LG G5 Fingerprint Scanner fungerar inte efter programuppdateringsproblem och andra relaterade problem

#LG # G5 har en funktion som andra flaggskeppstelefoner saknar och det är den modulära funktionaliteten. Telefonen levereras med en Magic Slot, som i princip är en port där olika tilläggsmoduler kan anslutas för att förbättra enheten. Denna modell som släpptes förra året är en av de nyare flaggskeppsmodellerna som har ett avtagbart batteri (vilket är ganska sällsynt idag). Även om många använder den här telefonen som sin pålitliga dagliga drivrutin finns det fall då vissa problem kan uppstå som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att ta itu med LG G5 fingeravtrycksskannern som inte fungerar efter programuppdateringsproblem och andra relaterade problem.

Om du äger en LG G5 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

LG G5 Fingerprint Scanner fungerar inte efter programuppdatering

Problem: För några veckor sedan uppdaterade jag min telefon till nougat och sedan dess har jag haft problem med fingeravtrycksskannern och vaknat telefonen. Nu fungerar inte fingeravtrycksskannern alls och jag kan inte stänga av telefonen.

Lösning: Vad du först vill göra i detta fall är att radera de lagrade fingeravtrycksdata i telefonen och sedan ställa in dem igen.

 • Gå till Startsidan genom att navigera till Inställningar och sedan till Låsskärm.
 • Klicka på Välj skärmlås.
 • Knacka på fingeravtryck.
 • Tryck och håll ner fingeravtrycket du vill ta bort.
 • Klicka på Radera-ikonen
 • Tryck på DELETE för att bekräfta.

När alla fingeravtryck har tagits bort fortsätter du med inställningen av fingeravtrycksigenkänning.

 • Gå till Startsidan genom att navigera till Inställningar och sedan till Låsskärm.
 • Klicka på Välj skärmlås.
 • Knacka på fingeravtryck.
 • Granska instruktionerna och tryck sedan på NÄSTA.
 • Använd instruktionerna på skärmen som guide och tryck lätt på strömbrytaren flera gånger för att skanna ditt fingeravtryck.
 • När du är klar knackar du på OK om du är klar eller LÄGG TILL MER för att fortsätta lägga till fingeravtryck.

Om problemet fortfarande kvarstår efter detta är nästa steg att kontrollera om problemet orsakas av en programvarufel. För detta måste du säkerhetskopiera dina telefondata och sedan göra en fabriksinställning. Efter återställningen måste du ställa in din telefon igen.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

LG G5 laddningsport bruten

Problem: Laddningsporten brast så jag köpte ett nytt batteri och bottenstycke (modul) när jag lägger det i telefonen står det att sätta en kompatibel modul för att starta telefon, vad kan jag göra?

Lösning: Det ser ut som att någon annan komponent bortsett från laddningsporten blev trasig. Om batteriet och den nedre modulen som du köpte testas för att fungera på en annan enhet måste du ta din telefon till ett servicecenter och få den kontrollerad.

LG G5 Wi-Fi-omkopplare är grå

Problem: WiFi-funktionaliteten är nedtonad och anger "WiFi inte tillåtet". Jag har försökt varje fix inklusive en fabriksåterställning. WiFi fungerade morgonen 18-06-17 och stannade på eftermiddagen samma dag. Jag har skickat det till leverantören för reparation som vill ha £ 250 för att ens titta på det på grund av mindre skador som upphäver garantin. Hjälp

Lösning: Om du redan har utfört en fabriksåterställning och problemet fortfarande uppstår orsakas det här problemet troligtvis av ett skadat Wi-Fi-chip. Det enda sättet att fixa detta är på ett servicecenter eftersom de kommer att ha rätt verktyg för att ersätta detta chip.

LG G5 laddas inte

Problem: Min fru har just fått en ny LG G5-telefon (maj 2017). Det laddas inte från alla uttag, vissa fungerar, andra gör det inte, så problemet är inte kabeln (samma kabel) och kan inte vara porten. Min enda gissning är att det kan finnas subtila skillnader i förstärkare från olika butiker och det är känsligt för det. Vi tar tillbaka det till Verizon-butiken för att prata med en tekniker, korsade fingrar får vi lite upplösning. (är inte säker på Android-versionen). Alla tankar välkomna.

Lösning: Jag rekommenderar att du försöker använda en annan laddkabel och en väggladdare och sedan kontrollera om samma problem uppstår. Om det inte gör det kan problemet antingen orsakas av sladden eller laddaren som du använder.

Om problemet kvarstår kan du försöka att simulera problemet med hjälp av en annan enhet. Ladda den här enheten till de olika uttag som du använder. Om den här andra enheten inte upplever samma problem måste du ta telefonen till ett servicecenter och få den kontrollerad.

LG G5 Inget SIM-kortfel

Problem: Jag köpte en olåst LG G5, jag köpte den för att den är fantastisk kraft och för att den stöder alla större transportörer i USA. Men när jag låste upp det kunde jag inte längre välja mitt önskade nätverk och när jag satt in mitt SIM-kort säger det att det inte finns något SIM-kort och det har vanligtvis inte någon signal alls. Jag har ringt Sprint flera gånger och fått ingen hjälp och de rekommenderar att jag går till deras närmaste butik och de förnekade att hjälpa mig med sina misstag. Vad kan jag göra?

Lösning: Försök att använda ett annat SIM-kort i telefonen och se till att det andra SIM-kortet fungerar på en annan enhet. På detta sätt kan du kontrollera om SIM-kortet du har orsakar problemet. Om problemet fortfarande kvarstår, säkerhetskopiera dina telefondata, gör sedan en fabriksinställning. När återställningen är klar ska du omedelbart kontrollera om du fortfarande har samma problem.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och kontrollera det.

LG G5 Hög temperatur detekteras vid laddning

Problem: min lg g5 laddas inte korrekt, det säger när jag slår på den medan jag laddar ordet ”hög temperatur upptäckt stängs av” och när den laddas kommer den att nå 3% och säger ”telefonens temperatur är för hög eller låg för att flytta till en annan plats ”snälla snälla snälla hjälp mig

Lösning: Det första du behöver göra i det här fallet är att kontrollera om en app du installerade orsakar problemet. För att göra detta, starta bara telefonen i säkert läge. Om problemet inte uppstår i det här läget måste du ta reda på vilken app som orsakar problemet och avinstallera det.

Om problemet uppstår i Safe Mode föreslår jag att du säkerhetskopierar dina telefondata och gör en fabriksåterställning. Installera inga appar i telefonen efter återställningen ännu. Försök först kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör det fortsätter du med de ytterligare felsökningsstegen som anges nedan.

 • Rengör laddningsporten på telefonen med en burk med tryckluft.
 • Prova att ladda telefonen med en annan laddningssladd och väggladdare.
 • Försök använda ett annat batteri.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

LG G5 laddas inte fast i bootloop

Problem: Jag fick telefonen med 17% avgift och försökte använda den. Det hade en konstig krasch på låsskärmen så jag bestämde mig för att återställa den. Jag går in på inställningarna, men det säger att det krävs minst 30% avgift för att omformatera. Så jag går att ansluta den och den skulle krascha och gå in i en startloop. Jag använde lager LG-laddaren och alla massor av andra tredje partier och de fungerade inte. Jag är inte säker på om något är fel hårdvaran på telefonen eller batteriet är skruvat upp. Jag vill också påpeka att det värms upp milt varmt innan det kraschade.

Lösning: Prova att ta ut batteriet och microSD-kortet på telefonen (om du har ett installerat). Håll ned strömbrytaren i minst en minut och sätt sedan in batteriet igen. Rengör laddningsporten på din telefon med en burk med tryckluft och försök sedan ladda telefonen när detta är gjort. Om det inte laddas kan du försöka använda ett nytt batteri. Med ett nytt batteri installerat kommer du att kunna utföra en fabriksåterställning. Observera att återställningen raderar dina telefondata.

Om ovanstående steg inte löser problemet måste du ta telefonen till ett servicecenter och få det kontrollerat.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.