Löst Samsung Galaxy A5 laddas inte

#Samsung #Galaxy # A5 är en premium-smarttelefon för Android-medelklass som erbjuder flera enastående funktioner som ofta bara finns på flaggskeppstelefoner. Den här enheten använder en 5, 2-tums Super AMOLED-skärm i Full HD-upplösning. Den har en octa core-processor ihopkopplad med 3 GB RAM, vilket gör att den kan köra appar smidigt. Telefonen har också en vattentät och dammtät funktion som gör att den kan användas även i våta förhållanden. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy A5 som inte laddar problemet och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy A5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

Samsung Galaxy A5 laddas inte

Problem: Min telefon närmade sig 20% ​​så jag kopplade in den och lämnade den i ungefär 1 1/2 timme. Jag kom tillbaka och skärmen säger att den var 0% med ljuset överst blinkande rött. Jag har testat alla alternativ i felsökningsguiden som du redan har lagt ut, som att byta laddkabel och adapter, försöka en säker start. Enheten svarar på att ansluta och koppla ur sladden. Den svarar på att hålla in strömknappen eftersom den bara blinkar laddningen mer skärm tills jag släpper. Den svarar inte på dubbelknappen, men skärmen fungerade precis före och ingen fysisk skada inträffade. När du försöker starta enheten i säkert läge svarar inte telefonen och fungerar som om jag bara håller på strömbrytaren eftersom skärmen bara fortsätter att blinka. Det konstigaste som händer är att telefonen på vissa av de gånger jag anslutit kabeln förblev svart men pulserade en vibration varannan sekund, detta kommer att stanna om jag kopplar ur och kopplar tillbaka sladden. Det låter som om jag har en kombination av två olika problem, omstart cykel som är vanligt i telefoner eller en fast strömbrytare. Om det var en fast omstartcykel skulle jag tro att den kunde startas i säkert läge, om det var en fastkopplad strömbrytare skulle det inte stoppa den pulserande vibrationen. Hoppas att jag var anständigt tydlig, tack

Lösning: Eftersom batteriet inte laddas just nu är det första du behöver göra att ladda telefonen genom att följa stegen nedan.

  • Rengör laddningsporten på telefonen så att du tar bort smuts eller skräp som sitter fast i den.
  • Ladda telefonen i minst 20 minuter med en väggladdare. Försök flytta runt spetsen på sladden som ansluter till laddningsporten. Om telefonen laddas när sladden är placerad på ett visst sätt kan laddningsporten vara felaktig.
  • När telefonen har laddats sätter du på den genom att hålla in både ström- och volymknapparna i minst 10 sekunder. Du bör också kontrollera om telefonen kan starta i återställningsläge, gör sedan en fabriksinställning härifrån. Observera att återställningen raderar dina telefondata.

Om stegen ovan inte löser problemet är det troligtvis ett hårdvarorelaterat problem redan i vilket fall du kommer att behöva ta detta till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Samsung Galaxy A5 inget kommandofel

Problem: Efter att ha använt alla mjuka återställningar inklusive fabriksåterställning kommer Android-logotypen att visas "det finns inget kommando" med en svimande Android-logotyp, sedan fortsätter telefonen att fortsätta med "Samsung" -ordet som blinkar och försvinner och ut, med det blåa ljuset också belysning. Den stannar kvar på denna fas för alltid och kunde inte starta telefonen. Att använda "säker omstart" eller cache-clearing-behandling kunde inte heller fungera. Snälla hjälp och svar så snart som möjligt och jag är mycket tacksam för ditt snabba svar! Tack!

Lösning: Eftersom en fabriksåterställning inte åtgärdar problemet, bör du överväga att blinka telefonen med dess uppdaterade lager firmwarefil med Odin. Detta låter dig fixa programvaran om den är skadad vilket vanligtvis orsakade detta problem. Du kan hämta firmwarefilen på din enhet från Sammobile-webbplatsen som också har instruktioner för hur du blinkar din telefon.

Om problemet kvarstår orsakas detta troligen av en hårdvarukomponent som inte fungerar korrekt. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Samsung Galaxy A5 aktiveras inte efter misslyckad programuppdatering

Problem: Hej, min vänflickvän har försökt uppgradera operativsystemet om det har visat sig ett meddelande: Ett fel har uppstått vid uppdatering av enhetsprogramvaran. Jag laddade ner firmware från samsung webbplats, men det tog så lång tid. Jag använde Odin för att blixta fast programvara till telefonen efter att Odin fastnade i ett meddelande som säger att få pit för kartläggningen. Eftersom jag har denna fråga mer än 24 timmar har mitt batteri slutat nu min mobil slår inte på och det verkar inte laddar heller. Vad kan jag göra?

Lösning: Det första du vill göra just nu är att ladda din telefon genom att följa stegen nedan.

  • Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft.
  • Ladda telefonen i minst 20 minuter med en väggladdare.
  • Om telefonen inte laddas kan du försöka använda en annan laddkabel och en väggladdare. Du bör också prova att ladda telefonen från en dators USB-port.
  • Om telefonen laddas föreslår jag att du slår på den i återställningsläget, gör sedan en fabriksåterställning. Observera att detta kommer att radera dina telefondata.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.