Löst Samsung Galaxy Note 8 får inte textmeddelanden från iPhone-användare

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # Note8 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Denna specifika modell som släpptes förra året är en av de bästa mobila enheterna att använda om du vill utföra produktivitetsuppgifter medan du är på språng. Några av funktionerna som gör detta till en enastående enhet är dess stora skärm som fungerar med en pennan, kraftfull processor och utmärkt kamera för att bara nämna några. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy Note 8 som inte får textmeddelanden från iPhone-användare och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy Note 8 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

Obs 8 Tar inte emot textmeddelanden från iPhone-användare

Problem: Jag köpte precis en Samsung Galaxy Note 8 direkt från Samsung och aktiverade den på Kanadas Fido. Jag fick ett nytt telefonnummer med ett nytt simkort, och jag är inte en tidigare iPhone-användare. Jag märkte nästan omedelbart att jag inte tar emot några av mina textmeddelanden, och det verkar som om de bara kommer från iPhone-användare. Telefonen är korrekt inställd, och jag har pratat med teknisk support hos min leverantör, men ingenting hjälpte hittills. När jag undersökte frågan såg jag många relevanta artiklar för ett år sedan (hösten 2017) om detta problem, men jag har inte sett en lösning på det. Jag kontaktade också Samsung teknisk support och personen jag pratade med hävdade att hon inte visste om problemet och skickade mig för att göra en diagnostik på hårdvaran i ett Samsung-center. Jag hatar verkligen att det här springer runt i cirklar när det verkar som om det här är en kodningsproblem som kan lösas relativt lätt, men ingen vill ta itu med det. Har ni någon insikt? Tack på förhand

Lösning: Om numret du använder är nytt och inte har anslutits till ett iMessage-konto är det troligt att det här är ett nätverksrelaterat problem. Du kan dock kontrollera om problemet orsakas av ett problem med telefonen genom att följa felsökningsstegen nedan.

 • Kontrollera om du har blockerat vissa nummer från att skicka SMS till din telefon. För att göra detta öppnar du meddelanden-appen och klickar sedan på ikonen för tre punkter. Klicka på Inställningar och tryck sedan på Blockera meddelanden. Klicka på Blocknummer och tryck sedan på minustecknet bredvid numret du vill ta bort.
 • Kontrollera om problemet uppstår när telefonen startas i säkert läge. Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Försök rensa cache och data för meddelanden-appen från applikationshanteraren och kontrollera om problemet fortfarande uppstår.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.
 • Försök att använda ett annat SIM-kort i telefonen.

Om problemet kvarstår måste du kontrollera telefonen i ett servicecenter.

Obs 8 Kan inte skicka textmeddelande till premiumnummer

Problem: Jag brukade sms till korta koder. I går försökte jag och det låter mig inte. Jag pratade (inte på telefon) vid den tiden och antar att ett meddelande dyker upp, men det gick snabbt bort så jag tänker att jag måste ha gjort ett fel val. Jag kan inte hitta ett sätt att aktivera förmågor till kortkorts textning i anteckningen 8. Jag får inte en felkod men när jag trycker på skicka får jag "meddelande misslyckades" och jag skulle försöka igen det låser sig. Jag använder humör messenger som min standard text app men jag ändrade min standard app tillbaka till meddelanden och har samma problem så jag tror att det är en telefoninställning, inte en app inställning. Jag har inga andra textfrågor. Snälla hjälp, jag är så frustrerad.

Lösning: Det är troligt att skicka till premium-SMS-nummer på din telefon har stängts av. Följ stegen nedan för att slå på den.

 • Dra upp eller ner från skärmens mitt på skärmen för att komma åt apparens skärm.
 • Gå till Inställningar och sedan Apps.
 • Klicka på menyikonen
 • Klicka på Specialåtkomst.
 • Knacka på Använd premiummeddelandetjänster.
 • Klicka på appen och välj sedan alternativet Alltid

Obs 8 Fel tid på mottagna textmeddelanden

Problem: Alla textmeddelanden som jag skickar har rätt tid. emellertid är alla mottagna meddelanden tidsinställda en timme efter den tid jag faktiskt fick dem. Så alla mina skickade meddelanden går automatiskt till toppen av konversationen och alla mottagna blir längst ner. Det kan göra en konversation väldigt förvirrande.

Lösning: Det är mycket troligt att problemet orsakas av att din telefon har en annan tid eller ett annat datum med operatören. Det bästa sättet att fixa detta är att ställa in tid och datum för telefonen automatiskt att komma från nätverket.

 • Dra upp eller ner från skärmens mitt på skärmen för att komma åt apparens skärm.
 • Gå till Inställningar - Allmän hantering - Datum och tid.
 • Använd de nätverksmässiga värdena, se till att Automatisk datum och tid är på

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.