Löst Samsung Galaxy J7-anslutad laddare är kompatibelt fel

#Samsung #Galaxy # J7 är en smarttelefon i mellanklass som är utformad för att ge en bra användarupplevelse till ett överkomligt pris. 2017-versionen av denna telefon har en 5, 5-tums Super AMOLED-skärm med en aluminiumkropp. Den använder en Exynos 7870 okta kärnprocessor i kombination med 3 GB RAM som är tillräckligt kraftfull för att hantera alla appar smidigt. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera den anslutna Galaxy J7-laddaren är inkompatibelt fel och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy J7 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

J7-ansluten laddare är kompatibelt fel

Problem: Min telefon dyker plötsligt upp ett meddelande som säger följande: Den anslutna laddaren är inte kompatibel med den här telefonen. För att förhindra att telefonen laddats har stoppats. För att fortsätta ladda, använd originalladdare och kabel som medföljde den här telefonen. Detta händer medan min telefon inte laddas, den är kopplad från. Det finns också mycket fördröjning när du skriver.

Lösning: Detta problem orsakas vanligtvis av en felaktig laddningssladd eller väggladdare. Därför bör du försöka använda en annan laddningssladd och väggladdare för att ladda din telefon och sedan kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det fortsätter du med följande steg.

  • Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft och se till att smuts eller skräp som sitter fast i den tas bort. Försök ladda telefonen.
  • Kontrollera om telefonen kan laddas från en dators USB-port. Om det gör det orsakas problemet av en skadad stift i laddningsporten, i vilket fall måste du kontrollera detta vid ett servicecenter.
  • Kontrollera om problemet orsakas av en mjukvaruproblem genom att göra en fabriksåterställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

J7 fastnat i Samsung-logotypen under laddning

Problem: Jag har en telefon som ursprungligen var med Verizon men jag fick den med framgång att köra med min operatör. Har inte haft några problem med det i ungefär ett år nu. När jag slår på telefonen normalt visas en kort Samsung-logotyp och efter några sekunder är allt bra. Men min telefon laddade bredvid mig (orörd och sov) när den måste ha startat om och fastnat på Samsung-logotypen. Stannar där och fortskrider inte, även om den lilla markeringen fortfarande har sin animering gå upprepade gånger. Jag har gjort volym ned / strömbrytaren för att komma till “Underhållsstartläge”. Normal start tar mig tillbaka till logoskärmen, jag tvekar att göra en fabriksåterställning, säkert läge skickar mig till logoskärmen, stänger av blått ljus längst upp på min telefon, konstigt, och jag tvivlar på USB Debug Mode skulle vara till någon nytta. Jag har försökt ansluta den till min dator och gå igenom de tre alternativen (omstart, säkert läge, stäng av) utan skillnad. Min enda andra tanke skulle vara att låta den helt dö av logotypen och se om det hjälper, men jag trodde att jag skulle kolla här först. All hjälp skulle uppskattas!

Lösning: Om din telefon har ett microSD-kort installerat, ta bort det. Starta telefonen i återställningsläge och torka sedan av enhetens cache-partition. Kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det måste du överväga att göra en fabriksåterställning från återställningsläget. Observera att detta kommer att radera dina telefondata.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och kontrollera det eftersom det redan kan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent.

J7-avgifter på och av

Problem: Min telefon var 41% och stängde av. Det skulle inte starta om ett tag men det så småningom. När jag gick för att ladda det kommer det inte att ladda. Efter att ha fiklat med ledningen / rengjort laddningsanslutningen kan det ladda igen en sekund och sedan sluta ladda igen. När jag ansluter den för att ladda när den är av- kommer den att ansluta men den laddas inte alls - telefonen kommer att vibrera varannan sekund (som om den börjar laddas) och då händer ingenting. Det är en Samsung S5 så gammal nog - vill bara se om det finns något jag kan göra.

Lösning: Det är möjligt att problemet kan orsakas av en felaktig laddningssladd och väggladdare. För att kontrollera om detta är fallet kan du prova att använda en annan laddkabel och en väggladdare för att ladda din telefon. Om problemet kvarstår kan laddningsporten vara felaktig. Du måste ha detta kontrollerat i ett servicecenter.

J7 Slå av slumpmässigt

Problem: Min Samsung J7 började slumpmässigt slå av sig trots att jag hade batteri kvar (50% igår när det hände). Jag kan slå på telefonen igen och den fungerar normalt fram till idag. Telefonen har stängt av sig någon gång idag och blinkar batteriikonen med en svart rand nära ikonens botten ungefär 1/2 sekund innan ikonen försvinner. Telefonen verkar inte laddas. Jag har försökt stänga av batteriet under de senaste 2 dagarna utan förbättringar. Tack för dina förslag!

Lösning: Prova att sätta i ett batteri som laddas på telefonen och slå sedan på enheten i återställningsläge. Om du har åtkomst till det här läget föreslår jag att du gör en fabriksinställning. Observera att återställningen raderar dina telefondata.

Om problemet kvarstår måste du kontrollera detta i ett servicecenter eftersom det redan kan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.