Lösningar på Galaxy S6 långsam laddningsproblem, andra problem

Välkommen till ett annat inlägg om # GalaxyS6-problem och lösningar. Vi ger dig ytterligare 5 frågor som vi har sammanställt sedan förra veckan. Det finns hundratals nummer som vi ännu inte ska publicera så om du inte har lagt märke till att ditt nummer har publicerats i vår blogg ännu, fortsätt att titta på de kommande dagarna och veckorna.

Under tiden är här de ämnen som vi täcker i det här materialet:

 1. Lösningar på problem med långsam laddning av Galaxy S6 | Problem med batteriladdning på Galaxy S6
 2. Galaxy S6 startar inte normalt
 3. Galaxy S6 slutar ladda och startar inte
 4. Galaxy S6 håller på att förlora cellulär signal
 5. Orsaker till problem med laddning av Galaxy S6

Om du letar efter lösningar på din egen #Android-fråga kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida, eller så kan du installera vår gratisapp från Google Play Store.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.


Problem nr 1: Lösningar på problem med långsam laddning av Galaxy S6 | Problem med batteriladdning på Galaxy S6

Min Samsung S6 är ungefär ett år gammal nu, så jag kanske bara behöver ett nytt batteri ... men tänkte att jag skulle kolla med dig först.

Jag laddar aldrig min telefon över natten av rädsla för överladdning av batteriet, men nyligen har min telefon förlorat mycket batteri för vad som inte tog upp denna mängd batteri förut: 40% av batteriet för att lyssna på musik på väg till jobbet på morgonen (20 min pendlar), 10% för att ta emot inkommande texter osv. Jag använder alltid min originalladdare såvida jag inte är på jobbet, och sedan använder jag en nätsladd och laddar min telefon med min dator. När jag började göra det ibland laddade min telefon långsamt med min originalladdare, men efter att ha kopplat bort den en eller två gånger, laddades den snabbt igen.

Idag vaknade jag upp och min telefon hade 20% batteri, och sedan anslöt jag den ... och det fortsatte att tappa batteriet. Slutligen anslöt jag det och det verkade vara stabilt vid 11%. Och jag var tvungen att lämna, så jag gick - och när jag kom hem var den död! Även att vara ansluten i 4 timmar!

Jag tog bort den från sin ursprungliga laddare och anslöt den till min dator istället, men den laddas väldigt långsamt (den är på 9% efter nästan en timme). Vad är fel med min telefon? Kommer det att hjälpa till att köpa ett utökat batteri alls? - Stephanie

Lösning: Hej Stephanie. Batteriets prestanda försämras stadigt efter en tid. Graden av förlust av prestanda kan variera per användare. Ju mer du använder enheten (och laddar den) dag ut och dag ut, desto snabbare är denna hastighet. Förlust av prestanda kan vanligtvis ses flera månader efter att ha tagit bort enheten, så om du är Galaxy S6 har varit med dig i över ett år nu måste problemet ligga på batteriet. För att ta reda på det måste du göra en viss grundläggande felsökning av programvara först. Om ingenting kommer att förändras efter att ha gjort dessa felsökningssteg, kan du anta att hårdvara är problemet.

Uppdatera systemcachen för din Galaxy S6

Det första du vill göra är att torka av cache-partitionen. Detta säkerställer att telefonens systemcache är ny och inte skadad. Här är hur:

 • Stäng av enheten.
 • Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 • När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 • När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 • Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 • Tryck på strömbrytaren för att välja.
 • När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 • Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Starta om S6 till säkert läge innan du laddar

Ett annat programtrick som du kan prova är att stänga av telefonen och starta om den i säkert läge. Detta kommer att tvinga telefonen att bara köra förinstallerade appar, vilket förhindrar att tredjepartsappar och deras tillhörande tjänster laddas. Om laddningen återgår till det normala i detta läge är det en tydlig indikator på att en eller några av tredjepartsapparna är skyldiga. Så här startar du om S6 till säkert läge:

 • Tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren i 20 till 30 sekunder.
 • När du ser Samsung-logotypen släpper du strömbrytaren omedelbart men fortsätter att trycka på Volym ned-knappen.
 • Telefonen ska fortsätta starta upp och du blir ombedd att låsa upp telefonen som vanligt.
 • Du vet om telefonen har startats i säkert läge om texten "Säker-läge" visas längst ner till vänster på skärmen.

Stäng av telefonen eller se till att bara ett minimum av appar körs

Tecken på problem med batteriladdning kan ibland visas i många olika former och långsam laddning är en av dem. Det är inte nödvändigtvis ett batteriproblem utan mer av en situation där telefonen tappar ström snabbare än en laddare kan lägga till återstående nivå. För det mesta beror det på att det finns många appar och tjänster som körs samtidigt medan du laddar. Detta kan åtgärdas genom att stänga av telefonen under laddning, men det betyder uppenbart att du inte kan använda din telefon i minst en timme. Om du vill använda telefonen medan du laddar måste du se till att du sänker antalet körande appar till det lägsta som möjligt. Appar för sociala medier, e-post, kommunikation, spel och online shopping är några av de vanliga kategorierna som kontinuerligt kan köras i bakgrunden eller aktivt under laddning. Se till att du stänger av dem och lämnar endast kritiska systemappar.

Följ stegen nedan för hur du gör det:

 • Aktivera utvecklaralternativ (om du inte har gjort det ännu) genom att gå under Inställningar> Om telefon eller Om enhet> Programinformation> Byggnummer. När du hittat Build-nummer klickar du på det sju gånger för att låsa upp en ny meny. Efter den sjunde kranen får du sedan ett meddelande om att alternativ för utvecklare är låst upp.
 • Tryck på bakåtknappen och hitta utvecklaralternativ. Knacka på den.
 • Klicka på Köra tjänster.

Tänk på att Google döljer alternativet Running services av en anledning och genomsnittliga Android-användare behöver inte vanligtvis också komma åt dem. Men för felsökning och information vill vi att du gör det så att du ser vilka appar och tjänster som kör i bakgrunden. Se till att du trycker på STOPP-knappen för appar som inte bör köras medan du inte använder dem. Kom ihåg att vissa systemtjänster kan vara okända för dig; se till att du bara stoppar en app som du känner. Stoppa en kritisk tjänst kan orsaka systeminstabilitet så var försiktig när du stoppar något.

Installera tillgängliga system- och appuppdateringar

Håll alltid ditt system och appar uppdaterade genom att installera när det finns tillgängliga uppdateringar där ute. Nya uppdateringar kan komma att åtgärda kända problem inklusive batteriladdning.

Gör en masteråterställning

Slutligen, om allt annat misslyckas, tveka inte att torka av telefonen och återställa alla programinställningar till standard. För referens, följ dessa steg:

 • Skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer och kontakter.
 • Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 • Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 • När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 • Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 • Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 • Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 • När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Om ingenting ändras efter att ha gjort alla dessa steg ovan, hitta ett sätt att få hårdvaran kontrollerad eller byt ut.

Problem nr 2: Galaxy S6 startas inte normalt

Hej, jag heter Jacob och min fästman har problem med hennes telefon och jag fick höra att du skulle maila dig angående problemet. Hon tappade inte den eller blev våt och slumpmässigt började hennes telefon göra en startögla. Hennes skärm, vid laddning har batteriet med blixtbultikonen duplicerat till vänster och höger på hennes skärm som om skärmen är skadad. Det finns dock inga synliga skärmskador. Hennes telefon under en vanlig start startar att visa Samsung-logotypen med svart bakgrund, men sedan stängs den av. När du håller på strömbrytaren och nedåtpilen, kommer den inte att starta, även genom den normala startfunktionen, och när du använder säkerhetsläge-alternativet förvärras startslingan och upprepar startalternativet oändligt utan att någon trycker på strömbrytaren. Det är verkligen konstigt.

Eftersom telefonen inte slås på vet jag inte vilken version av Android OS den har eller exakt modellnummer, men det är det senaste operativsystemet såvitt jag vet och är en 32GB Samsung Galaxy S6 Edge Plus. Vi försöker någonting och allt för att inte göra en fabriksåterställning eftersom vi har många bilder som vi inte fick chansen att säkerhetskopiera.

Även om det inte finns något sätt att få telefonen att fungera igen, finns det något sätt att ta bort bilder och annan data från telefonen? Om det finns något kan du rekommendera att jag inte redan har försökt som inte innebär att man tappar data, det skulle vara mycket uppskattat, och skicka gärna tillbaka e-post om du behöver bilder eller en video om vad telefonen gör.

Tack så mycket. - Jacob

Lösning: Hej Jacob. För att få åtkomst till filer som lagras i enhetens interna minne måste telefonen starta normalt eller i säkert läge (och ibland i återställningsläge om du använder en anpassad återställningsprogramvara) först. Om telefonen vägrar att slutföra uppstartssekvensen och fortsätter att fastna i en startloop är det verkligen inget mycket du kan göra.

Försök starta upp telefonen i återställningsläget och gör en cache-torkning. Om problemet kvarstår, gör en fabriksåterställning (om du vill se om enheten kan starta normalt). Återställning av fabrik kommer naturligtvis att ta bort allt.

Problem nr 3: Galaxy S6 slutar ladda och startar inte

Min telefon började nyligen inte ladda när den dog helt. Den skulle visa laddningssymbolen och sedan försvinna. Jag höll den ansluten hela dagen och ingenting. Sedan två dagar senare börjar den ladda. När jag ansluter USB till laddaren står det på rullskärmen att den är ansluten men inte laddas igen. Sedan börjar det fungera här och där och skärmen blir alla gröna och andra färger förrän jag kopplar ur kontakten så ser det normalt ut .. har aldrig haft vattenskador alltid i fallet. Är det ett firmware-problem? Det gör riktigt udda saker hoppas jag förklarade tillräckligt bra ... försökte många kablar och väggkontakter för att utesluta det. - Mike

Lösning: Hej Mike. För att veta om detta är ett mjukvaruproblem, prova förslagen vi tillhandahåller för Stephanie ovan. Om inte en programfelsökning fungerar, skicka telefonen till Samsung eller någon relevant part för reparation eller utbyte.

Problem 4: Galaxy S6 förlorar cellulär signal

Jag vill bara säga att jag någonsin har haft en telefon som jag har gått till din webbplats för någonting och det räddade mig så mycket, tack så mycket! TACK TACK TACK! ?

Jag har haft problem med min telefon, kämpat med min pappa och mamma, eftersom de inte kan ringa min telefon, inte kan nås och ringas, men jag är väldigt säker på att jag har nätverk och mina signaler är väldigt bra i mitt område, så jag undrar vad som var fel. Jag har sökt och frågat massor men allt de svarade mig var en återställning, men jag kan inte ens göra det för varje gång jag försöker återställa mitt nätverk mina inställningar! Vad gör jag nu? Snälla hjälp mig.

GUD välsigne dig alla ? - Zaine

Lösning: Hej Zaine. Vi är glada över att veta att vår webbplats har hjälpt dig. Vi hoppas att vi kan fortsätta betjäna Android-community med våra artiklar.

För det första vill vi vara uppriktiga med dig i ditt fall. Vi gör det alltid en punkt att alla frågor som involverar tjänster från en användares transportör måste först hänvisas till dem. Detta beror på att problemet kan orsakas av vissa nätverksrelaterade problem. Även om du tror att problemet kan vara i telefon är det bra om du kan prata med din operatör först så att du kan utesluta möjliga konto- eller nätverksrelaterade orsaker.

För det andra är vi inte säkra på vad du menar med ”varje gång jag försöker återställa mitt nätverk mina inställningar stannar.” Vi kan inte gå vidare med att isolera ett problem om vi i första hand inte förstår vad du sa. Som sagt, det säkraste du kan göra just nu är fabriksinställning. Eftersom den här proceduren kommer att återställa alla dina programinställningar tillbaka till sitt kända funktionsläge, är det ett bra sätt att starta för dig. Vi antar att du inte ändrade den officiella programvaran på din telefon (genom att rota, blinka en anpassad ROM eller installera annan programvara från tredje part), men om du gjorde det, försök att leta efter forum eller webbplatser som diskuterar problem med den specifika programvaran du springer. Vår webbplats tillhandahåller inte felsökning och lösningar för enheter som kör inofficiell programvara.

Problem 5: Orsaker till problem med laddning av Galaxy S6

Hallå där. Så jag har bara tittat på din felsökningssida för att min Samsung Galaxy S6 inte laddas. Jag har testat tre olika laddare på tre olika typer av laddningsuttag. Det mest som kommer att hända är att batteriet med en blixtbult blinkar, men den gröna linjen kommer inte att vara där eller det röda ljuset kommer inte att registreras.

Så det verkar som om jag måste skicka min telefon och jag undrade bara två saker snälla. För det första, vet du varför detta har hänt? För det andra, hur mycket tror du att det kommer att kosta att fixa det snälla?

Vill bara säga tack för vad du gör, jag har använt din webbplats av olika olika Android-relaterade skäl och uppskattar verkligen all hjälp jag har fått från den.

Hoppas vi hörs snart.

Tack så mycket. - Chloe

Lösning: Hej Chloe. Varsågod. Det är vårt nöje att hjälpa vissa medlemmar i vår Android-community.

Svaret på din första fråga kan vara lite knepigt på grund av ett antal faktorer som potentiellt kan få en Android-enhet att sluta ladda. Den allmänna regeln för att hantera problemet är dock enkel - om mjukvarulösningar inte fungerar, måste hårdvaruproblem vara skylden. Programvarorelaterade orsaker är ovanliga men majoriteten av dem kan effektivt fixas genom fabriksinställning. Maskinvarufel måste vara svårt att fixa och till och med identifiera om inte en noggrann kontroll görs. Men i de flesta fall är en skadad laddningsport ansvarig. Om du vill veta det verkliga skälet till problemet så att du kan förhindra att det händer igen i framtiden, bör du fråga teknikern som undersöker telefonen.

Reparationspris för en Galaxy S6 kostar vanligtvis minst 200 $. Reparation kan även täcka utbyte av delar / delar så det kan till och med gå över $ 200 beroende på procedurens komplexitet och den ersatta komponenten.


Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.