Lösningar för Samsung Galaxy S5 "Tyvärr (app) har slutat fungera" -fel

Undrar du hur man fixar de irriterande pop-ups som säger att en app har kraschat eller slutat fungera? Du har kommit till rätt webbplats!

Android har aldrig varit 100% stabilt under alla dessa år så vi undantar app-hik då och då. För att vara rättvis kan appfrågor inte skyllas på enbart Google eftersom det finns andra inblandade parter. En ofta frysande app kan bero på dålig kodning eller programmering, som bara kan fixas av utvecklare. Om din internetanslutning är felaktig eller instabil kanske vissa internetbaserade appar inte fungerar som förväntat. Med andra ord är det några saker vi måste tänka på när vi hanterar en fråga.

Lösningarna vi tillhandahåller nedan syftar till att felsöka din telefon för att ytterligare begränsa den verkliga orsaken. Om du tror att problemet kan komma från utvecklarens sida, slösa inte din tid och ansträngning enligt våra förslag.

Innan vi går in på vad du kan göra inkluderar vi också ärenden som skickats till oss av några av våra läsare. Vi ser fram emot att utbilda dig om dessa problem genom att inkludera dem i det här inlägget.

Om du har dina egna Android-problem att dela, tveka inte att kontakta oss via länken längst ner på sidan.


Jag har haft min telefon i cirka tre månader. Allt har fungerat bra. För ett par dagar sedan när jag försökte använda en app skulle jag få ett fel. Appen laddades i de flesta fall, men när jag ville göra något i appen fick jag felet, "Tyvärr slutade appen att fungera".

Först påverkade detta fel ett par appar. Nu verkar det påverka alla mina nedladdade appar. Förladdade appar verkar fungera bra. Jag märkte också de senaste dagarna att vissa av mina e-postkonton inte längre skulle synkronisera - jag fick meddelandet att e-postsynkroniseringen (för ett konto) var inaktiverad. WiFi på telefonen som tidigare anslutits automatiskt. Nu måste jag slå på den varje gång för att använda den.

Jag kontaktade Samsung om dessa problem. Jag rensade telefonens cache - ingen korrigering. Jag använde telefonen i säkert läge - förinstallerade appar fungerade, men jag kunde inte komma åt (de var gråa) till några nedladdade appar. Jag gjorde en fabriksinställning - ingen korrigering. Samsungs svar är att det måste vara ett hårdvaruproblem; Jag har svårt att tro.

Jag har effektivt en ny flera hundra dollar smartphone som jag inte kan göra mycket med. Några förslag om vad du ska göra? - Stephen

När jag försöker logga in SnapChat står det tyvärr att SnapChat har slutat. Jag har avinstallerat den och startat om min telefon, den har fortfarande samma problem. Jag har rensat data och cache fungerar fortfarande inte. - Tanya

Jag kan inte installera Facebook-appar som visar ”tyvärr har Facebook slutat”. Kan jag veta vad som är problemet? - Viishnu

Programmet här stannar ständigt och stängs. Jag försökte ta bort cache, ta bort appen och installera tillbaka men felet kvarstår. Tack! - Viviana

Jag har tagit bort batteriet och lagt tillbaka det. Jag har tvångsstopp-app, rensat cache, rensat data. Jag har gjort cache-partitionen där du håller ner strömbrytaren, hemknappen och volymknappen samtidigt och rensat partitionscachen.

Allt ovan fungerade inte.

Jag har tre appar som alltid säger ”tyvärr slutade” appens namn ”fungera. Rapportera ja eller nej? ” Dessa appar är:

 • 1Weather
 • Accu Weather
 • FitBit

Tack! - Linda

Jag valde gratisappar jag ville ladda ner men när jag försöker ladda ner dem får jag ett meddelande som säger "Tyvärr har Kids Store slutat." Jag hade inga problem att ladda ner de första par spelen jag försökte, men kan inte längre göra det. - CarolAnn

Hallå där. Jag har problem med min Samsung S5. Jag kunde inte öppna kameran i appen SnapChat och så startade jag min telefon igen och sedan gick jag till musiken och det visar ett meddelande “tyvärr har musik stoppats” och sedan gick jag till galleriet och öppnade galleriet och data i galleriet var inte där och jag hade verkligen viktiga saker i mitt galleri snälla om du kunde hjälpa mig att få bilder och videor med musik tillbaka snälla.

Och raderar cache och tydlig data för galleri och musik bilder och videor och allt när det är klart? Om inte, skulle det hjälpa?

Väntar på ditt svar. - Abdulaziz

Steelers-appen slutar ofta att fungera och får ibland telefonen att frysa helt. Jag måste ta bort batteriet för att återanvända min telefon. - Scott

Efter att ha uppdaterat mitt android-system förra lördagen får jag en pop-up som säger “Tyvärr har Amazon slutat”. Hur stoppar jag den här pop up? - Robert

Jag laddade ner Call of Duty-strejketeamet och varje jag startar appen startar den en sekund och kraschar sedan och säger tyvärr att strejketeamet har slutat. Snälla hjälp. - James

När jag försöker flytta vissa appar till SD-kortet står det "helpprogram för nedladdning av paket har slutat" ... Tack - Champ

Nedan finns de saker du kan göra för att fixa en app som fryser, inte svarar, inte kommer att laddas eller kraschar konstant. Några av er kanske redan har provat några av dem så att du helt enkelt kan hoppa till nästa.

Gör en mjuk återställning

En mjuk återställning av S5 innebär att stänga av telefonen, ta bort batteriet och vänta några sekunder innan du sätter tillbaka allt igen för att starta om. Denna enkla procedur ger enheten en ny start.

I vissa fall är detta det enda du måste göra för att fixa saker. Ibland möter ibland minnesfel efter att ha körts under längre perioder. Att ta bort batteriet kan också eliminera konstiga enhetsfel i processen. Om din S5 har körts non-stop i veckor kan en mjuk återställning vara allt den behöver för att åtgärda app-relaterade fel.

Se till att du installerar tillgängliga app- och systemuppdateringar

Ibland kan föråldrade appar misslyckas med att laddas ordentligt eller öppnas inte ens på grund av vissa fel. Android-miljön är dynamisk och förändras ständigt så att app-relaterade problem inte helt kan förhindras. Nya funktioner på en app kan fungera smidigt i en enhet men kan vara en irritation i en annan. En långsam apphämtningsproblem i din Galaxy S5 kanske inte finns när man öppnar samma app i en HTC M8. Utvecklare löser problem som dessa genom att släppa periodiska uppdateringar till sina produkter så låt aldrig en möjlighet passera om uppdateringarna är på väg.

Använd alternativet Force stop

Tvinga att stoppa en applikation är som att stänga av nämnda app inklusive alla bakgrundsförfaranden som är associerade med den. Detta är särskilt användbart om du inte längre kan stänga av appen normalt med tillbaka-knappen. För att göra detta i din S5, följ bara dessa steg:

 • Gå till Inställningar .
 • Fortsätt till applikationer .
 • Välj Hantera applikationer .
 • Klicka på fliken Alla .
 • Välj namnet på appen i fråga.
 • Därifrån ser du Force stop- knappen. Knacka på den.

Ta bort appens cache och data

En cache består av tillfälliga filer som din enhet använder för att ladda en app snabbare. Ibland blir app-cache skadad eller föråldrad. Detta kan potentiellt orsaka långsam laddningstid och kraschar. Det rekommenderas att du rensar appens cache regelbundet som en del av telefonunderhållsuppgifterna. Så här tar du bort en app-cache i en S5:

 • Gå till Inställningar .
 • Fortsätt till applikationer .
 • Välj Hantera applikationer .
 • Klicka på fliken Alla .
 • Välj namnet på appen i fråga.
 • Därifrån väljer du Rensa cache- knappen.

Att radera en appdata är som att installera appen på nytt så du måste vara försiktig så att du inte gör det om du behöver spara vissa viktiga data som är associerade med en app. Att till exempel ta bort data från appen Meddelanden resulterar i att radera dina meddelandeloggar och historik. För att göra det, följ bara stegen ovan men välj alternativet Rensa data när du är i appmenyn.

Manuell ominstallation

Vissa appfrysningsproblem kan åtgärdas genom att helt enkelt installera dem igen från Google Play Store.

Torka av S5-systemcachen

Om du upplever flera appproblem på en gång kan du överväga att ta bort cache-partitionen på din S5. Detta bör vara ett av dina standardverktyg när du hanterar programvaruproblem. För dem som upplever problem efter en uppdatering till Lollipop, hopp aldrig över den potentiella lösningen.

Om du vill ta bort telefonens cachepartition gör du följande:

 • Stäng av telefonen.
 • Håll ned följande knappar tillsammans: Power, Volume Up och Home .
 • Släpp knapparna när Android-systemåterställningsmenyn visas.
 • Använd volymknapparna för att navigera till Wipe Cache Partition-alternativet.
 • Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet.
 • Välj Reboot System Now när du har tagit bort cachen. Vänta tills telefonen startar om.

Försök att återställa fabriken

Den senaste potentiella lösningen som kan fixa en app som slutat fungera är fabriksinställning. Som namnet antyder, torkar fabrikens återställning av telefonens interna minne rent och återställer allt tillbaka till standard. Om du någonsin har laddat ner en skadad firmware, som kan orsaka dina appproblem, kommer du att utföra en fabriksåterställning effektivt lösa dem.

Se till att säkerhetskopiera alla dina personuppgifter innan du gör detta. Här är stegen:

 • Slå ner Galaxy S5.
 • Tryck och håll in Volym upp- knappen, Hem- knappen och strömbrytaren tillsammans tills du ser Android på skärmen.
 • Använd Volym ner för att markera alternativet torka data / fabriksåterställning och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • Använd Volym ner igen för att markera Ja - radera all användardata och tryck på Ström för att välja den.
 • Använd Power- knappen för att välja Reboot system nu .
 • När S5 startas om ska den torkas helt och redo att installeras igen.

Kontakta utvecklaren

Om du gör alla saker ovan inte löser ditt appproblem, kontakta utvecklaren och låt dem veta det. Du kan använda informationen i Google Play Store för att antingen skicka e-post eller ringa dem.

Se också skäl till varför Android-appar kraschar.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.