LinkedIn S9 LinkedIn-app uppdaterar inte sitt nyhetsflöde [felsökningsguide]

Ibland kan appar sluta fungera som de borde. I denna # GalaxyS9-felsökningsartikel tar vi upp ett problem med LinkedIn-appen som plötsligt slutade uppdateras av någon anledning. Vi hoppas att den här guiden är användbar.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy S9 LinkedIn-app uppdaterar inte sitt nyhetsflöde

Jag har en Samsung Galaxy S9. Jag har haft det 3 dagar och har framgångsrikt överfört data från min S6 till S9. LinkedIn-appen har fungerat bra sedan överföringen fram till i morse. Tidigare kunde jag se mitt LinkeIn News Feed på S9 och detta nyhetsflöde uppdaterades när och när ett nytt inlägg lades till. Men idag kan jag bara se två annonser och ingenting annat. Jag har justerat min integritets- och annonsinställningar, men det har inte gjort någon skillnad. När jag har loggat in på LinkedIn med min bärbara dator är mitt nyhetsflöde bra, så det är bara telefonen (S9) som orsakar problemet. Jag kan inte avinstallera eftersom det bara tillåter mig att inaktivera. När jag har inaktiverat det och sedan aktiverat det - har ingenting förändrats. Snälla hjälp. - Kim Tulley-Martin

Lösning: Hej Kim. Din LinkedIn-app, precis som alla liknande sociala nätverksappar, kräver ständig internetuppkoppling för att ge dig de senaste uppdateringarna eller nyhetsflödena. Bortsett från det uppenbara behovet av en stabil internetanslutning, finns det också andra saker som måste finnas för att den ska fungera ordentligt. För att åtgärda ditt problem, se till att läsa våra föreslagna lösningar nedan.

Verifiera att telefonen har internetanslutning

Som nämnts ovan behöver appar som LinkedIn nästan konstant anslutning för att visa dig de senaste nyheterna, flödena och mer. Se till att telefonens internetanslutning inte har stannat. Många användare föredrar att göra mer avancerad felsökning utan att kontrollera för uppenbara orsaker. Om internetanslutningen på din S9 alltid har körts, hoppar du över detta och hoppar direkt till nästa felsökningssteg.

Verifiera att LinkedIn-tjänsten är igång

Vissa appar för sociala nätverk är vanligtvis anslutna till en oberoende uppsättning servrar från deras webbaserade version så se till att du kontrollerar hur LinkedIn fungerar på en annan mobil enhet. Det är möjligt att LinkedIns Android-apptjänst kan vara nere medan dess motsvarighet på webben inte påverkas. För att kontrollera, installera LinkedIn-appen på en annan enhet, logga in på den och se om den fungerar. Om det fungerar på en annan enhet men inte på din S9, bör du fortsätta felsöka din telefon.

Byt till wifi eller mobildata

För att kontrollera om den aktuella nätverksanslutningen har ett fel som påverkar appen, se till att försöka byta till en annan nätverkstyp. Så till exempel använder du mobildata på din enhet när detta problem inträffar, överväg att ansluta till en känd fungerande wifi och se hur LinkedIn-app fungerar. Gör motsatsen om problemet först inträffade när du är i ett wifi-nätverk.

Växla flygläge

Nätverksrelaterade problem åtgärdas ibland genom att göra ett enkelt steg för att slå på och av flygplansläge. Om du inte har provat det ännu, se till att göra det. Bläddra bara ner på skärmen uppifrån, leta efter ikonen för flygplansläge och tryck på den. Efter några ögonblick klickar du på samma ikon för att stänga av den.

Se till att synkronisering är aktiverad

Din Galaxy S9 kan inte uppdatera appar med nytt innehåll om du stängde av Sync-funktionen. För att säkerställa att den är aktiverad bläddrar du på skärmen uppifrån, precis som vad du gjorde när du växlade flygläge. sedan hitta Sync och se till att den är på. Starta sedan om telefonen och se hur LinkedIn-appen fungerar.

Rensa cache och data från LinkedIn-appen

Ett annat bra felsökningssteg som du kan göra är att rensa cache och data för din LinkedIn-app. Normalt går det att rensa cachen först men om det här alternativet inte är tillgängligt, precis som avinstallera-knappen, kan du gå vidare genom att ta bort data. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (ikon med tre punkter) längst upp till höger.
 4. Klicka på Visa systemappar.
 5. Hitta tangentbordsappen du använder. Det här kan vara Samsung Keyboard eller namnet på den tredjeparts tangentbordsapp du använder.
 6. När du hittat tangentbordsappen öppnar du den.
 7. Knacka på Lagring.
 8. Klicka på Rensa cache-knapp.
 9. Starta om din S8.
 10. Kontrollera om problemet fortfarande finns.

Om problemet kvarstår efter att rensa cacheminnet för tangentbord och meddelandeappar, upprepa steg 1-7 och tryck på Rensa data-knappen.

Installera app- och Android-uppdateringar

Vissa appar kan påverka andra appar när de är inkompatibla eller kör föråldrade versioner. För att minimera risken för att andra appar orsakar problemet måste du se till att både Android och appar är uppdaterade.

Så här letar du efter appuppdateringar:

 1. Öppna Play Store-appen.
 2. Tryck på menyikonen längst upp till vänster.
 3. Klicka på Mina appar och spel.
 4. Låt Play Store-appen leta efter uppdateringar.
 5. Klicka på UPDATE ALL-knappen.
 6. Vänta tills allt har uppdaterats.

Så här söker du efter Android-uppdateringar:

 1. Klicka på Inställningar-appen.
 2. Klicka på Programuppdatering.
 3. Klicka på Ladda uppdateringar manuellt.

Återställ appens inställningar

Appar fungerar inte av sig själva. I de flesta fall kräver de andra appar och tjänster för att fungera så om en nödvändig app eller tjänst har inaktiverats eller avinstallerats kanske den inte fungerar korrekt. För att säkerställa att alla standardappar finns där för din LinkedIn-app måste du återställa alla appinställningar. Detta lösningsalternativ har följande effekter:

 1. aktiverar tidigare inaktiverade appar och tjänster
 2. återställer standardappar för åtgärder
 3. stänger av begränsningar för bakgrundsdata för appar
 4. returnera appbehörigheter till standardvärdena
 5. avblockera appaviseringar

Så här återställer du appinställningar på din S9:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (tre-punkts) ikon längst upp till höger.
 4. Klicka på Återställ appinställningar.

Återställ alla inställningar

Helst bör ditt problem redan fixas nu, men om din LinkeIn-app fortfarande inte fungerar som förväntat, är det dags att du återställer inställningarna för din app. Detta har samma effekt som en fabriksåterställning, även om det inte riktigt kommer att göra det. Återställning av alla inställningar fungerar som en fabriksåterställning men det raderar inte dina personliga data, säkerhet, språk och kontoinställningar.

Så här återställer du alla inställningar på din S9:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ alla inställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Kontakta apputvecklare

Om problemet kvarstår vid detta tillfälle, se till att du kontaktar appens utvecklare. Det kan vara ett kodningsproblem eller inkompatibilitetsproblem med appversionen på din S9. Tyvärr finns det inget mycket du kan göra just nu. Du måste låta apputvecklaren ta reda på problemet åt dig. Allt du behöver göra är att rapportera felet. Du kan göra det genom att gå under LinkedIn-appens inställningsmeny.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.