LG G4 vs G4 Stylus vs G4c vs G4 Beat / G4s - jämförelse av specifikationer

Och precis som det lyckades LG överskugga ärkets rival Samsung för en förändring. Tyvärr är produktförvirring och utspädning av varumärken inte avdelningar man skulle vilja "råda" i, särskilt när en överdrivet tät mitten till avancerad lista kan generera allvarliga marknadskanibaliseringsproblem.

Till och med vid första anblicken finns det mycket att understryka ”standard” G4: s överlägsenhet över sina pennförmåga och kompakta syskon . Men kan du också berätta vad slagträet är att 5.5-höjden är betydligt bättre än den just tillkännagivna 5, 2-tums G4 Beat, alias G4?

Och i så fall gör det inte det senare sättet för likt G4c? För att inte tala om hur veckade saker kan bli om den ofta ryktade G4 Pro materialiseras med en skärmdiagonal som går runt 5, 7-tums fotavtryck på G4 Stylus, märkt G Stylo på T-Mobile.

Sammantaget hade LG uppenbarligen fel för att kläcka så många marginellt olika medlemmar av samma smartphonefamilj, men eftersom vi inte kan övertyga dem att axla några G4-härledningar, kommer vi att försöka förstå variantens starka punkter och brister, liksom deras överlappande målgrupper.

På vilket sätt? Genom en beprövad jämförelseprocess, som den här gången inte syftar till att avslöja en vinnare. Det är kristallklart vem det är, nu vill vi veta varför och med vilken typ av marginal:

LG G4 vs G4 Stylus vs G4c vs G4 Beat / G4s - priser och tillgänglighet

Detaljhandelskostnaderna är inte de definitiva kontrastelementen, men det är bra att få detta ur vägen tidigt och mäta de exakta tullskillnaderna. Ett fabrikslåst flaggskepp G4 kan köpas från Amazon för så lite som $ 540 i brunt läder, $ 567 i svart läder, $ 568 i metallguld och $ 578 i metalliskt vitt.

På kontrakt är Quad HD-handhållen tillgänglig för $ 0 ner med AT&T-finansiering, eller $ 200 på Sprint eller Verizon. Samtidigt är G4 Stylus något svårare att komma med vid sidan av, med undantag för sin T-Mo-exklusiva inkarnation av G Stylo, som kostar 330 $ direkt (ingen förskottsbetalning behövs).

G4c har nyligen blivit till försäljning i Europa med början på 250 euro eller så, och G4 Beat kommer uppenbarligen att debutera i länder som Frankrike, Tyskland och Brasilien inom några veckor, kanske dagar med en ännu icke avslöjad takt. Fingrar korsade för $ 300 toppar när eller snarare om det någonsin svänger av Amerika.

Design och bygg jämförelse

I huvudsak ser alla fyra G4-modeller samma ut på utsidan. Borstade plastkonstruktioner - kontrollera över hela linjen. Subtila kurvor ? De fick dem alla. Bakre fysiska knappar? Behöver du till och med fråga? Valfritt läderomslag ? Dessa är begränsade till basen G4 och gör det främst till ett premiumförslag.

Sedan är det frågan om storlek, med G4 Stylus som leder raden, på 5, 7 tum, följt av 5, 5-tums G4, 5, 2-tums Beat och 5-tums C. Det är inte förvånande att Stylus är den högsta och bredaste kvartettbeståndsdelen, medan G4c är den tjockaste och mäter 10, 2 mm djup.

Den smalaste? G4 Stylus av ett hår på 9, 6 mm. De lättaste? G4c väger naturligtvis 136 gram.

Display och kameror

Se, det är här saker som blir lite förvirrande. LG annonserar G4 Beat som en mellanslagssoldat, men med 1 920 x 1 080 skärmupplösning och 423 ppi är den nästan lika skarp som G4. Förmodligen inte på papper, med tanke på 2.560 x 1.440 och 538 ppi låter det mycket mer imponerande, men i verkligheten kommer du aldrig, aldrig, berätta Quad från Full HD från varandra under dessa omständigheter.

Och G4 Stylus och G4c är inte heller halva dåliga, och visar 720p IPS LCD-paneler.

När det gäller fotografering skiljer sig G4 enkelt ut, tack vare 16 och 8 MP-skyttar . Stylus och Beat är bundna för silvermedalj och erbjuder 13 eller 8 megapixel bakkammar, beroende på region. Död sist saknar G4c det 13 alternativet och vänder sig till selfie-proffs med en 5 MP främre snapper som också släpps på Stylus och Beat's ansikten.

Processorer, RAM och batteritid

Kort av anmärkningsvärt jämfört med, säg, Samsungs homebrewed Exynos 7420 SoC, hexa-kärnan 64-bitars Qualcomm Snapdragon 808 inuti G4 kör cirklar runt G4 Beat's octa-core S615, eller G4 Stylus och G4c's quad S410.

Det betydligt utbredda antalet minne på 3 gig bör hjälpa dig att bättre förstå varför G4 är ungefär dubbelt så dyrt som 1 GB RAM G4c. Med G4 Stylus kan du välja mellan 1 och 2 konfigger, och G4: er sitter i mitten, med 1, 5 gigabyte av de goda sakerna.

Som ni kan föreställa er det svårt att uppskatta den dagliga autonomin hos relativa nykomlingar G4c och G4 Beat. G4 och G4 Stylus packar båda 3 000 mAh-celler, enligt uppgift bra för nästan 20 timmars kontinuerlig 3G-samtalstid på en enda laddning.

Vid 2.540 respektive 2.300 mAh kan G4c och Beat falla lite bakom. Men inte för mycket, särskilt i det förstnämnda fallet, med tanke på dess mindre kraftkravande hårdvara.

Programvara, lagring och andra

Android Lollipop överallt . 5, 0 på G4 Stylus och G4c, 5.1 för G4 och G4 Beat . Med ett antal LG-egna tweaks och tillägg främst på de två senare.

Extern kapacitet för utvidgning av MicroSD-lagring är naturligtvis ytterligare en punkt där de fyra möts, om än "lokalt", förvaringsrummet skiljer sig ganska mycket. Med G4 kan du spara 32 GB filmer, appar, videor och foton som sansar ett sekundärt kort, G Stylo skär ut ROM i hälften på Magenta, och den "internationella" G4 Stylus, G4c och G4 Beat reducerar ytterligare detta med 8 spelningar, hålla sig till endast 8.

Några andra "små" saker du bör ta hänsyn till innan du bestämmer vilken G4-smak du ska köpa? Kanske tillval Qi trådlös laddning och standard Quick Charge 2.0- teknik, båda funktionerna som finns i G4: s påse med knep.

Eller kanske det är värt att lyfta fram en gång G4 Stylus ger en touch av extra funktionalitet, tack vare pennstöd . I första hand är det lätt att skilja G4, G4 Stylus, G4c och G4 Beat / G4s ... om du vet vart du ska titta.