LG G5 Camera and Video Settings Guide: Använda olika kameralägen, kontroller, alternativ och funktioner

En av de mest imponerande funktionerna på LG G5-smarttelefonen är kameran. # LG # G5 är förpackad i en dubbla kamerainställning som har ett 16MP med 78 graders synfält vid sidan och en 8MP med ett massivt 175 graders synfält. Den har också en 8MP frontkamera. Läs vidare och lära dig hur du får ut det mesta av de imponerande kamera-appfunktionerna som är förankrade i den nya LG G5-handenheten.

Det här inlägget kommer att leda dig genom en serie steg för att konfigurera kamera- och videoinställningar inklusive kamera-applägen och styr hanteringen på den nya LG G5-smarttelefonen. Lär dig hur du använder var och en av LG G5: s markerade kamerafunktioner och hur du konfigurerar alla inställningar och alternativ för kameraprogram enligt dina inställningar genom detta innehåll.

Klicka på länken för att gå till ett specifikt avsnitt på den här sidan ...

 • LG G5 Camera App Huvudskärm Menyobjekt och kontroller
 • LG G5-kameralägen och deras funktioner
 • Hur man tar foton och spelar in videor på LG G5
 • Hur man byter till dual kamera på LG G5
 • Så här växlar du mellan kameralägen på din LG G5
 • Hur man sparar bilder i RAW-filformat
 • Hur man tar Burst Shots of Photos på LG G5
 • Olika sätt att ta Selfies på din LG G5
 • Så visar du foton och videor på din LG G5
 • Använda tidslinjevy och minnen
 • Hur du redigerar bilder på din LG G5
 • Hur du delar foton och videor på din LG G5
 • Fler tips när du tar bilder och spelar in videor med din LG G5

Innan vi går längre, om du har problem med din LG G5, se till att du besöker vår felsökningssida för vi har redan publicerat några felsökningsinlägg som hanterat olika problem med luren. Det finns en chans att vi redan har adresserat din. Du kan också kontakta oss genom att fylla i vår frågeformulär för Android-frågor om du behöver mer hjälp.

LG G5 Camera App Huvudskärm Menyobjekt och kontroller

LG G5-smarttelefonen har en Cam Plus-modul som lägger till fysiska kontroller till kameraappen. När du startar telefonens kameraprogram blir du tillfrågad med en sökare eller kameras huvudskärm som består av ett antal menyikoner och kontroller som du kan använda för att se ditt ämne eller komma åt fler alternativ och kamerainställningar. Bland standardobjekten på kamerans sökares skärm är ikoner för Meny, Flash, Byt kamera, Läge, Inställningar, Galleri, Spela in video, Fånga foto och Avsluta funktioner. Tryck helt enkelt på det objekt du vill aktivera eller använda. Så här gör varje av dessa ikoner när de aktiveras:

 • Flash-ikon - ställer in kamerablixten till På, Av eller Auto.
 • Byt kameraikon - gör att du kan växla mellan kameran och den bakre kameralinsen. För att växla mellan kameror trycker du bara på byta kameraikon på kameraskärmen eller dra skärmen i valfri riktning.
 • Inställningsikon - låter dig justera olika kamera- och videoinställningar enligt dina önskemål.
 • Lägesikon - används för att ändra eller ställa in kameraläget från standardläget till andra lägen som Auto, Popout, Multi-view, Snap, Panorama, Slomo och Time-lapse.

LG G5-kameralägen och deras funktioner

 • Auto - Auto-läget används för att automatiskt fokusera på ett motiv medan du tar en bild eller spelar in en video. Det är standardkameraläget.
 • Popout - Popout-läge används när du tar foton eller spelar in videor med vidvinkelkameran och bakkamera samtidigt.
 • Multi-view - som namnet antyder, Multi-view-läget används för att visa flera scener kollektivt på ett enda foto.
 • Snap - det här läget används för att sy korta videoklipp för att skapa din egen video.
 • Panorama - det här läget låter dig skapa ett brett foto av en panoramautsikt. För att ta en panoramavy, håll bara telefonen vertikalt, tryck på slutaren en gång för att börja och svep sedan kameran långsamt över scenen.
 • Slo-mo - det här läget används när du skapar en video där allt rör sig långsammare än normalt.
 • Time-lapse - det är ett läge som låter dig skapa en video där allt rör sig snabbare än normalt.

Hur man tar foton och spelar in videor på LG G5

LG G5-kameran låter dig bilder eller spela in videor i högupplöst. Foton och videor sparas vanligtvis i telefonens minne men kan också lagras på SD-kortet om du har ett SD-kort installerat på din enhet. Bilder sparas i JPEG-format medan videor är MPEG4.

Följande steg låter dig ta högupplösta bilder med LG G5-kameran:

 1. Klicka på Hem- tangenten för att komma igång.
 2. Klicka på kameraikonen .
 3. Rama in eller fokusera motivet på skärmen.
 4. När allt är inställt klickar du bara på bildtagningen eller tar bildikonen för att fånga fotot och sparar det sedan automatiskt i mappen Galleri.

Följande steg låter dig spela in högkvalitativa videor med din LG G5-kamera:

 1. Klicka på Hem- tangenten.
 2. Klicka på kameraikonen för att öppna kameraappen.
 3. För att börja spela in videon klickar du på ikonen Camera-Video . Du kan se längden på videon du spelar in längst upp till höger på skärmen.

Obs! Du kan också ta bilder när du spelar in en video. Klicka bara på Ta fotoikonen medan du spelar in video.

 1. För att pausa videoinspelningen trycker du på pausvideoikonen ( parallell linje ). För att återuppta inspelningen, tryck på ikonen Spela in video ( röd cirkel )
 2. För att stoppa videoinspelningen trycker du på ikonen Stoppa inspelning ( fyrkantig ).

Hur man byter till dual kamera på LG G5

LG G5-smarttelefonen har en funktion med dubbla kameror som gör att du kan ta foton genom att använda antingen den allmänna eller vidvinkellinsen. För att göra detta, öppna kameraprogrammet och kläm sedan fast eller sprid dina två fingrar på kameraskärmen för att växla mellan den allmänna och vidvinkelkamera.

tips:

 • Att klämma fingrarna gör det möjligt för vidvinkelkameran.
 • Att sprida fingrarna gör det möjligt för kameran.
 • Ett annat sätt att växla mellan den allmänna och vidvinkliga kameran är genom att trycka på antingen den allmänna kamerasymbolen eller vid kameraikonen.
 • När kameran är inställd på vidvinkellinsen kan du fotografera i ett område som är bredare än det faktiska synfältet. Det är en användbar funktion när du tar ett foto eller spelar in en video av ett landskap eller ett brett område från ett smalt område.

Så här växlar du mellan kameralägen på din LG G5

Telefonen har flera kameralägen att välja mellan. Var och en av telefonens kameralägen representeras av en ikon som finns på kamera-appens huvudskärm.

Använda LG G5-kameran i enkelt läge

 • Om du vill använda det här läget öppnar du appen. På kamera-appens huvudskärm trycker du på menyikonen som representeras av en vertikal-punktbild. Klicka sedan på den enkla lägesikonen som representeras med en rektangel. Fokusera eller rama in ditt ämne och tryck sedan på skärmen.

Använda LG G5-kameran i manuellt läge

 • Telefonen har många avancerade funktioner som låter dig skapa foton med professionell touch. Justera till exempel vitbalansen, ljusstyrkan, ISO, fokus, slutartid och andra alternativ manuellt eller ställ in dem efter dina önskemål. Här är hur:
  • Starta kameraappen.
  • På kameraskärmen trycker du på menyikonen ( tre vertikala prickar ).
  • Klicka på ikonen Manuellt läge .
  • Tryck på Capture photo- ikonen .
  • Peka på lämplig ikon för att manuellt justera eller ställa in vitbalans, fokus, ljusstyrka och exponeringsnivå på bilden.

Hur man sparar bilder i RAW-filformat

Du kan också ange eller välja ett filformat du vill ha för dina foton. Om du till exempel vill kompensera bilderna på foton kan du spara dem i RAW-filformat. När en bild tas skapas en DNG-fil tillsammans med JPEG-filen. DNG-filen är ett filformat som sparar data i ett okomprimerat format med hög upplösning, vilket innebär en större filstorlek eller större data. Du kan justera dessa filer genom kamerans manuella läge.

 • För att spara foton i RAW-filformat, aktivera manuellt läge och tryck sedan på JPG-ikonen för att aktivera eller aktivera RAW JPG . När RAW JPG är aktiverat sparas bilderna som JPEG och DNG. Dessa bilder kommer att visas som JPEG- filer i mappen Galleri med DNG-ikonen som visas på bilderna.

Om du tar bort foton från galleriet raderas också DNG-filerna. Om du vill ta bort JPEG- och DNG-filerna separat kan du ansluta din telefon till en dator och ta bort foton via File Manager.

Hur man tar Burst Shots of Photos på LG G5

Telefonens kamera-app kommer också med burst shot-funktion, så att du kan ta kontinuerliga bilder av foton som kan leda till rörliga bilder. Så här tar du skott på din LG G5:

 • Öppna Camera- appen .
 • På kamerans huvudskärm klickar du på och håller på Capture- fotot Medan denna ikon hålls nere, tas kontinuerliga bilder med snabb hastighet.

Det maximala antalet kontinuerliga foton som kan tas i burst-bilder är upp till 30.

Olika sätt att ta Selfies på din LG G5

Med den främre kameran kan du visa ditt ansikte på skärmen och ta selfies när och var du vill. Du kan också ändra hur selfies tas genom att konfigurera kameralternativ när du använder telefonens främre kamera. Det finns olika sätt att ta selfie-bilder på din telefon. Bland de tillgängliga alternativen inkluderar följande:

 • Gest Shot - låter dig ta selfies med gester. För att göra det, visa bara handflatan mot den främre kameran och sedan knyt näven. Vänta i tre sekunder så kommer din telefon att tas. Alternativt kan du bara knyta näven och sedan öppna den mot den främre kameran. Se till att hålla handflatan och näven inom referensraden så att kameran kan upptäcka dem.

Viktig anmärkning: För att kunna använda detta alternativ måste du aktivera eller aktivera gestfotografering under kameralternativ i förväg.

 • Intervallskott - låter dig ta kontinuerliga selfies. För att göra det, tryck och håll fast Capture photo-ikonen medan du använder den främre kameran eller visa handflatan mot kameran och sedan knyt näven två gånger snabbt. Det kommer att finnas fyra bilder tagna med tre sekunders intervall. Återigen måste du aktivera Gest Shot under Kameralternativ för att du ska kunna använda intervallbild.
 • Auto-selfies - med LG G5s ansiktsdetekteringsfunktion kan du ta selfies på ett enklare och mer bekvämt sätt. Ställ bara in din enhet så att den främre kameran automatiskt upptäcker ansiktet och tar en selfie när du tittar på skärmen. Du kommer att se ramen bli vit när den främre kameran upptäcker ditt ansikte. Ramen blir blå om du slutar flytta, och den främre kameran tar ett foto.

Så här aktiverar du auto-selfie-funktionen på din telefon:

 • Öppna kameran
 • Tryck på ikonen för kamerainställningar .
 • Tryck på ikonen Gest Shot tills ikonen för fånga ansikte visas.
 • Gestvisning - den här funktionen gör att du automatiskt kan kontrollera det tagna fotot efter att du tagit det med hjälp av det främre kameralinsen utan att knacka på skärmen. Så här använder du det:
  • Klicka på Hem- tangenten .
  • Peka på kamera .
  • Ta ett foto med den främre kameralinsen.

När du har tagit bilden ska du föra telefonen nära ansiktet. Du kommer då att se det tagna fotot som visas på skärmen.

Så visar du foton och videor på din LG G5

Du kan se foton och videoklipp som du har tagit med telefonens kamera, laddat ner eller kopierat till ditt SD-kort eller telefonminne via appen Galleri.

Följ dessa steg för att komma åt alla foton och videor från telefonens galleri:

 • Klicka på Hem- tangenten .
 • Tryck på Galleri för att öppna albumlistan.
 • Klicka på ett album du vill visa. Tryck till exempel på Kamera för att visa listan över foton och videor för kameralbumet.
 • För att välja ett annat album trycker du på ikonen Tillbaka för att återgå till fliken Album och välj sedan ett annat album som du vill visa.
 • Klicka på bilden för att se bilden eller videon.
 • Du kan se en bild eller video på helskärm genom att knacka på en öppnad bild eller spela video.
 • Om du vill redigera bilden eller videon trycker du på och håller en bild (när du tittar på foton och videoklipp) för att öppna en valmeny och välj sedan ett alternativ du vill ha.
 • Om du vill zooma in eller ut på en bild trycker du på skärmen två gånger eller klämmer fast skärmen.

Använda tidslinjevy och minnen

Du kan också sortera foton och videor i Galleri-appen med hjälp av tidslinjevyn eller minnen.

 • Tidslinjevyn sorterar och visar foton i kronologisk ordning för att se en överblick. Du kan sortera foton efter år, månad och dag.
 • Återom minnesvyen sorteras och visas minnesalbumen automatiskt beroende på region och tidsinformation för de sparade fotona.

Hur du redigerar bilder på din LG G5

Du kan göra några grundläggande redigeringsfunktioner medan du tittar på bilder i Galleri-applikationen, t.ex. rotera, beskära eller ta bort den valda bilden.

Så här roterar du och sparar en bild :

 • Klicka på Hem- tangenten .
 • Tryck på Galleri för att öppna Galleri-appen.
 • Tryck på ett album för att se foton och videor.
 • Klicka på bilden du vill rotera.
 • Klicka på alternativet Galleri (tre-vertikala prickar).
 • Klicka på Rotera och välj sedan antingen Rotera vänster eller Rotera höger .
 • Spara dina ändringar.

Så här beskär du en bild :

 • Klicka på Hem- tangenten .
 • Tryck på Galleri .
 • Tryck på ett album för att öppna det.
 • Klicka på den bild du vill beskära.
 • Klicka på alternativet Galleri ( tre-vertikala prickar ).
 • Välj Beskär .
 • När beskärningsrutan visas på bilden trycker du på och håller i rutan för att justera storleken. Om du vill ändra storlek på beskärningsrutan drar du fingret inåt eller utåt när riktningspilarna visas. Om du vill flytta beskärningsrutan till det område på bilden du vill beskära drar du bara beskärningsrutan till den storlek och position du vill ha.
 • Tryck på OK för att tillämpa de ändringar du har gjort på bilden. Den beskurna bilden sparas i samma album som en kopia medan originalbilden förblir densamma.

Hur du delar foton och videor på din LG G5

Du kan också dela foton och videor från din telefon via Galleri-applikationen. Du kan dela foton eller videor via e-post, MMS, Bluetooth, sociala medier eller andra delningsappar. Du kan också dela dina videor på YouTube. Så här görs:

 • Klicka på Hem- tangenten .
 • Tryck på Galleri .
 • Klicka för att öppna ett album.
 • Klicka på bilden eller videon som du vill dela.
 • Klicka på Dela- ikonen .
 • När du uppmanas med menyn Dela via, tryck på för att välja den delningsmetod du föredrar. Tryck till exempel på E-post eller Gmail för att skicka bilden eller videon som filbilaga till din e-post.
 • Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.

För att dela eller ladda upp dina videoklipp till YouTube måste du skapa ett YouTube-konto och underteckna det till det kontot på din telefon i förväg. Följ sedan ovannämnda steg och välj YouTube från de givna delningsmetoderna. Om du uppmanas att ange mer information som beskrivning och taggar, välj ett sekretessalternativ och ladda upp din video.

Fler tips när du tar bilder och spelar in videor med din LG G5

 • Håll alltid linsen ren och fri från fingeravtryck och fläckar eftersom dessa kan förhindra att du tar klara stillbilder och videor. Torka om nödvändigt av linsen med en mjuk trasa innan du börjar ta bilder eller spela in en video.
 • Undvik också att utsätta linsen för direkt solljus under längre perioder. Långvarig exponering av linsen för direkt solljus kan leda till missfärgning av färgfiltret och därmed påverka bildfärgen och kvaliteten.
 • För att förhindra synskador ska du aldrig skina blixten nära ögonen eller titta inte direkt på blixt när du lyser den.

Engagera oss

Besök vår felsökningssida och bläddra efter andra användbara guider som du kan hänvisa till för att läsa mer hur du gör ämnen på LG G5-smarttelefonen. Om du har andra frågor, problem eller problem med din LG G5-smartphone kan du nå oss via det här formuläret. Vi hjälper dig gärna ytterligare.