Löst Google Pixel håller på att starta om efter överhettning

#Google #Pixel är en flaggskeppstelefon som släpptes 2016 som ersatte Nexus-enhetslinjen. Detta är en telefon designad av Google som syftar till att leverera bästa möjliga Android-upplevelse. Den här enheten har en 5-tums AMOLED-skärm med en upplösning på 1080p. Under huven är en Snapdragon 821-processor kopplad till 4 GB RAM, vilket gör att telefonen går smidigt. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med att Google Pixel fortsätter att starta om efter överhettningsproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en Google Pixel eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

Google Pixel fortsätter att starta om efter överhettning

Problem: Hej! Jag har en google pixel 1 och jag har ett allvarligt problem med det. Jag gick till stranden och lämnade den i en påse, där den överhettades så mycket att den började starta om sig själv. Det går bara i en slinga: vit Google-skärm i cirka 15 sekunder, och sedan all svart skärm i cirka 7 sekunder. Det har inget med batteri att göra, och jag har testat alla dina metoder. när jag försöker gå till återställningsläge går den i samma slinga. när jag försöker öppna säkert läge går det i samma slinga. det enda jag kan göra med det är att strömma det hela vägen, se streckkod, starta om startladdare och välja start, som när den väljs sätter telefonen i loopen för att starta om sig själv. tack för din hjälp!

Lösning: Det ser ut som att värmen kan ha skadat någon komponent inuti telefonen vilket resulterat i detta problem. Det bästa du kan göra just nu är att se till att batteriet har tillräcklig laddning genom att ladda telefonen i minst 20 minuter med en väggladdare. Se till att telefonen är avstängd när du laddar den. Kontrollera om du kan slå på den när telefonen är ansluten till laddaren. Om den slår på, försök att koppla bort enheten från laddaren.

Om problemet kvarstår, försök sedan åtkomst till återställningsläget, gör sedan en fabriksåterställning. Observera att detta kommer att radera dina telefondata.

  • Se till att telefonen är avstängd.
  • Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna tills bootloader-läget (bild av en Android med Start ovanför) visas och släpp sedan.
  • Välj återställningsläge.
  • Om en bild av en trasig Android med “No Command” tryckt på skärmen visas trycker du och håller ner strömbrytaren. Tryck på Volym upp-knappen en gång. Släpp sedan strömbrytaren.
  • Välj skärmen för återställning av Android / fabriksinställning på skärmen Android Recovery.
  • Välj Ja.
  • Välj Reboot system nu.

Om detta inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Google Pixel-batteri tappas snabbt

Problem: Hej, det här handlar faktiskt om en Pixel-fråga, jag har haft telefonen i två år och bestämde mig för att byta ut batteriet eftersom det nu krävde två laddningar om dagen för att fungera. Det nya batteriet har inte presterat bättre och jag undrar om teknikern verkligen bytte ut batteriet alls. Finns det ett sätt att kontrollera en dataregistrering på telefonen som kan verifiera om det är ett nytt batteri eller bara det gamla? Jag vill försöka göra en fabriksåterställning, men inte om det raderar någon rekord om teknikern var oärlig. Tack på förhand

Lösning: Du kan försöka ladda ner en app i Google Play Store (t.ex. AccuBattery) som kan mäta den exakta kapaciteten för telefonbatteriet. Du kommer också att lära känna de andra uppgifterna om telefonbatteriet, t.ex. hälsa och batterislitage. I händelse av att resultaten inte är bra, kan ersättningsbatteriet ha problem med vilket du måste kontrollera och eventuellt byta ut det vid ett servicecenter.

Om resultaten visar att batteriet är friskt bör du överväga att göra en fabriksåterställning eftersom problemet kan orsakas av en programvarufel. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen.

Google Pixel slås inte på

Problem: Hej! Jag köpte en Google Pixel som nu har ett problem, att den inte slås på igen. Jag försökte alla dina trick du fick på din hemsida, som återställningsläge, hård återställning med power- + V-down. Jag kan fortfarande inte gå in i någon meny. Till och med Google-logotypen dyker inte upp. Allt jag får är slumpmässigt en liten blå "Recovery boot ..." i det övre vänstra hörnet, som slutar efter cirka 30 sekunder och glider tillbaka till en svart skärm. Och efter ~ 10 sek. det blå teckensnittet kommer tillbaka i ytterligare +30 sekunder. Ibland visas en färgad cirkel mitt på skärmen som säger "Installera systemuppdatering". Men sedan blir skärmen svart. Endast dessa två saker visas slumpmässigt på skärmen. Jag fick inget simkort i telefonen. Jag försökte bara allt jag hittade på www. Känner du till några andra trick? Kanske om det finns en möjlighet att få en annan anslutning gjort av usb, så att jag kan flasha firmware? tack för varje tips!

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att se till att telefonbatteriet har tillräcklig laddning genom att följa stegen nedan.

  • Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft.
  • Ladda telefonen i minst 20 minuter med en väggladdare.
  • Om telefonen inte laddas kan du försöka använda en annan laddkabel och en väggladdare. Du bör också prova att ladda telefonen från en dators USB-port.

När telefonen har fått tillräcklig laddning håller du ner strömbrytaren i minst 10 sekunder. Om telefonen inte slås på bör du ta med detta till ett servicecenter och få den kontrollerad eftersom det redan kan orsakas av en felaktig hårdvarukomponent.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.