Löst Samsung Galaxy A5-batteri tappas snabbt

#Samsung #Galaxy # A5 är en snygg smartphone i mellanklass som är designad som en flaggskeppsenhet men med lägre funktioner. 2017-versionen av den här telefonen använder en 5, 2 tums Super AMOLED-skärm på en aluminiumkropp. Den använder en Exynos 7880-processor med 3 GB RAM som är tillräckligt kraftfull för att köra vilken app som helst. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Galaxy A5-batteriavladdningar snabbt och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy A5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

Galaxy A5-batteri tappas snabbt

Problem: Samsung Galaxy A5 håller inte på att ladda. Jag låter telefonen helt springa och sedan laddar jag den till 100% och efter några timmar måste jag ladda den igen och sedan när jag laddar den säger telefonen att jag har 30% eller 45% osv. så det berättar för mig att jag måste ladda den när den inte har slut. Kan du råda vad du ska göra för att lösa problemet. Tack

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att kontrollera om problemet orsakas av en app som du laddade ner. För att göra detta börjar du telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om batteriet fortfarande tappas snabbt i detta läge. Om det inte gör det är det troligt att en app orsakar problemet. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den. Om problemet fortfarande uppstår även i säkert läge fortsätter du med en fabriksinställning. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen. När återställningen är klar tar du bort microSD-kortet på din telefon (om du har ett installerat), kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det är det troligt att din telefon behöver batteribyte. Jag rekommenderar att du kontrollerar detta i ett servicecenter.

Galaxy A5-batteri laddas inte helt

Problem: Samsung A5 slutade ladda efter flyttningen. Jag tänkte att det kanske är kraften på min plats. Men andra saker laddar. Jag försökte den ursprungliga laddaren i min tändning, det fungerade inte för att göra det. Jag kastade ut den. Jag tog med mig en ny äkta Samsung-laddare. Det fungerade. Jag har varit här sedan april 2020. Hur som helst vaknade jag igår och min telefon hade bara laddat till 68% över natten. Hela dagen igår försökte jag lösa detta. Jag tittade runt på internet. Jag gjorde en hård återställning. Ändå skulle det inte ta ut för mycket. När jag gick till sängs hade jag lyckats få den till 55%. Jag vaknade till ett batteri på 90%. Samsung och företaget jag har kontaktat båda vill att jag ska skicka den ursprungliga laddaren In, men som slutade fungera i april. Mitt batteri är alltid varmt. Jag tror inte att jag har råd att få det kontrollerat.

Lösning: Om problemet fortfarande uppstår även efter att en fabriksåterställning har utförts, orsakas detta troligen av ett felaktigt batteri redan. Jag rekommenderar att du har kontrollerat batteriet på din telefon och eventuellt bytts ut vid ett servicecenter.

Galaxy A5 stängs slumpmässigt av

Problem: Samsung Galaxy A5 skulle slumpmässigt stängas av, gå till en svart skärm när jag försöker öppna en app. För att få den att öppna, måste jag göra en mjuk återställning. Apparna kommer att fördröjas / frysa under användning. Hemknappen och strömbrytaren är långsam att svara kanske inte svarar alls. Jag har gjort en manuell återställning av fabriken, men problemet kvarstår. Jag har också fått batteriet byt, inga ändringar. Jag kan inte se om detta är ett program- eller hårdvaruproblem. Jag har laddat ner ett antivirusprogram via ATT för att söka efter virus etc. resultat visar inga. All hjälp eller förslag skulle uppskattas mycket. Tack!

Lösning: Om en fabriksåterställning och batteribyte inte löser problemet orsakas detta troligen av en komponent på moderkortet som inte fungerar korrekt. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Galaxy A5-batteriladdningar tappas långsamt snabbt

Problem: Min telefons batteriläsning verkar felaktig. Min telefon laddar extremt långsamt och dör extremt snabbt. Till exempel. det skulle säga 90% och några minuter senare sjunker det till 40% utan att göra något! Det finns tillfällen då batteriet laddas snabbt när jag använder telefonen och tappar snabbt när jag sover det. Jag har provat allt och till och med skickat det till Samsung för reparation och ingen tur. Det gjorde faktiskt min telefon värst och deras kundservice är inte acceptabel. Den här telefonen är bara två månader gammal och jag köpte den helt ny All hjälp skulle uppskattas. Tack!

Lösning: Det bästa du kan göra i detta fall är att rengöra laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft och se till att smuts eller skräp som sitter fast i den tas bort. När detta är gjort, ladda telefonen med en annan laddningssladd och väggladdare. Du bör också överväga att göra en fabriksåterställning om problemet kvarstår. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad eftersom det ser ut som om ett felaktigt batteri orsakar problemet.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.