Löst Samsung Galaxy J7 fast i optimeringsappar

#Samsung #Galaxy # J7 är en mellanklass-smartphone som har premiumfunktioner som gör den idealisk för konsumenter som letar efter en bra telefon som inte kostar mycket. 2017-versionen av den här telefonen har en 5, 5-tums Super AMOLED-skärm i Full HD. Den använder också en octa core-processor med 3 GB RAM som gör att den kan köra appar smidigt. De som älskar att ta foton kommer gärna att veta att den här modellen har en 13MP f / 1.7-kamera som gör att den kan ta fantastiska foton under låga belysningsförhållanden. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy J7 fast i att optimera app-frågan och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy J7 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

J7 slumpmässigt fastnat i optimering av appar

Problem: Min telefon fungerade inte. Slumpmässiga annonser dyker upp på skärmen och slumpmässiga appar fortsätter att installera jag kunde inte använda min telefon i fred så jag trodde att det var ett virus och en trådlös uppdatering kommer att fixa den. Jag har anslutit till ett wifi-nätverk och uppdaterat min telefon och den startade om, laddades upp och fastnade på “Android uppgraderar optimering av 1 av 160 appar skärm. Jag har tittat på det i 5 minuter och jag räknade inte så jag får panik och förvandlar min telefon till återhämtningsläge och rensar min cache och återställer min telefon. Det laddades upp igen och det satt fortfarande fast på skärmen men den här gången sa det 1 av 153 appar. Nu har det gått över 8 timmar sedan min telefon varit så och det räknade inte. Jag undrade om appen bara kan optimeras med internetanslutning. För att fabriken återställer min telefon så jag antar att wifi kommer att kopplas bort suck. Plz hjälp mig. Ps. När jag skrev detta dog telefonen bara på optimeringsskärmen.

Lösning: Det första du bör göra just nu är att se till att batteriet på telefonen har tillräcklig laddning. Anslut din telefon till dess väggladdare och låt den sedan laddas först i minst 20 minuter. När telefonen fortfarande är ansluten till laddaren rekommenderar jag att du startar telefonen i återställningsläge och sedan utför stegen nedan.

  • Torka av cache-partitionen på telefonen.
  • Utför en fabriksåterställning (notera att detta kommer att ta bort dina telefondata).

När återställningen är klar, slå på telefonen och kontrollera om problemet fortfarande uppstår.

J7 Tyvärr har systemgränssnittet slutat

Problem: Jag har Samsung Galaxy J7 och idag kraschade min telefon tre gånger och kunde inte göra någonting utom att stänga av den! Den sista fortsatte med "Tyvärr stoppade system UI stoppade". Det fungerar fortfarande men jag är rädd att det här problemet blir något allvarligt! Jag uppskattar det verkligen om du skulle kunna råda mig hur man undviker det. Tack så mycket.

Lösning: Det bästa sättet att lösa problemet är att rensa cache och data för systemgränssnittsappen från applikationshanteraren (Inställningar - Applikation - Visa systemapplikationer). Du måste också se till att din telefon körs med den senaste programvaruversionen och att alla dina appar är uppdaterade.

Om problemet fortfarande kvarstår rekommenderar jag att du säkerhetskopierar dina telefondata och sedan återställer fabriken.

J7 Google Play Store laddas inte

Problem: Samsung Galaxy J7. Uppdaterade telefonprogramvaran eftersom det trodde att det kan åtgärda misslyckande med att komma ihåg Wifi-referenser. Det gjorde det, men bröt andra saker. När jag öppnar Google Play startar det ok och jag kan bläddra bland appar, men när jag går till "mina appar och spel" vänder och vänder klockan och den laddas inte. Jag försöker slå på och stänga av wifi, flygläge, starta om, tvinga avsluta, ta bort cache och ta bort data. Inget förändrat. Sista saker kvar är antar jag att avinstallera uppdateringar (Google Play App), samma för Play Services, sedan fabriksinställning. Några andra förslag? Kan jag gå tillbaka till tidigare programvaruversion? Tror att jag föredrar att ange wifi pw varje gång jag ansluter, än det här. Skam på Google för att ha släppt halvbakt uppdatering

Lösning: Om problemet bara inträffar i Google Play Store-appen kan du försöka rensa cacheminnet och data för denna app från applikationshanteraren. Om detta inte fungerar kan du försöka avinstallera uppdateringarna av den här appen. Om problemet kvarstår rekommenderar jag att du säkerhetskopierar dina telefondata, gör sedan en fabriksåterställning eftersom det kan orsakas av gammal mjukvarudata som inte har tagits bort helt. Jag skulle inte rekommendera att programvaran rullas tillbaka till en tidigare version.

J7 håller på att skanna efter Wi-Fi-nätverk

Problem: Hej, jag har köpt Samsung J7. Eftersom jag inte uppdaterar programvaran under lång tid, på grund av användning av vissa applikationer, förlorade min telefon sitt nätverk. Jag bekräftade det från min nätverksleverantör, och det är inte mitt SIM-problem (med samma SIM i annan telefon) eller leverantörsproblem. Allt handlar om min telefon, den visar en korslinje i en cirkel längst upp på min telefon. Även efter det använde jag min telefon nästan ett år, som en utan SIM-tabul genom att sätta i frånkopplat SIM och ansluta wifi-nätverk; det tillät mig alla applikationer utom samtal och textmeddelanden. Men nu 3 dagar tillbaka har jag tappat min wifi-anslutning, när jag sätter min wifi på att den visar; skannar bara i 3-4 sekunder och det stängs av utan att visa något nätverk. Föreslå mig en komplett lösning med ett nätverk eller åtminstone föreslå mig något för min wifi-anslutning. Jag försökte alla dina föreslagna knep för min wifi utom fabriksåterställning men det fungerar inte.

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning. När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Försök först kontrollera om problemet fortfarande uppstår och om det gör det är det troligtvis ett hårdvarorelaterat problem redan i vilket fall du kommer att behöva ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.