Löst Samsung Galaxy S7 kan inte ansluta till e-postserver

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # S7Edge att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Idag kommer vi att ta itu med att Galaxy S7 inte kan ansluta till e-postserverproblem och andra relaterade problem. Vi kommer att tillhandahålla de bästa felsökningsstegen som kan göras för just detta problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S7 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S7 kan inte ansluta till e-postserver

Problem: Jag har en Galaxy S7 och har inte fått åtkomst till min e-post. När jag har försökt felsöka står det att den inte kan ansluta till servern. Min e-postadress är en Verizon-adress men den serviceras faktiskt via aol. Är problemet med min telefon eller med AOL? Jag har tagit bort e-postmeddelandet och försökt installera det igen och det har inte fungerat och jag har också försökt undersöka uppdateringar för telefonen (som inte har behövts eftersom den är aktuell) Några råd? Tack

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att försöka komma åt e-postkontot från en datorläsare. Om du inte kan komma åt kontot måste du kontakta Verizon angående detta. Om du kan komma åt kontot är det dags att felsöka telefonen genom att följa stegen nedan.

  • Se till att telefonen är ansluten till Internet och får en stark och stabil signal. Du kan kontrollera detta genom att öppna YouTube och öppna en slumpmässig video.
  • Kontrollera om problemet uppstår i Safe Mode. Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Prova att rensa cache och data för e-postappen. När detta är gjort måste du konfigurera din e-post igen.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen i återställningsläget.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du överväga att utföra en fabriksåterställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

S7 Felaktigt Användarnamn Lösenord Fel

Problem: God eftermiddag, jag har precis uppgraderat min Samsung Galaxy S6 för en S7. Allt har varit bra bortsett från min e-post. Jag har Gmail på båda telefonerna och det fungerar bra. Men jag har överfört ett e-postkonto som fungerar bra på min S6 (och även min bärbara dator) men inte på S7. Jag får ett meddelande. "Användarnamnet eller lösenordet är felaktigt eller POP3 / IMAP är inte aktiverat för det här kontot." Användarnamnet och lösenordet är samma som för både S6 och min bärbara dator, liksom alla inkommande och utgående serverinställningar. Så allt är lika men S7 kommer inte att ansluta till servern. Jag har tittat igenom många trådar och detta är ett vanligt problem från vad jag kan se men ingen verkar ha ett definitivt svar

Lösning: Om du har angett rätt användarnamn och lösenord och ser till att POP3 / IMAP-inställningarna är korrekta, rekommenderar jag att du försöker kontrollera om du kan komma åt detta e-postmeddelande från en webbläsare. Om du inte kan det är det något fel med själva kontot, i vilket fall måste du kontakta kundtjänst för e-postkontot.

Om du emellertid kan komma åt e-postmeddelandet från webbläsaren fortsätter du med stegen nedan.

  • Se till att du skriver rätt användarnamn och lösenord.
  • Kontrollera att POP3 / IMAP-inställningarna är korrekta.
  • Rensa cache och data för e-postappen från applikationshanteraren och konfigurera sedan e-posten igen.

S7 Keyboard Force stängs

Problem: Hej problemet jag har med min S7, är ganska bisar. När jag öppnar upp min textapp och försöker skriva det virtuella tangentbordet kommer att dyka upp som avsett men kommer nästan omedelbart att avbryta och sedan dyker upp igen detta tvingar mig att bara skriva en bokstav i taget. Ett annat problem är när jag öppnar appmappar kommer det nästan omedelbart att stänga mappen. och de flesta i appmenyer kommer också att tvingas stänga, (som spotify när jag vill lägga till en låt jag älskar till min spellista så ser jag alternativen för en sekund och det avbryter åtgärden). Jag har sökt på google, youtube, tomshardware etc, även den här webbplatsen. Jag har inte hittat något om den konstiga frågan. den enda förbikopplingen är OK Google-appen men det slutar skicka textmeddelandet två gånger. Snälla hjälp mig, jag har inte förmågan att ersätta den här telefonen, det är den bästa telefonen jag någonsin har haft. men denna glitch är outhärdlig, jag undrar om det är min baksida knapp som glitching men jag har inte hittat ett sätt att testa det.

Lösning: Eftersom telefonen har flera problem just nu föreslår jag att du utför stegen nedan för att lösa problemet.

  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.