Löst Google Pixel XL kommer inte att ansluta till Wi-Fi-nätverk

#Google #PixelXL är en flaggskeppstelefon designad av sökjätten och släpptes förra 2016. Denna telefon har en stor 5, 5-tums AMOLED-skärm och använder en Snapdragon 821-processor ihopkopplad med 4 GB RAM. Denna enhet kördes ursprungligen på Android 7.1 när den släpptes och kan uppgraderas till Android 9.0 Pie. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med Google Pixel XL som inte kommer att ansluta till Wi-Fi-nätverk och andra relaterade problem.

Om du äger en Google Pixel XL eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

Google Pixel XL kommer inte att ansluta till Wi-Fi-nätverk

Problem: Hej, jag har en google pixel xl och har haft problem med att ansluta till wifi. Jag har aktiverat / inaktiverat wifi, kopplat till / av flygplansläge, rensat app-cache och data, glömt och lagt till det trådlösa nätverket, återställ routern och till och med fabriksinställd min telefon och min telefon kommer fortfarande inte att ansluta till något wifi-nätverk. Jag har provat alla dessa alternativ på två olika wifi-nätverk utan tur. Alla andra funktioner på telefonen fungerar perfekt. Några förslag.

Lösning: Om du redan har utfört en fabriksåterställning och till och med försökt ansluta telefonen till olika Wi-Fi-nätverk som inte löser problemet, är det troligt att telefonens Wi-Fi-chip är felaktig. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Google Pixel XL rader om du är ansluten till Wi-Fi

Problem: Började 8/30/18 efter att jag laddade ner en app på min Pixel Xl startade kontinuerligt igen och jag kan inte stänga av telefonen. Detta händer bara när jag använder WiFi. När jag lämnar WiFi fungerar telefonen bra. Om jag stänger av wifi fungerar telefonen bra när jag är i ett bekant nätverk. Medan WiFi var avstängde raderade jag data / kontanter från google play och i partitionen och startade om men det fungerar fortfarande inte. Berätta för mig att det är något jag kan göra för att fixa detta eftersom jag inte vill köpa en ny telefon!

Lösning: Det första du bör göra är att kontrollera om en app du installerade orsakar problemet. För att göra detta, starta bara telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det orsakas det troligtvis av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Om problemet fortfarande inträffar även i säkert läge bör du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan starta telefonen i återställningsläge. Härifrån ska du torka av cache-partitionen på telefonen och sedan göra en fabriksåterställning.

Google Pixel XL ansluter inte till Wi-Fi

Problem: Min telefon kommer inte att ansluta till något WiFi. Jag har försökt koppla bort och återansluta, stänga av telefonen och starta om den, starta om routern, ansluta till andra WiFi, och ändå allt jag får är ett WiFi-meddelande kanske inte finns tillgängligt.

Lösning: För att åtgärda problemet bör du utföra felsökningsstegen som anges nedan.

 • Kontrollera om ditt Wi-Fi-nätverk fungerar genom att ansluta en annan enhet till det.
 • Kontrollera om din telefon kan ansluta till ett annat Wi-Fi-nätverk.
 • Kontrollera om du kan ansluta till Wi-Fi-nätverket när telefonen startas i säkert läge. Om du kan göra det kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning. När återställningen är klar kontrollerar du om problemet fortfarande uppstår.

Om ovanstående steg inte löser problemet orsakas det troligtvis av en felaktig hårdvarukomponent redan. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Google Pixel XL ansluter inte till mobildata

Problem: Jag har en Pixel XL. Gammal men fortfarande fungerar. Fram till för ett par dagar sedan, när jag - efter att ha bytt från transportören TIM till transportören Fastweb (i Italien) - slutade jag kunna komma åt internet. Datainappar med låg intensitet som Whatsapp fungerar men inga webbläsare. Internet fungerar på wifi; SIM-kortet fungerar bra på en annan (nyare) telefon; webbläsare fungerar på wifi; Jag kontrollerade APN och det är bra. Några förslag? Är det dags att byta telefon?

Lösning: Det mest troliga skälet till att du inte kan ansluta till din operatørs mobildatanät är antingen att du inte får en god mobildatasignal (om detta är fallet kan du försöka gå till en annan plats) eller APN-inställningarna på telefonen är inte korrekt inställda.

Försök återställa APN-inställningarna på telefonen.

 • Dra uppåt för att visa appar
 • Klicka på Inställningar
 • Klicka på Nätverk & Internet
 • Klicka på mobila nätverk
 • Klicka på Access Point-namn
 • Klicka på menyikonen
 • Tryck på Återställ till standard

Se till att APN-inställningarna för telefonen är enligt följande

 • Data APN: apn.fastweb.it
 • Data APN Användarnamn:
 • Data APN-lösenord:

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.