Löst Samsung Galaxy Note 5-batteri tömmer snabbt

#Samsung #Galaxy # Note5 är en av de äldre generationens Android-enheter som fortfarande används ofta i dag. Först släppte 2015, denna modell som närmar sig treårsmarkeringen i augusti, kan fortfarande köra alla appar smidigt på grund av sin kraftfulla hårdvaruarkitektur såväl som de programuppdateringar som den får. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy Note 5-batteriets tömning av snabba problem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy Note 5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

Obs 5 Batteriet tappas snabbt

Problem: Jag har en Samsung Galaxy Note 5. 1. Mitt telefonbatteri tappas väldigt snabbt och medan jag laddar telefonen kan jag känna att min telefon blir väldigt het. 2. Jag har hela tiden många popup-annonser, hur kan jag stoppa detta utan att ta bort alla mina appar osv. 3. Min telefon fördröjer och är mycket långsam att svara ibland. Mitt knappsats fryser då och då? Jag har haft min telefon sedan den hade lanserats och vill inte komma åt den ännu. Kan du hjälpa?

Lösning: En faktor som kan påverka hur snabbt batteriet tappas i telefonen är om det finns vissa appar som kör upp processorkraften. Detta påverkar batteriets livslängd. Eftersom du också har problem med popup-annonser och telefonen fungerar långsamt är det första du måste göra i det här fallet att kontrollera om problemet är mjukvarorelaterat genom att följa felsökningsstegen nedan.

  • Starta telefonen i säkert läge. Tömmer batteriet fortfarande snabbt i det här läget? Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Om stegen ovan inte lyckas lösa problemet med batteriladdning är det mycket troligt att telefonbatteriet måste bytas ut. Du bör göra detta på ett servicecenter.

Not 5 laddas inte

Problem: Jag anslöt min galax Note 5 för att ladda som normalt i går kväll - det var nere på cirka 12% batteri. När jag tog det senare var det ner till 3% batteri. Jag anslutit den igen och ett grönt blinkande ljus tändes längst ner på skärmen och batteriladdningen tappades igen. Telefon skulle inte heller slå på. Jag gjorde en sökning och hittade instruktioner om att göra en omstart - jag försökte det och det började ok men stängde sedan innan det slutfördes.

Relaterat problem: Telefonen laddas bara i en minut eller två och slutar sedan laddningen. Jag har försökt att rengöra porten, byta laddare, använda en väggladdare och en bärbar dator, och ingenting löser problemet. Jag har återställt telefonen flera gånger och ingenting fungerar.

Lösning: Det ser ut som att batteriet på din telefon inte laddas effektivt av laddaren. För att åtgärda problemet bör du följa felsökningsstegen som listas nedan.

  • Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft. Inspektera försiktigt porten och se till att smuts eller skräp som sitter fast i den har tagits bort.
  • Ladda telefonen i minst 20 minuter med en väggladdare. Om telefonen inte laddas kan du försöka använda en annan laddkabel och en väggladdare. Du bör också prova att ladda telefonen från en dators USB-port.
  • Slå på telefonen genom att hålla ner både ström- och volymknapparna i minst 10 sekunder.

Om stegen ovan inte fungerar bör du överväga att starta telefonen i återställningsläge och sedan göra en fabriksåterställning i det här läget. Observera att detta kommer att radera dina telefondata. Om problemet fortfarande kvarstår bör du kontrollera detta vid ett servicecenter.

Not 5 slås inte på

Problem: Hej där. Jag har Samsung Galaxy Note 5-smartphone. Min telefon stängdes av plötsligt och slås inte på nu på något sätt. Jag tror inte att det beror på batteridränering eftersom det fanns cirka 50% batteri kvar. även om jag har anslutit den till ansvaret men ändå inget svar. snälla hjälp asap. och om jag behöver återställa det kommer jag att förlora data på min interna ROM?

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att se till att telefonen har tillräcklig batteriladdning. Eftersom du nämnde att det inte finns något svar när du ansluter laddaren ska du fortsätta med felsökningsstegen nedan.

  • Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft.
  • Ladda telefonen i minst 20 minuter med en annan laddningssladd och väggladdare. Du bör också kontrollera om telefonen kan laddas från en dators USB-port.
  • Slå på telefonen genom att hålla ner både ström- och volymknapparna i minst 10 sekunder.

Om telefonen fortfarande inte slår på, försök komma åt återställningsläget, gör härifrån en fabriksinställning. Observera att detta kommer att radera dina telefondata.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.