Lösningar för "Mobile Network Not Available" -fel på Galaxy S10

Att fixa "Mobile Network Not Available" -fel på din Galaxy är inte enkelt. Även om lösningen många gånger är inom användarens grepp kan det också förekomma fall där djupare felsökning är nödvändig. Lär dig hur du löser problemet genom att följa vår felsökning nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Hur man fixar “Mobile Network Not Available” -fel på Galaxy S10

Nedan följer felsökningsstegen som du bör försöka fixa felet.

Bekräfta att signalen är bra

"Mobile Network Not Available" -fel orsakas vanligtvis av förlust av nätverkssignal. I många fall upplever personer som reser problemet med sin enhet intermittenta signaler. Om du är belägen i ett område med fläckig nättjänst, behöver du bara vänta tills du kommer till ett område med utmärkt signal. När du är där ska du bara starta om telefonen så ska du vara bra.

Om du kunde få utmärkt signal i samma område kan det vara nätverksproblem. Försök kontrollera med en annan telefon om tjänsterna är igång. Om du har en annan telefon som använder samma nätverk, se om det finns några tecken på nätverksproblem som händer. Om det inte finns någon uppenbar nätverksproblem och alla andra telefoner (i samma nätverk) fungerar, fortsätt till nästa felsökningssteg nedan.

Starta om enheten

Uppfriskande av systemet är en enkel lösning som vanligtvis hjälper. I ditt fall vill du starta om enheten med mjuk återställning. Det är ett annat sätt att starta om det men genom att simulera effekterna av en "batteridrag" -procedur. Här är vad du behöver göra:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Sätt tillbaka SIM-kortet

Att tillfälligt koppla bort SIM-kortet är ett annat sätt att fixa nätverksproblem på Samsung Galaxy-enheter. Om du inte har provat det ännu, se till att du gör det innan du gör några andra programtips. När du kopplar bort eller sätter i kortet igen, vill du se till att telefonen är AV för att undvika att data skadas.

Se den här sidan om du inte är säker på hur du gör detta: Hur sätter du in eller tar bort SIM-kortet på Galaxy S10

Installera operatörsuppdateringar

Vissa nätverksfel inklusive "Mobile Network Not Available" -fel kan bara åtgärdas genom att installera patenter som frigörs av operatören. I dessa fall är identifierade buggar mer sannolikt bärarspecifika så att bara en lapp från din operatör kan fixa dem. Som standard är Galaxy S10 inställd på att automatiskt ladda ner och installera uppdateringar så om du ändrade detta beteende tidigare, se till att gå under Inställningar> Programuppdateringar för att kontrollera. "

Verifiera att Roaming är AV

Om du är på väg, se till att Roaming-funktionen är aktiverad. Om roaming är aktiverat måste felet "Mobile Network Not Available" vara resultatet när du försöker registrera enheten tillbaka till ditt hemnätverk. När du har inaktiverat roaming bör signalen normalt vara tillbaka.

Ändra nätverksläget manuellt

Verifiera din S10s nätverksläge är ett nödvändigt steg för alla nätverksproblem. Se till att din S10 använder rätt nätverksläge. Att kolla:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Klicka på Nätverksläge och välj 4G eller LTE eller anslut automatiskt.
 5. Se till att du också kontrollerar den valda nätoperatören när du är på det. Låt sedan din telefon söka efter nätverk så att den tillfälligt kopplas från ditt operatörssystem. Se sedan till att du använder Select automatiskt så att din S10 skannar luftvågorna efter tillgängliga nätverk och själv väljer dina egna.

Växla flygläge

Ett annat möjligt skäl till felet "Mobile Network Not Available" är flygplan eller flygläge. Försök att slå på och av denna funktion och se vad som händer.

Kolla efter dålig app

Vissa appar kan störa Android och andra appar. Om du vill se om en av dina tredjepartsappar, de som du laddade ner, är orsaken till felet "Mobilt nätverk inte tillgängligt", starta upp telefonen i säkert läge. I säkert läge får endast förinstallerade appar köras så om problemet inte kommer att återkomma är det en indikation på ett dåligt appproblem. Om du märkte att signalen började röra sig efter installationen av en ny app, försök att avinstallera den och se om den fixar den. Om du inte kommer ihåg någon app som du installerar som kan leda till detta problem, gå vidare och starta om telefonen till säkert läge. Så här görs:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned.
 7. I säkert läge kan du nu avinstallera appar som orsakar problem

Safe Mode fungerar genom att blockera appar från tredje part från att köras. Om det inte finns något fel i mobilnätet inte tillgängligt i säkert läge, betyder det att en dålig app orsakar det. Så här identifierar du appen:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om problemet fortfarande kvarstår, upprepa steg 1-4.

Fabriksåterställning

En drastisk men kan vara en effektiv lösning för fel i Mobile Network Not Available är fabriksinställt. Det kommer att ta bort alla användardata och appar och återställa programvaran till dess standardvärden. Se till att säkerhetskopiera i förväg för att undvika att du tappar viktiga och ersättningsbara filer. När du har gjort det, gå vidare och torka av telefonen. Här är hur:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontakta din nätoperatör

Med fabriksåterställning har du i huvudsak gjort allt på din nivå för att försöka fixa Mobile Network Not Available-felet. Om det kvarstår efter återställningen, ska du prata med din operatör för ytterligare felsökning. Vissa nätverksproblem finns faktiskt inte inom enheten utan från en operatörs slut.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.