Löst Samsung Galaxy J3-tangentbord visas inte när du försöker text

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #Samsung #Galaxy J3 att lösa problemen som de upplever med sin telefon. Detta är en Android-smarttelefonmodell som är utformad för personer som först hoppar från en funktionstelefon till en smartphone eller för alla som inte vill spendera mycket på att köpa en mobil enhet. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy J3-tangentbordet visas inte när vi försöker sms-problem och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy J3 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

J3-tangentbordet visas inte när du försöker text

Problem: Tangentbordsknapparna visas inte när jag trycker på enter-meddelandet för att skriva mitt meddelande, .. också när jag behöver skriva in webbplatsadress på internet visas knapparna inte. Förr att göra internetbank från min telefon när jag är ute på kontoret eller svarar på textmeddelanden, nu kan jag inte svara på textmeddelanden. Kan ni hjälpa mig snälla.

Lösning: Försök först kontrollera om problemet orsakas av ett fel i telefonens tangentbord-app genom att rensa cacheminnet och data för denna app från applikationshanteraren. När detta är gjort och problemet fortfarande kvarstår fortsätter du med felsökningsstegen nedan.

 • Kontrollera om problemet uppstår när telefonen startas i säkert läge. Om det inte gör det kan det orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Prova att torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

J3-meddelande om textmeddelande Visa endast delvis bild av text

Problem: Jag installerade just den senaste uppdateringen (Android 8.1.0 / Samsung Experience Version 9.5) på min Samsung J3. I den tidigare programvaruversionen kunde jag ställa in min förhandsgranskning av Messenger (standardapp) så att den bara visade en delvis vy av textinnehållet (ungefär de första 3-4 orden). Nu visar den här uppdaterade versionen hela meddelandet i förhandsgranskningen. Hur ställer jag in Messenger för att bara visa de första partexterna i texten och inte hela meddelandet? TACK!

Lösning: För att lösa det här problemet kan du försöka ställa in popup-meddelandet om telefonen igen. Detta kan göras genom att följa stegen nedan.

 • Dra upp eller ner från skärmens mitt på skärmen för att komma åt apparens skärm.
 • Tryck på Meddelanden
 • Klicka på menyikonen
 • Klicka på Inställningar.
 • Tryck på Meddelanden.
 • Växla meddelandeomkopplaren från till-till-läget och sedan till-till-på.
 • Växla popup-skärmomkopplaren från till-läge till av-läge och sedan tillbaka till på.

Om problemet fortfarande kvarstår kan detta orsakas av en mjukvaruproblem i vilket fall du måste säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksinställning.

J3-tangentbordet fungerar på egen hand

Problem: Till vem det kan beröra jag har problem med min J3. Min tangentknapp verkar ha sitt eget sinne. När jag smsar går markören över hela sidan och ibland kan jag inte flytta den från en punkt till en annan. Det tog mig cirka fem försök att skriva detta meddelande utan att ha stavproblem eller raderade texter. Jag måste stänga av telefonen eller avsluta appen och börja om igen för att kunna komma åt tangentbordet innan det går igen. Även när jag använder min facebook eller instagram kommer den att gilla bilder eller börja kopiera text eller ta mig till olika sidor. På allt detta har jag inte ens rört tangentbordet och tagit bort telefonlocket. Jag har till och med försökt att kalibrera om enheten men det gör ingenting. Kan du råd om vad jag kan göra för att åtgärda problemet? Vänliga Hälsningar

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att rensa cache och data för tangentbord-appen från applikationshanteraren eftersom problemet kan orsakas av fel i appen. Om detta inte löser problemet kan du försöka göra en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

I fall ovanstående steg misslyckas med att lösa problemet, bör du ta med telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad eftersom det kan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent.

J3 Textmeddelande Bubble Shows Felaktigt nummer

Problem: Sedan den senaste uppdateringen är mitt textmeddelandenummer (orange bubbla) felaktigt. Även om jag kanske bara har ett oläst meddelande, säger den lilla orange meddelandebubblan 3, och om jag har mer än ett fördubblar det eller fyrdubblar antalet jag verkligen har. Har aldrig haft det här problemet med den här telefonen eftersom den har fungerat felfri. Jag tappade också mikrofonikonen på tangentbordet så jag kan inte heller utföra någon röst-till-text längre. Snälla hjälp

Lösning: Ibland löser problemet en mjuk återställning. För att göra detta trycker du bara på och håller ner både ström- och volymknapparna i minst 10 sekunder. Din telefon bör starta om efter det. Om problemet fortfarande kvarstår fortsätter du med felsökningsstegen nedan.

 • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.