Löst Samsung Galaxy J5 fast i Odin-läge

#Samsung #Galaxy # J5 är en av de mellersta Android-smartphones på marknaden som erbjuder flera enastående funktioner till en bråkdel av kostnaden för flaggskeppsenheter. Denna modell riktar sig till den kostnadsmedvetna konsumenten som vill ha mer värde för sina pengar. 2017-versionen av den här telefonen använder en 5, 2-tums Super AMOLED-skärm, körs på Android Nougat och sportar en octa core-processor med 2 GB RAM som gör att appar kan fungera smidigt. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy J5 fast i Odin-läget och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy J5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

J5 fastnat i Odin-läge

Problem: Samsung Galaxy J5 krävs uppdatering. Uppdatering initierad. Telefonen startades om. Android-logotypen dök upp på skärmen med följande text längst upp till vänster på skärmen. “Kunde inte göra en normal start. COIN MODE Aktuell binär: Samsung officiella systemstatus: Anpassad Knox-kärna: 0x0 Knox-garanti ogiltig: 0x0 CSB-CONFIG-LSB: 0X38 Waite-skydd: Aktivera

Lösning: Det ser ut som att din telefon sitter fast i Odin-läge efter att programuppdateringen har utförts. Detta är ett läge som gör det möjligt för konsumenterna att blinka telefonen eller manuellt installera en firmware. Det första du behöver göra i det här fallet är att tvinga en omstart. Detta görs genom att hålla ner både ström- och volymknapparna i minst 10 sekunder. Om problemet fortfarande uppstår när telefonen startar är nästa steg att utföra en fabriksåterställning i återställningsläge. Observera att detta kommer att radera dina telefondata.

I händelse av att ovanstående steg inte löser problemet, bör du överväga att blinka telefonen med dess uppdaterade lager firmware-fil. Du kan hämta den här filen såväl som instruktionerna för hur du blinkar telefonen på Sammobile-webbplatsen.

J5-skärmen svarar inte

Problem: Jag måste säga att jag är helt dum vid felsökning. Hur som helst, min telefon är en samsung J5 och skärmen svarar inte. Saker att veta, förra året kan jag plötsligt inte använda telefonen medan jag laddade och bara ignorerade den, för jag trodde att jag bara kunde bära med den eftersom jag fortfarande kan använda telefonen om den inte laddas. För det andra tappade jag av misstag telefonen en gång och det gjorde en liten spricka i det övre högra hörnet, men fungerade fortfarande, så igen ignorerade jag den eftersom du fortfarande kan använda den. Nu, igår efter att ha laddat telefonen, svarar själva skärmen inte längre. Knappar som ström, volym och hem fungerar fortfarande eftersom jag kunde göra en mjuk återställning, sätta den i säkert läge och till och med torkade partitionsprocessen enligt ditt felsökningssteg. Men även efter att ha gjort allt detta var skärmen fortfarande inte svarande. Jag vet att du sa att jag måste leta efter en specialist men jag är desperat. Tekniker i mitt land skulle antingen be mig betala mycket och sedan förvärra saker eller betala mindre för en kort upplösning. Jag har inget förtroende för dessa specialister. Skicka det här e-postmeddelandet för att se vilka andra tankar du kan ha eftersom det fanns problem som jag ignorerade innan skärmen blev svarsfri. Jag skulle uppskatta ansträngningarna och tack i förväg

Lösning: Det ser ut som att problemet redan orsakas av en skadad bildskärmsenhet, troligen fungerar inte digitaliseraren längre. Du kan bekräfta detta ytterligare genom att starta telefonen i återställningsläge och sedan göra en fabriksåterställning. Observera att återställningen raderar dina telefondata. Om problemet fortfarande inträffar efter återställningen bör du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat. Det finns en stor möjlighet att du kommer att få råd om att byta ut bildskärmsenheten på telefonen.

J5 kommer inte att uppdateras

Problem: Hej, jag har försökt uppdatera en olåst J5 som jag köpte till min fru för ett år sedan för en bättre del av en månad nu, jag försökte göra det med Kh smart switch, vilket tillät mig att säkerhetskopiera det och det gick genom uppdateringsprocessen visade den 100% (den uppdaterades på under 2 minuter) och sedan frystes smart switch och ingenting. Jag vet inte vad jag ska göra här någon hjälp för att få uppdateringsmeddelandet att försvinna skulle vara fantastisk

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning på telefonen. Avinstallera Smart Switch från din dator och installera sedan en ny version som laddats ner från Samsungs webbplats. När detta är gjort kan du försöka göra en uppdatering på telefonen igen med Smart Switch.

J5 Tyvärr har Touchwiz-hem stoppat fel

Problem: Min enhet fortsätter att dyka upp ordet "Tyvärr har TouchWiz Home slutat" Jag kan inte använda min enhet på grund av den så jag försökte något som jag såg på google för att stänga av till återställningsläge och jag såg den här saken, Installera systemuppdateringar sedan visar Android-ansiktet plötsligt fel. Snälla hjälp mig med mitt problem. Tack på förhand!

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att rensa cache och data för Touchwiz-appen från applikationshanteraren. När detta är gjort ska du kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det måste du kontrollera om en app som du laddade ner orsakar problemet genom att starta telefonen i säkert läge. Om problemet inte uppstår i det här läget kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.