Lösningar för problem med Galaxy S5-batteriladdning

Undrar du varför på jorden din # GalaxyS5-batteri inte ens kan vara förrän på eftermiddagen? Tja, det här inlägget kan ge lite insikt om vad man ska göra. Tänk på att detta inte är en uttömmande guide om vad du ska göra för att ta itu med problemet. Problem med batteriladdning kan inträffa på grund av ett antal faktorer, av vilka några nämns här. Fortsätt bara se upp för våra inlägg inom en snar framtid för andra tips om hur du hanterar problemet.

Bästa bärbara telefonbatteriladdare 2017

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

MaxoakBärbar laddare för bärbar dator och smarttelefon - 50 000 mAh128, 99

FosPowerRobust vatten / chock / dammsäker tungt bärbart batteri - 10 200 mAh24, 99

AnkerMini Ultra-Portable PowerCore + bärbar laddare - 3 350 mAh14, 99

AnkerKompakt bilhoppstartare och bärbar laddare Power Bank - 400Amp 10.000 mAhKontrollera pris

Nedan är ämnen som diskuteras i detta inlägg:

 1. Samsung Galaxy S5 startar om när en app körs
 2. Galaxy S5 tappar batteriet snabbt
 3. Lösningar för problem med Galaxy S5-batteriladdning
 4. Fråga efter att ha gjort en fabriksinställning av Galaxy S5 på grund av problem med batteriladdning

Tveka inte att kontakta oss om du har problem med #Android genom att använda länken längst ner på sidan.


Problem nr 1: Samsung Galaxy S5 startar om när en app körs

För ungefär två veckor sedan började min Galaxy S5 att återställa sig automatiskt mitt i att använda en speciell spelapp som är mycket intensiv på ström. Det började som att bara starta om sig en gång, gick sedan till 2-5 gånger, vissa är delvis återställningar, eftersom det börjar återställas i mitten av en återställning, andra verkar det komma tillbaka online fullt ut men jag får ett meddelande längst ner att den kan inte ansluta (förmodligen till bäraren).

Nu verkar det vilja ständigt starta om tills jag drar ut batteriet. Telefonen kommer nu att stanna och frysa under den här spelappen och idag gjorde den det under en annan spelapp och börja återställa, ibland efter bara 10 eller 20 minuter. Telefonen är 15 månader gammal och jag har aldrig haft några problem förut.

Jag kan linda in telefonen i en trasa fryst kyla pack (en majsväska) och det kommer vanligtvis att hindra den från att återställa ständigt. Jag försöker låta det nå 20% innan jag laddar upp och jag undviker spelen om jag vet att jag behöver min telefon.

Jag tänker överhettning uppenbarligen, men från vad? Telefonen blir varm men är aldrig varm att beröra. Batteriet känns inte varmt när jag tar bort det och det är inte deformerat, men det verkar kräva mer frekvent laddning än någonsin tidigare.

Telefonen har en fin textning och gör samtal. Det är bara under minst 10-20 + minuter av en intensiv spelapp som den verkar starta. Jag har börjat ladda det när det är möjligt och fabriksladdare eller USB i min dator gör ingen skillnad.

Problemet hände inte med Lollipop-uppdateringen.

All hjälp skulle uppskattas.

Tack. - K

Lösning: Hej K. En genomsnittlig smarttelefons batteritid är cirka 500 laddningscykler. Antagande att du laddar din telefon en gång om dagen, vilket sätter telefonens batteri i slutfasen för närvarande. Om du tror att det inte finns några andra program- eller maskinvaruproblem kan du försöka använda ett annat batteri för att se skillnaden.

Slumpmässiga omstarter kan orsakas av vad som helst vid denna punkt och du måste först isolera de möjliga orsakerna. Dagens smartphonebatterier förbättras inte med tiden. Faktum är att litiumbaserade batterier förstörs efter en tid. Att använda ett nytt batteri löser kanske inte bara problemet utan rekommenderas också starkt för att säkerställa att din enhet har en ny strömkälla.

Om du har läst några av våra relaterade inlägg bör du nu veta hur du gör felsökning av standardprogramvaran när du hanterar problem med ström och batteri. Annars kan du börja med det här inlägget först: Galaxy S5 debiterar inte när det är på .

Problem nr 2: Galaxy S5 tappar batteriet snabbt

Hej. Jag upplever några problem med min S5 sedan uppdateringen.

 1. Min telefons batteri har tappats väldigt snabbt och telefonen fryser ofta när den används. Jag läste att en fabriksåterställning kan hjälpa till att sortera dessa problem. Vilket program ska jag säkerhetskopiera med? Jag läste att den inbyggda säkerhetskopian inte kommer att spara mapp- och webbläsarinställningar.
 2. Många kontakter har kopplats samman trots att de inte är helt relaterade. Jag gick igenom min telefon för att koppla bort alla dem en och en. Nästa gång jag kollade mina kontakter kopplades de igen.
 3. Det finns två kontakter länkade ihop från alla olika appar. Exempelvis är Facebook, WhatsApp, Google, LinkedIn av Brian och Amy länkade till en post. Jag försökte ta bort länken mellan kontakterna genom att klicka på en symbolen, en pop-up visar att kontakten är separerad men ingenting händer.

Hoppas att du kan hjälpa mig med dessa irritationer. - Jannyfer

Lösning: Hej Jannyfer. Innan du överväger att göra en fabriksåterställning föreslår vi att du försöker rensa cache-partitionen först och observera telefonen i minst 24 timmar. Cache-partitionen, även kallad systemcache, är en speciell plats i telefonens minne som håller filer som behövs av systemet för att ladda appar effektivt. Cachen behåller vanligtvis gamla, irrelevanta filer från tidigare operativsystem efter en uppdatering så det är bra att torka av den regelbundet. Om du inte har gjort det ännu, kan du följa dessa steg:

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 • När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp- knappen och Hem- knappen.
 • När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 • Tryck på Volym ned- knappen för att markera torka cache-partitionen .
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om du vill fortsätta till fabriksåterställning och vill säkerhetskopiera din telefon kan du prova att använda Helium - App Sync och säkerhetskopiering och andra liknande appar i Play Store. Vi är inte 100% säkra på om funktionerna som erbjuds i dessa appar är vad du letar efter så försök göra lite research för var och en innan du använder dem.

För din andra och tredje problem kan det mest troliga skälet till att samma kontakter länkades igen efter att du har kopplat bort dem, bero på ett aktiverat synkroniseringsalternativ för din app eller appar. Se till att alla appar som behåller kontakter (som e-postappar, kontakter, appar för sociala medier) har synkroniseringsalternativet inaktiverat för att förhindra att kontakterna slås samman igen.

Problem nr 3: Lösningar för Galaxy S5-batteriladdningsfrågan

Kära DroidGuy. Min Galaxy S5 fungerar som om den laddas var 30: e sekund när den inte ens är på laddaren och den tappar ur mitt batteri. Inte säker på varför det gör det. Jag har haft det i några månader nu och det började bara göra det under den senaste månaden. Det gör det inte alltid, det gör det mestadels när det har varit på laddaren ett tag och batteriets livslängd är 100% och jag tar av den från laddaren. Snälla hjälp mig att ta reda på detta. Tack. - Amanda

Lösning: Hej Amanda. Din första uppgift borde vara att isolera den verkliga orsaken till problemet. Detta innebär att göra några saker som att starta upp telefonen i säkert läge, rensa cache-partitionen, göra en fabriksåterställning, avinstallera appar och byta ut batteriet.

Programvaruproblem är vanligtvis orsakerna till att en smarttelefons batteri går ut snabbt så du måste göra felsökningsstegen nedan.

Starta S5 i säkert läge

Diagnosläge eller säkert läge är ett bra sätt att avgöra om tredjepartsapplikationer är skyldiga. När du är i säkert läge förhindrar telefonen att de appar du har installerat, tillåter bara de som medföljde telefonen, att köra. Om problemet inte uppstår i säkert läge måste du försöka avinstallera dina appar tills du är säker på att källan till problemet är borta. För att starta i säkert läge, följ bara dessa steg:

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned strömbrytaren .
 • Släpp strömbrytaren när Samsung Galaxy S5 visas på skärmen.
 • Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 • Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 • Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 • Släpp knappen Volym ned när du ser Säker-läget.

Torka av Galaxy S5-cache-partitionen

Som nämnts ovan är att ta bort cache-partitionen ett felsökningssteg och underhållsprocedur när du hanterar eventuella program- eller apparproblem. Se stegen ovan för hur du utför det.

Använd ett annat batteri

Vi kan inte helt utesluta möjligheten att själva batteriet kan vara dåligt. Vi vet att din telefon bara är några månader gammal men vi har sett fall innan batterier går ur några veckor. Dessa problem kan vara sällsynta men inte omöjliga, så se till att prova en annan innan du gör en fabriksåterställning.

Avinstallera appuppdateringar eller appar

Om du laddade ner eller installerade en uppdatering eller app innan du märkte problemet kan det vara orsaken till problemet med batteriladdningen. Försök att avinstallera det och se skillnaden.

Återställ standardinställningarna via fabriksinställning

Fabriksåterställning görs vanligtvis efter att du har testat alla felsökningssteg. Se till att skapa en kopia av alla dina personuppgifter innan du fortsätter. Så här gör du:

 • Slå ner Galaxy S5.
 • Tryck och håll in Volym upp- knappen, Hem-knappen och strömbrytaren tillsammans tills du ser Android på skärmen.
 • Använd Volym ner för att markera alternativet torka data / fabriksåterställning och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • Använd Volym ner igen för att markera Ja - radera all användardata och tryck på Ström för att välja den.
 • Använd Power- knappen för att välja Reboot system nu .
 • När S5 startas om ska den torkas helt och redo att installeras igen.

Problemet kan komma tillbaka om du installerar om samma uppsättning applikationer efter att du gjort en fabriksåterställning. Försök att observera och ge telefonen minst 24 timmar (efter att du gjort en fabriksåterställning) innan du installerar någon tredje parts app. Om batterinivån återgår till det normala försöker du installera dina appar igen. Försök igen observera hur batteriets energiförbrukning fungerar efter att ha installerat några appar så att det blir lättare att isolera vilken app som kan vara den skyldige om problemet kommer tillbaka.

Problem nr 4: Fråga efter att ha gjort en fabriksinställning av Galaxy S5 på grund av problem med batteriladdning

Hej. Mitt Samsung Galaxy 5-batteri tappar väldigt snabbt. Det börjar också stänga av sig själv och starta om sig själv. Jag skulle vilja ha 35% av batteriet kvar. Jag märkte att den skulle starta om när en text kommer in eller om jag har en annan app öppen och jag växlar fram och tillbaka mellan appar.

Det är som om batteriet är låg kan det inte hantera några öppna appar.

Jag läste på nätet att det föreslog hur man gör en masteråterställning.

Frågor till dig är: om jag gör en huvudåterställning, förlorar jag mina kontakter (telefonnummer), gamla texter, bilder, appar som laddades ner osv ... - Dora

Lösning: Hej Dora. En huvudåterställning raderar allt som är lagrat i telefonens interna minne. Om du använder lagerapparna för att lagra dina kontakter, bilder och textmeddelanden kommer de att raderas om du inte skapar någonstans. Om du har en dator kan du installera Samsung Kies-applikationen till den och ansluta din telefon till den så att du kan spara säkerhetskopia av dina filer via Kies. För oss är detta det bekvämaste sättet att skapa en kopia av filer innan du gör en fabriksåterställning.

Du behöver inte oroa dig för dina nedladdade appar eftersom du inte tappar dem efter en återställning. När du loggar in på din Google Play Store-app efter en fabriksinställning kommer du att ha en lista med alla appar som du tidigare har installerat. Appinställningar och spelets framsteg kan dock gå förlorade efter en återställning.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.