Löst Samsung Galaxy Note 8-skärm Fungerar bara med S-penna

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # Note8 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är den senaste modellen i Note-serien som har den största skärmen (6, 3 tum Super AMOLED) jämfört med sina föregångare. Denna telefon använder också ett dubbelt bakre kamerasystem som gör att enheten kan ta foton av utmärkt kvalitet. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med skärmen Galaxy Note 8 som bara fungerar med S Pen-problem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy Note 8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

Not 8 Skärmen fungerar endast med S Pen

Problem: Min Samsung note 8 pekskärm svarar inte på mitt finger men S-pennan fungerar bra på telefonen. Jag försökte starta om och stänga av telefonen men det fungerade fortfarande inte. Jag lämnade den utanför solen på stranden i flera timmar innan detta händer. Vet inte om något annat jag kan göra för att fixa det och om återställning till fabrik gör eller inte. Jag har en skärmskydd på min telefon. Snälla hjälp.

Lösning: Det första du bör göra är att ta bort skärmskyddet på telefonen eftersom det kan orsaka problemet. Om problemet kvarstår föreslår jag att du säkerhetskopierar dina telefondata och sedan gör en fabriksåterställning. Om problemet efter återställningen fortfarande inträffar finns det en möjlighet att detta orsakas av en felaktig digitaliserare. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Not 8 Skärmen är svart efter dropp

Problem: Min skärm har blivit helt svart. Detta började när jag tappade min telefon och sedan blev bara en del av skärmen svart på toppen av skärmen och inom fem minuter blev hela skärmen svart. Jag försökte hålla ner strömbrytaren och volymknappen för att återställa men ingen tur. Det enda som svarar är vibrationsläget. Jag tror att jag kanske har haft telefonen tyst så jag är inte ens säker på om telefonen slås på och skärmen bara är svart eller att hela telefonen inte fungerar. Är det något du kan hjälpa mig med. Jag skulle uppskatta det.

Lösning: Det finns en möjlighet att droppen kan ha skadat telefonens display. För att kontrollera om detta är fallet, starta bara telefonen i återställningsläge. Om skärmen fungerar i det här läget kan problemet orsakas av programvarufel. Du måste då göra en fabriksåterställning i det här läget. Observera att återställningen raderar dina telefondata. Men om skärmen fortfarande är svart även i återställningsläget måste du ha detta kontrollerat vid ett servicecenter.

Obs 8 Skärmen slås på slumpmässigt

Problem: Min telefonskärm slås på slumpmässigt när jag inte har några aviseringar. Min WiFi är stadig hemma och jag hade inte mobildata på eller några appar som körs i bakgrunden. Min telefon laddades innan jag gick till sängs och det gjorde det hela natten och var på 9% batteri på morgonen. Jag har inte installerat några nya appar och förra gången mitt telefonsystem uppdaterades var för en vecka sedan och jag märkte inga problem då.

Lösning: Det första du behöver göra i detta fall är att kontrollera om en nedladdad app orsakar detta problem genom att starta telefonen i säkert läge. Om problemet inte uppstår i det här läget är det troligt att det orsakas av en tredjepartsapp. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Om problemet fortfarande uppstår i felsäkert läge måste du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksinställning. Detta gör att du kan kontrollera om problemet orsakas av en programvarufel. När återställningen är klar kontrollerar du om problemet fortfarande uppstår.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du kontrollera telefonen i ett servicecenter.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.