LG G6 Lagging efter Oreo-uppdatering

# LG # G6 är en flaggskeppstelefon som släpptes förra året som använder en aluminiumram med ett glas fram och bak. Telefonen har en IP68-klassificering som ger enheten vatten- och dammskydd. Den använder en Snapdragon 821-processor som kombineras med 4 GB RAM, vilket gör att den kan köra vilken app som helst. Även om detta är en solid utförande telefon finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta upp i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med LG G6 som släpar efter Oreo-uppdateringsproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en LG G6 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

LG G6 Lagging efter Oreo-uppdatering

Problem: Hej där, jag äger en LG G6. Jag såg att det fanns en uppdatering för telefonen för ett par dagar sedan. Jag har bestämt mig för att uppdatera telefonen. Hemskärmen och sådana såg fantastiskt ut. Det är där jag börjar ha problem. Telefonen går mycket långsamt. Jag har bestämt mig för att hålla i sidoknapparna så att jag kan ta bort all cache-fil och starta om telefonen. Det löste fortfarande inga problem alls. Min telefon är fortfarande släpar och värst av allt ... Jag får inte signaler när jag är ute i huset. Jag kan ringa telefoner och sms, men det är inte alternativet att kunna surfa online. Jag känner att jag gjorde ett misstag att uppdatera telefonen till "oreo". All hjälp uppskattas. Tack!

Lösning: När telefonen genomgår en stor mjukvaruuppdatering finns det tillfällen när den inte går så fort som den brukade. Detta orsakas vanligtvis av att cache-data fortfarande konfigureras av telefonen. Detta orsakar vanligtvis ett fördröjning eftersom enheten fortfarande bestämmer vilka processer du använder mest för att prioritera den.

Om problemet fortfarande kvarstår efter en dag kan du försöka starta om telefonen. Ibland är det allt som behövs för att lösa problemet. När telefonen har startat om, se till att du har uppdaterat alla telefonapparna från Google Play Store.

Ett annat felsökningssteg som du kan göra är att torka av cache-partitionen på telefonen.

  • På hemskärmen trycker du på Apps och sedan på Inställningar.
  • Om du använder flikvy, välj fliken Allmänt.
  • Peka på Lagring och sedan Intern lagring
  • Vänta tills menyalternativen slutför beräkningen.
  • Knacka på cache-data och sedan CLEAR.
  • Vänta tills cachardata raderas. beroende på storlek tar det flera sekunder att slutföra.
  • När det är klart uppdateras lagringsskärmen och cache-data visas som 0 B. Detta innebär att dina cachade data har raderats.

Om telefonen fortfarande släpar efter finns det en möjlighet att detta orsakas av gamla mjukvarudata som inte har tagits bort helt från telefonen. Det bästa du kan göra just nu är att säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning.

LG G6 Lag i tal till textfunktionalitet

Problem: Någon gång under den senaste månaden eller två har jag lagt märke till två mycket frustrerande förändringar i Android-tal-till-text-funktionen på min telefon (precis uppgraderad till Oreo men ingen förändring). Först märkte jag att alternativa ordförslag, där Android kanske inte är säkra på ett ord, har blivit mycket mindre robusta så att jag nu måste korrigera fel manuellt (några enkla stavfel är självkorrigerande när du berör texten). Till exempel har jag bara dikterat några nonsensord och ett ord (nu glömt) som inte var så nära "ynkligt" ger mig alternativ för ynklig, ynklig och ynklighet (dessa alternativ dyker upp när jag trycker på ordet - jag använder Keep app i det här fallet) medan jag tidigare ofta skulle få ett förslag till det ord jag faktiskt talade. Nu får jag oftast om inte alltid bara ord med samma rot (t.ex. ynkligt). Den andra frågan som gör mig nörd är att om inte jag talar så många ord i följd, kommer texten inte att visas i ca 7 sekunder på min telefon. När det slutade fungera perfekt kunde jag åtminstone trycka på mikrofonknappen efter att ha talat ett eller flera ord och texten skulle dyka upp omedelbart men den deaktiverar bara mikrofonen (som förväntat) men ingenting händer. Nu måste jag tala orden och vänta 7 sekunder på att de ska dyka upp, vilket är extremt frustrerande när jag försöker hålla jämna steg med en livlig gruppchatt i meddelanden-appen.

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att kontrollera om fördröjningen orsakas av en app som du laddade ner. För att göra detta, starta bara telefonen i säkert läge. När telefonen fungerar i det här läget får bara de förinstallerade apparna köras. Om problemet inte uppstår i det här läget orsakas problemet troligtvis av en nedladdad app. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.

Om problemet fortfarande inträffar även i säkert läge, fortsätt sedan med stegen nedan.

  • Prova att torka av cacheminnet för textmeddelanden från applikationshanteraren.
  • Torka av cache-partitionen på telefonen från återställningsläget och kontrollera sedan om problemet fortfarande uppstår.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

LG G6 Inga appaviseringar efter Oreo-uppdatering

Problem: Jag har LG G6. Efter Oreo-uppdateringen får jag inte vissa app med deras specifika aviseringar. Apparna är TNC Now (lokal nyhetsstation), det ger normalt NBC-jinglen, Speedway-närbutik (det ger normalt deras jingel) och The Weather Channel (det ger normalt 2 olika väderljud beroende på hur vädret är). De första 2 kommer att visa appikonen längst upp på skärmen. Väderkanalen visar ingenting.

Lösning: Det första du behöver göra är att kontrollera om dessa appar har några uppdateringar från Google Play Store. Om de har uppdaterat dem i enlighet med detta. Det är också bäst att avinstallera de drabbade apparna och sedan installera en ny version från Google Play Store. Se till att du också kontrollerar telefonens anmälningsinställningar.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.