet och sätt sedan in det i telefonen. Din telefon ska nu känna igen microSD-kortet.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.