LG G5-programuppdatering kommer inte att fullfölja problemet och andra relaterade problem

Välkommen till en annan del av vår felsökningsserie där vi syftar till att hjälpa våra läsare som äger #LG # G5 att fixa problemen som de upplever med sin telefon. Denna modell släpptes 2016 är bäst känd för sin modulära design där flera tillägg kan anslutas till enhetens magiska kortplats. Vissa av dessa tillägg inkluderar en extern ljudförstärkare, ett större batteri och ett kameragrepp. Även om detta är en tillförlitlig telefon finns det fall där vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med LG G5-programuppdateringen kommer inte att fullfölja problemet och andra relaterade problem.

Om du äger en LG G5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

LG G5-programuppdatering slutförs inte

Problem: Jag har en LG G5. Jag försökte göra den senaste uppdateringen och den startade men slutar inte. Jag tror att det kan bero på att jag inte har tillräckligt med lagring. Min telefon slås på och jag kan använda alla mina appar via wifi, men jag kan inte få celltjänst eftersom uppdateringen inte är klar. Jag har försökt gå igenom och radera massor av foton och videor, men uppdateringen kommer inte att slutföras. och min telefon stänger av sig efter var 5-10 minut. Min meddelandefält säger "android uppgraderas" och har en statusfält. Jag har försökt ta ut batteriet efter att min telefon stängts av men det har inte hjälpt hittills.

Lösning: Det bästa du kan göra just nu är att utföra en fabriksåterställning och sedan uppdatera telefonprogramvaran. Innan du gör återställning, se till att säkerhetskopiera dina telefondata eftersom det kommer att raderas i processen.

Jag rekommenderar att du gör återställningen med hjälp av maskinvaruknapparna som kan göras genom att följa stegen nedan.

 • Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 • När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 • 'Återställning av fabriksdata' visas.
 • Använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 • Tryck på strömbrytaren för att bekräfta.
 • Radera all användardata och återställa standardinställningarna 'visas.
 • Använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 • Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

LG G5 Timestamp Foton och videor

Problem: Hur gör jag bästa foton och videoklipp på datum och datum på min LG-G5? Jag kan eventuellt behöva bevisa var och när ett foto och / eller en video togs i ett rättsfall med en extremt krokig hyresvärd i domstol som kommer upp inom två veckors tid. Jag skulle vilja hålla så mycket kvalitet och tydlighet som möjligt, och eventuellt behöva skicka & / eller dela / överföra ljud / videoinformation jag ska samla in. Finns det någonstans jag kan justera inställningarna, ELLER finns det några "gratis" / VÄLLIGA lågkostnadsappar som du skulle föreslå för att täcka olika ljud- och videotid och stämplar (... det verkar som om jag måste sakna något enkelt och / eller uppenbart.) (Jag köpte min olåsta, dual-SIM, LG-G5-telefon från en pålitlig, välklassad, eBay-baserad eBay-säljare bara veckor efter att denna modell lanserades )

Lösning: Videor och foton som du tar med din telefon har automatiskt en tidsstämpel i dem som kan ses från filens egendom. Om du vill att tidsstämpeln ska visas på själva fotot kan du ladda ner några av de populära apparna i Google Play Store som gör exakt detta. Några av de populära valen är Vignette och APD TimeStamp.

LG G5 tappar Wi-Fi-anslutning

Problem: Lg g5 förlorar wifi regelbundet. Sök sedan efter och kan inte hitta någon wifi-signal. Återstart hjälper ibland Telefonen har returnerats och ersatts men den nya telefonen gör samma sak. Det finns olika wifi-signaler eftersom min familjs telefon fortfarande får en signal och mina grannars wifi bör fortfarande visas (där men inte tillgänglig). Har provat mjuk och hård omstart. Rensa cache etc. Alla tips du föreslog men inte bra. Älskade G5 upp till denna punkt

Lösning: Har du försökt kontrollera om problemet uppstår när telefonen är ansluten till ett annat Wi-Fi-nätverk? Om det gör det och eftersom du redan har utfört en fabriksåterställning är det troligtvis ett hårdvarorelaterat problem redan. Det bästa du kan göra just nu är att ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

LG G5-skärmen slås inte på från viloläge

Problem: Om telefonen lämnas oanvänd går den till energisparläge och kan väckas normalt men om den lämnas längre än 10 minuter kommer den att komma i ström, kommer inte att strömma alls. Skärmen förblir grå med tiden och datum då den stannade och informationen försvinner när strömbrytaren är aktiverad. Om du kopplar ur batteriet och kopplar in igen och trycker på en strömbrytare håller den på nytt som om det stängdes av och fungerar bra tills nästa gång det lämnas utan tillsyn. Att laddningskabeln kopplas in påverkar inte den. Vilken annan information kan jag vidarebefordra till dig?

Lösning: Det ser ut som att det här problemet orsakas av någon form av programvarufel. Det första du behöver göra är att torka av cache-partitionen på telefonen. Följ stegen nedan för att utföra den här proceduren.

 • Ta ner meddelandefältet och tryck på Inställningsikonen längst upp till höger.
 • Tryck på Allmänt> Lagring och USB. (Om du använder Listvy, bläddra ner till 'ENHET' och knacka på Lagring).
 • Vänta tills menyalternativen slutför beräkningen.
 • Peka på cache-data och tryck sedan på YES.
 • Vänta tills cachardata raderas
 • När avtorkningen är klar uppdateras lagringsskärmen och cache-data visas inte.

Om problemet fortfarande inträffar efter att du har utfört detta steg bör du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksåterställning.

När återställningen är klar installerar du inga appar i din telefon ännu. Försök först kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det kan det redan vara ett hårdvarorelaterat problem, i vilket fall måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

LG G5-skärmen är svart

Problem: min telefon träffade min laddare och den knäckte toppskärmen i en liten cirkel och telefonen ljuder när jag försöker sätta på den och den blinkar och ringsignalen kommer fortfarande på när någon ringer men den här svarta och kommer inte att slå på

Lösning: Tyvärr orsakas problemet i detta fall redan av en skadad skärm som inte kan åtgärdas genom felsökning. Du måste byta ut denna bildskärmsenhet i ett servicecenter.

LG G5 bakknapp fungerar inte

Problem: Mitt problem är mycket sällsynt relaterat till LG G5. Det är kanske första gången du får information om en sådan fråga. Det har gått tio månader jag använder den här telefonen. det fungerade bra. Men en dag slutade den bakre knappen att fungera. Som du vet kan du också slå på och stänga av skärmen med dubbla tryck också. Så jag gjorde det. Men då blev jag orolig för att den bakre runda knappen inte fungerar. Eftersom den här knappen inte fungerade kunde jag inte stänga av / på, starta om min telefon. Så jag lossade abrupt batteriet. När jag satte tillbaka batteriet och slog på min telefon fick jag ett fel. Felet var en bild.

- I vilken på den vänstra sidan av bilden fanns den övre modulen frigjord från den nedre modulen med ett rött X under

- I mitten fanns 02 pilar -> <- och

- Till höger finns en bild av endast nedre modul med ett grönt 'O' nedan

Vad jag förstod av det som om det står att jag måste ersätta den undre delen. Nu när jag slår på min telefon får jag samma problem. Jag vet inte hur jag ska lösa det. Plz hjälp

Lösning: Det ser ut som att det här problemet orsakas av en felaktig ström / låsnyckel. Om du kan starta din telefon, gör sedan en fabriksåterställning (se till att ha en säkerhetskopia av dina telefondata när du gör det här) bör du göra det för att kontrollera om problemet orsakas av ett programfel. Om du inte kan göra en fabriksåterställning eller om problemet fortfarande inträffar efter återställningen måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.