Löst Samsung Galaxy J7 skickar inte eller tar emot bildmeddelanden

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy # J7 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är en mellanstor Android-smarttelefonmodell som använder en stor 5, 5-tums Super AMOLED-skärm. Under huven finns en Exynos 7870-processor som i kombination med den tillgängliga 3 GB RAM-enheten gör att enheten kan köra appar smidigt. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy J7 som inte skickar eller tar emot bildmeddelanden och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy J7 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

J7 skickar inte eller tar emot bildmeddelanden

Problem: Min samsung galax J7 skickar inte eller tar emot bilder. Inkommande bilder säger nedladdning men gör aldrig och jag får ett felmeddelande. Bilder jag skickar säger misslyckades med att skicka. Telefonen var tidigare min mammas och allt fungerade bra tills jag fabriksinställde den. Det är en olåst telefon och jag använder den på enkel mobil.

Lösning: Om du kunde skicka och ta emot bildmeddelanden innan du återställer fabriken orsakas problemet troligtvis av en felaktig APN-inställning på telefonen. Du måste komma åt APN-inställningarna på telefonen genom att följa stegen nedan.

 • På Startskärm trycker du på Apps-facket.
 • Klicka på Inställningar> Anslutningar.
 • Tryck på mobilnätverk.
 • Klicka på Access Point-namn.

Skapa en ny APN-inställning med följande värden:

 • Namn: T-Mobile Data
 • APN: enkel
 • Proxy: krävs inte
 • Port: krävs inte
 • Användarnamn: Ej obligatorisk
 • Lösenord: krävs inte
 • Server: krävs inte
 • MMSC: //smpl.mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
 • MMS-proxy: lämna den tom
 • MMS-port: lämna den tom
 • MCC: 310
 • MNC: 260
 • Autentiseringstyp: Ej obligatorisk eller bara använda standardvärdet som visas

Du ska nu kunna skicka och ta emot bildmeddelanden.

J7 Få bara en del av textmeddelandet

Problem: Jag har en Galaxy J7 och min syster har en iPhone (vet inte modell). När hon skickar ett textmeddelande med längd får jag en del av det. Meddelandet stoppar mitten av meningen och visar knappen Visa mer där meddelandet slutar. Men när jag klickar på knappen Visa mer, på nästa skärm är det bara hennes textnamn och hennes cellnummer. Jag märker att hennes texter är markerade MMS och jag tror att min Android säger SMS. Finns det något jag kan göra för att ta emot hennes texter i sin helhet?

Lösning: Det ser ut som om telefonen inte kan ladda ner MMS som skickats till dig. Vad du vill göra i det här fallet är att se till att du har ett aktivt mobildatabonnemang. Du bör också se till att mobiltelefonens omkopplare är påslagen och att en god mobilsignal förvärvas av enheten. Slutligen bör APN-inställningarna för din telefon matcha den som din operatör använder.

J7 tar inte emot alla textmeddelanden

Problem: Hej, jag har en Samsung Galaxy J7. Jag får inte alla texter och jag vet att människor inte tar emot min eller att de får dem vid ett senare tillfälle. detta har pågått en stund nu. Jag har startat om det flera gånger men det hjälpte inte. Min telefon är uppdaterad för uppdateringar. Meddelanden-appen är samsung-appen och verkar hända mer på grupptexter. Tack för din tid

Relaterat problem: Jag har sporadiskt saknat texter i över ett år. Har bokstavligen tappat kamratskap över att inte svara på folk som jag inte ens visste att jag skickade SMS! Jag bytte bärare och fick en helt ny J7 och det fortsatte att hända! Det kan inte vara ett problem med att rensa en cache eller återställa till fabriken eftersom jag hade telefonen mindre än 24 timmar innan jag började sakna texter igen. Vad ska jag göra?

Lösning: Det finns flera faktorer som kan orsaka detta problem. Låt oss börja med att felsöka telefonprogramvaran. Följ stegen nedan för att kontrollera om en programvarufel orsakar problemet.

 • Försök rensa cache och data i appen för textmeddelanden från applikationshanteraren och kontrollera om problemet fortfarande uppstår.
 • Starta telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Om problemet kvarstår kan du försöka kontrollera om telefonen får en bra signal från nätverket. Du bör kontrollera om problemet uppstår när du befinner dig i ett annat område för att isolera nätverksrelaterade problem.

Försök använda ett annat SIM-kort i telefonen för att eliminera alla kontot eller SIM-relaterade problem som kan orsaka problemet.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du kontakta din operatör angående detta, eftersom det kan vara ett nätverksrelaterat problem.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.