LG G5 slår sig inte på efter att ha blivit våt och andra relaterade problem

#LG # G5 är en flaggskeppssmartphone som släpptes förra året som är mest känd för att ha en modulär design. Vad detta innebär är att du kan lägga till olika tillbehör till telefonen för att ge den fler funktioner eller få den att prestera bättre. Även om detta är en innovativ funktion så verkar det som om det inte har blivit populärt bland konsumenterna eftersom flera av de senaste flaggskeppsmodellerna som släppts nyligen inte har denna funktion. Även om många använder den här telefonen som sin pålitliga dagliga drivrutin utan att ha några problem, finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med att LG G5 inte slås på efter att ha blivit våt och andra relaterade problem.

Om du äger en LG G5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

LG G5 slår inte på sig efter att ha blivit våt

Problem: Ok så min telefon har tappats ett par gånger och har sprickor på skärmen, och jag gick till toaletten men glömde min telefon i fickan och den föll i toaletten ... och jag satte den i ris och det fungerade nästa dag ... men bara för en liten stund ... sedan stängde den av .... Så jag anslutit den och den visar att den är på 100% ... men det kommer inte att slås på ... jag har provat allt ... tror du att du kan hjälpa min fråga

Lösning: Det ser ut som att telefonen har drabbats av vattenskador. Du kan verifiera detta ytterligare genom att kontrollera enhetens klistermärke för vätskeskada. Detta är beläget i två områden, batteriet och batterifacket. Om X-märket i klistermärkena ser rosa eller rött har telefonen drabbats av vattenskador.

När det gäller felsökning av telefonen kan du försöka få ett nytt batteri och se om problemet försvinner. Om det inte gör det måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

LG G5-batteriet är för lågt för att starta fel

Problem: När jag ansluter det för att ladda, visar det ett meddelande som säger att batteriet är för lågt för att starta och sedan visar det ett batteri med ett laddningsskylt och går tillbaka till det som säger att batteriet är för lågt för att starta upp och slingor . För att sammanfatta det hela försöker det kontinuerligt starta upp under laddning vilket inte låter batteriet ladda.

Lösning: Det ser ut som att batteriet i telefonen inte laddas från laddaren. Nedan listas felsökningsstegen som du måste utföra för att åtgärda det här problemet.

  • Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft. Se till att ta bort smuts eller skräp som sitter fast i porten.
  • Ta bort batteriet och kontrollera det för eventuella skador. Rengör guldkontakterna med en torr trasa. Om den har några utbuktningar, ersätt den med en ny. Sätt tillbaka batteriet om du inte ser några synliga skador.
  • Ladda telefonen med en laddkabel och väggladdare som har testats för att fungera på en annan enhet. Slå på telefonen efter 20 minuters laddning.
  • Om telefonen inte laddas eller slås på kan du försöka byta batteri med nytt.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du föra telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

LG G5 slår inte på eller laddar

Problem: hej min lg g5 kommer inte att slås på eller laddas, jag känner mig i sömn och laddade inte nästa morgon det var dött men kvällen innan det var perfekt, batteriet fortsatte att tömmas ganska snabbt ibland så jag trodde hej nytt batteri rätt, så Jag beställde en från Amazon och idag försökte jag det och det kommer fortfarande inte att ladda, och det kommer inte att slå på även utan batteriet och fortfarande anslutet, jag försökte en annan kabel och laddare och ingenting, så jag vet inte vad jag ska göra

Lösning: Du bör försöka rengöra laddningsporten på din telefon med en burk med tryckluft eftersom ibland smuts eller skräp som sitter fast i porten kan förhindra att telefonen laddas. Om problemet fortfarande kvarstår och eftersom du redan har utfört de felsökningssteg som krävs för det här problemet som inte löser problemet föreslår jag att du tar telefonen till ett servicecenter och får den kontrollerad.

LG G5 Använd originalladdningsfel

Problem: Jag har en LG G5 och varje gång jag ansluter telefonen till laddningen får jag ett meddelande om att jag ska använda den laddare som medföljer enheten. Jag använder rätt laddare. Medan min telefon inte har några problem med laddning, är detta meddelande väldigt irriterande. Vad kan jag göra för att stoppa dessa irriterande felmeddelanden ??

Lösning: Det första du bör göra i detta fall är att se till att telefonens laddningsport är fri från smuts eller skräp genom att rengöra den med en burk med tryckluft. Du bör också försöka använda en annan laddningssladd eftersom sladden du använder kan skadas. Ett annat alternativ är att använda en annan laddare.

Om ovanstående steg inte lyckas lösa problemet bör du överväga att göra en fabriksåterställning eftersom felmeddelandet bara kan orsakas av ett programfel. Se till att säkerhetskopiera dina telefondata innan du gör återställningen eftersom den kommer att raderas i processen.

LG G5 strömbrytare fungerar inte

Problem: Hej, jag köpte en LG G5 för några månader sedan. Allt var bra tills, utan varning, av / på-knappen slutade fungera. Det var fortfarande möjligt att dubbelklicka på skärmen för att komma åt telefonen. Men nu stängde jag av det genom att ta bort batteriet för att se om jag kunde fixa det, men jag kan inte ens slå på det igen. Några förslag? Tack

Lösning: För att fixera strömbrytaren måste telefonen demonteras. Du kan dock prova ett felsökningssteg och se om problemet fixas. Stänger av telefonen och ta sedan ur batteriet. Torka av strömbrytaren med en bomullsknopp, doppad i alkohol. Se till att lite alkohol siver i sidorna på knappen. Vänta tills alkoholen torkar (ge den cirka 30 minuter) och försök sedan kontrollera om strömbrytaren fungerar. Om det fortfarande inte fungerar bör du ta telefonen till ett servicecenter och ha knappen markerad.

LG G5-kamera fokuserar inte bra

Problem: Jag kommer inte ihåg hur många gånger min LG G5 (köpte från Saudiarabien) tappade, men det är just nyligen som den bakre kameran (16MP-kameran, inte vidvinkelkameran) konsekvent misslyckas med att fokusera på föremål långt än minst 3 till 5 meter (min uppskattning). Jag har uppdaterat den till Android Nougat med framgång, där kameran fungerar utmärkt ett tag efter att ha uppgraderat till Nougat. Det var just nu som det inte fungerar bra.

Lösning: Vad du först vill göra i det här fallet är att se till att kameralinsen är fri från fläckar genom att torka av den med en mikrofiberduk. Om problemet fortfarande uppstår kan du prova följande felsökningssteg som listas nedan.

  • Rensa cache-cache och data från kameraprogrammet från återställningsläget.
  • Starta telefonen i säkert läge och kontrollera sedan om problemet uppstår i det här läget. Om det inte gör det kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vad appen är och avinstallera den.
  • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du föra telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

LG G5 Långa textmeddelanden delas på Verizon-nätverket

Problem: Jag skickar en hel del långa textmeddelanden. Med min LG G4 var det aldrig något problem oavsett mottagare eller operatör, och alla meddelanden kom igenom på mottagarens slut som ett meddelande. Jag skulle notera om G4 när jag passerar gränsen på 140 kb / 160 skulle det konvertera SMS till MMS innan det skickades. Detta händer inte med G5 eftersom mottagare tar emot duplikatmeddelanden och mina enskilda meddelanden delas upp i ett antal texter <160 tecken. Jag hittade Sprint-instruktioner för G5 och hur man aktiverar ommontering av meddelanden. Men min G5 (Verizon) har inte samma alternativ tillgängligt. Live Chat sa förhoppningsvis att LG kommer att lägga ut en uppdatering, men det är inte bara ett LG-problem när jag läser forumen? Jag uppskattar vad du gör, tack. All hjälp skulle bli mycket uppskattad.

Lösning: Det verkar som om detta är ett programrelaterat problem som bör åtgärdas i en framtida uppdatering. Under tiden bör du prova att använda andra meddelandeprogram från tredje part som du kan ladda ner i Google Play Store. Vissa människor som har samma problem har valt att använda en meddelandeprogram från tredje part och de säger att detta är en lösning på just detta problem.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.